Julklapp

I detta presentkort från Greatdays ingår en mängd upplevelser över hela Sverige, till exempel massage, segway, stand-up-kväll och mycket mer.

Dessa upplevelser ingår

 • Vinprovning

  Lär känna världens viner, en klassisk upplevelse och passion.

  Stockholm, Göteborg, Malmö

  Låt dig lotsas fram av kunniga och passionerade vinexperter!  Dessa provningar har olika fördjupning och inriktning, som till exempel sydafrikanska viner, druvskola eller fokus på Alsace-viner.

  Otaliga människor världen över delar ett passionerat intresse för vin. Har man väl börjat intressera sig för viners framställningsprocesser, tillverkning och smakupplevelser är det svårt att inte ytterligare vilja fördjupa sig i allt som har med vin att göra.

  Du kan välja vilken ort du genomför provningen på. Temat för provningen varierar beroende på plats och säsong. Det kan vara ett land, en druva, en kontinent, en region eller en kombination av alla dessa. Vanligtvis provar man fyra olika viner.

  Ta dig tid att uppleva världens viner du också. Det är du värd!

  För fler provningar, klicka här.  Stäng
 • Chokladprovning

  Vad kan passa en chokladälskare bättre än en chokladprovning?

  Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Jönköping, Borås, Korsberga, Nynäshamn

  Har du tänkt på hur oerhört mycket choklad kan variera i smak och att varje chokladbit i sig rymmer ett helt spektrum av smaker och dofter?

  Även om de gamla aztekerna inte kände till exakt vilka hälsobringande effekter choklad faktiskt ger så kunde de känna hur underbart det smakade. Idag har man även bevisat att choklad inger samma sorts känslor som när vi är förälskade. Så vad kan passa en chokladälskare bättre än en chokladprovning? 

  Lär dig om chokladens fascinerande historia. Hur viktiga de olika momenten i tillverkningen är och hur mycket omsorg som krävs för att ta fram riktigt bra choklad. Få svar på frågor som vad kännetecknar egentligen olika sorters choklad? Vad innebär det att kakaobönan kommer från en criollo, forastero eller trinitario-frukt? 

  Beroende på vilken ort du väljer kan provningen se lite olika ut, vissa med huvudfokus på choklad och dess historia och vissa med huvudfokus på provsmakning av olika praliner.

  Njut av choklad på ett helt nytt sätt!   Stäng
 • Skönhetsbehandling 30 min

  Flera sköna behandlingar att välja mellan

  Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Norrköping, Huddinge, Karlstad, Kungsängen, Nyköping, Solna, Upplands väsby

  Låt vardagens alla måsten och bestyr långsamt försvinna och unna dig en stund av total avslappning. Njut till fullo, med både kropp och själ.

  Släpp stressen och pressen för en stund och låt dig svepas iväg. Det är alltför lätt att glömma bort sig själv och det egna välbefinnandet när man står mitt i vardagens stress och press. Unna dig att, för ett ögonblick, släppa fokus på alla måsten och låta sinnena och kroppen vila.

  I avstressande och rofylld miljö får du behandlingar av professionella hud-och spaterapeuter och massörer. Ett avbrott för att hämta energi och finna lugnet igen innebär att du, med förnyade krafter och energi, är redo att möta världen igen.

  Du kan välja mellan ett stort antal olika behandlingar.

  Observera att du måste ha ett värdebevis giltigt specifikt för "Skönhetsbehandling 30 min" för att kunna göra en bokning. Har du ett Greatdays presentkort på ett belopp måste du köpa ett värdebevis giltigt för "Skönhetsbehandling 30 min" innan du kan boka.

  Stäng
 • Familjedag på Sydpoolen

  En plaskande dag för hela familjen!

  Södertälje

  Kluckande, porlande, skvalpande och förtjusta utrop från barn i alla åldrar.

  Att få leka i vatten måste väl räknas till en av de saker som håller oss unga. Vem kan motstå att bli som barn på nytt och flyta med dit vattnet bär oss. Och var kan väl passa bättre att helt släppa lös leklustarna än ett äventyrsbad. 

  Simma i bassäng med hisnande vågor, åk vattenrutschbanan på hela 65 meter, flyt med i strömkanalen och lek med bubbelbädden, vattenkanonerna och en hel massa andra vattenleksaker. 

  Slappna sen av och varva ned i bubbelpoolen. Eller varför inte utmana er själva genom att försöka slå rekordet att åka snabbare än 7,13 sekunder på den långa banan? 

  För de allra minsta finns miniäventyrsbadet Pigges Lagun. Ta med hela familjen och unna er en härlig dag med lek, skratt och bad. 

  Stäng
 • Modell för en dag

  Tag plats framför kameran och visa dina bästa sidor.

  Stockholm

  Förverkliga din fotomodellsdröm. Upplev glamouren och spänningen i att bli fotograferad av en professionell fotograf.

  Skickliga och erfarna makeupartister hjälper dig att plocka fram just din personliga stil. Med hjälp av färger och tekniker kommer alla dina bästa egenskaper till rättvisa. Medtag några av dina egna favorituppsättningar kläder och accessoarer, om du önskar får du självklart också hjälp med ditt klädval. Vid själva plåtningen instrueras du precis om hur du ska posera för de bästa fotona. 

  Upplevelsen inkluderar makeup plus en valfri digital bild. Önskar du köpa flera bilder så går det ordna i samband med fotograferingen. 

  Stäng
 • Möt Skogens Konung för två

  Öga mot öga med skogens konung
  Här får ni chansen att se älgar på riktigt nära håll. Inte på 100 meters avstånd, eller 50 eller 10 meter. Nej, här kommer ni så nära att ni kan ta på dem.

  I Upplands täta barrskogar ligger den här gemytliga älgparken, här strövar älgarna fritt på hela 16 hektar. Det är med skräckblandad förtjusning man sitter i den öppna vagnen när hägnets stora älgtjur kommer galopperande i full fart för att sedan stanna ett stenkast bort och nyfiket betrakta de nya besökarna i hans skog.

  Älgturen görs i ett av Sveriges största älghägn. Med traktor och vagn åker ni med på en guidad visning. Lyssna till den hängivna guiden, som verkligen älskar sina älgar, och få en otrolig inblick i hur älgarna lever och rör sig, ni kommer så nära att ni nästan kan ta på dem. 

  Att möta älgar i deras naturliga miljö är en unik och mäktig känsla. Följ med och ut i hägnet och upplev vad det innebär att möta skogens konung ni också!

  Stäng
 • Olivoljeprovning

  Prova olivoljor inklusive ett glas prosecco eller alkoholfritt alternativ

  Fina oljor är aromrika, fruktiga, med fin fyllighet och syrlighet. De utgör ett oumbärligt smakbidrag till all mat - främst medelhavsmaten. Detta är en kul provning som kommer att öppna ditt medvetande och ditt sinne för vad olja är och hur det ska smaka.

  En fin olivolja är mer en kryddning än ett matfett. Målet med provningen är att du ska lära dig hur man njuter av olika oljor. Du provar olika sorters olivolja tillsammans med ett glas prosecco eller alkoholfritt alternativ och tilltugg som oliver och bröd

  Hur oljor skiljer sig åt mellan länderna är intressant men inte förrän ni kommer till den italienska olivoljan blir det riktigt givande.

  Efter att ha upplevt denna provning kommer olivoljorna att få en fast plats i ditt kök och du förstår tydligt varför man ska ha fler än en olja hemma.

  Arrangör: Olja-oliv

  Stäng
 • Bo i kolarkoja

  Upplev naturen precis som den är. 

  Djupt inne i skogen somnar du till vindens sus i tallarnas trädkronor medan den sista glöden falnar i den öppna eldstaden.

  Precis vid kanten av sjön i vitmossornas land ligger kolarkojan som uppförts på klassiskt vis. Ett perfekt läge för att kunna koppla av i skogens famn. Det är inte långt till en klar och stor badsjö och fina fiskevatten. 

  Vandringsleden går tätt förbi och inbjuder till dagsturer. För fågelentusiasten finns det mycket goda chanser till fågelfotografering och, vid säsong, få uppleva orrspel på nära håll. 

  Boendet är enkelt men genuint hemtrevligt. I kolarkojan finner du britsar att sova på och en kamin att värma sig vid. 

  Låt dig vaggas in i den rogivande skogen du också. 

  Stäng
 • Ansiktsbehandling 30 min

  Unna dig en rogivande ansiktskur

  Stockholm, Malmö, Västerås, Örebro, Helsingborg, Norrköping, Karlstad, Kungsängen, Nyköping, Solna, Sundbyberg, Upplands väsby

  Möt dagen med din finaste hy någonsin! Du kommer bli förvånad över vad den här snabba ansiktskuren kan åstadkomma. 

  Man brukar säga att ögonen är själens spegel, men egentligen gäller det ju hela ditt ansikte. Din hud är det första som visar hur du mår, ser din hud hälsosam ut kommer du att ge ett strålande första intryck!

  Arbete, solljus och luftföroreningar är alla faktorer som påverkar din ömtåliga hy. Med speciellt utvalda produkter återfuktas huden och ditt ansikte får igen sin ursprungliga lyster. 

  Skäm bort dig själv och ditt ansikte!

  Observera att du måste ha ett värdebevis giltigt specifikt för "Ansiktsbehandling 30 min" för att kunna göra en bokning. Har du ett Greatdays presentkort på ett belopp måste du köpa ett värdebevis giltigt för "Ansiktsbehandling 30 min" innan du kan boka.


  Stäng
 • Massage 30 min

  Avkoppling för kropp och själ.

  Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Örebro, Norrköping, Haninge, Hässleholm, Karlshamn, Karlstad, Mora, Märsta, Nyköping, Skövde, Sollentuna, Sundbyberg, Tyresö, Umeå, Upplands väsby, Värnamo, Västervik

  Unna dig själv en stunds total avkoppling med en djupgående massage och en behaglig stund av avkoppling.

  Släpp stressen och pressen för en stund och låt dig svepas iväg. Det är alltför lätt att glömma bort sig själv och det egna välbefinnandet när man står mitt i vardagen. Unna dig att för ett ögonblick släppa fokus på alla måsten och låta sinnen och kropp få vila.

  I avstressande och rofylld miljö får du massage av en professionell massör. Ett avbrott för att hämta energi och finna lugnet igen innebär att du med förnyade krafter och energi sedan är redo att möta världen igen.

  Regelbunden massage motverkar trötthet och muskelspänningar så som smärta i axlar, rygg och nacke. Dessutom bidrar massagen till att du känner dig lugnare, mjukare och mer rörlig.

  Unna dig en avkopplande stund i vardagen. Gå på massage!

  Observera att du måste ha ett värdebevis giltigt specifikt för "Massage 30 min" för att kunna göra en bokning. Har du ett Greatdays presentkort på ett belopp måste du köpa ett värdebevis giltigt för "Massage 30 min" innan du kan boka.

  Stäng
 • Lakritsprovning

  Gå på lakritsprovning och upptäck favoriten på helt nya sätt!

  Stockholm

  Svart, mjukt, hårt, sött, salt… oavsett i vilken form vi äter det är lakrits helt oemotståndligt för så många av oss. Men det finns så mycket mer att upptäcka, långt ifrån butikernas plockgodis.

  Lakritsroten har varit känd sedan urminnes tider. Man har funnit bevis på att den användes redan av de gamla egyptierna och kom till Europa under medeltiden. Idag är det en av världens mest älskade sötsaker.

  Enligt Encyklopedia Britannica kommer världens bästa lakrits från Kalabrien i Italien där lakritsroten växer vid milslånga sandstränder i doften från citronlundarna. All lakrits framställs från lakritsroten som växer i Europa och Asien. Busken växer vilt och kan bli upp till en meter hög och skördas endast vart 3-4 år.

  Under lakritsprovningen provar du lakrits i olika former- söt, salt och smaksatt tillsammans. Samtidigt får du lära dig om lakritstillverkning, lite historik och en hel del kuriosa.

  Missa inte chansen att upptäcka lakrits på nya njutbara sätt!

  Arrangör: Lakritsbutiken

  Stäng
 • Stand-up för två

  En kväll i skrattets tecken

  Stockholm

  Unna er en helkväll med underhållning med några av Sveriges bästa stand-up komiker! Upplevelsen ger er inträde till Sveriges mest kända Stand Up-krog, Norra Brunn.

  Visste du att leenden och skratt gör dig gladare, friskare, mer kreativ och mindre stressad? Skratt stärker dig och gör både dig och din omgivning gladare. Om man kan se på vardagen med ett leende och släppa loss och skratta åt eländet även när det inte blir som man tänkt sig har man kommit långt. Skrattet ger faktiskt till och med kraft att ta itu med det som behöver göras. Så unna er en rolig kväll på Stockholms mest kända scen för stand-up comedy, Norra Brunn.

  Middag ingår ej, men det går utmärkt att komplettera i efterhand.

  Ett gott skratt förlänger livet!  Ur wikipedia:
  Ståuppkomik, av engelskans stand up comedy, är en form av komisk underhållning, där en ensam underhållare, ståuppkomiker, talar från en scen till en publik med en mikrofon. Ståuppkomikern brukar föra längre monologer. I dessa blandas att tala direkt med/till publiken utan en fjärde vägg som avskiljer dem, roliga historier och anekdoter och korta oneliners. Ståuppkomiken förefaller ofta vara improviserad och handlar ofta om dagsaktuella politiska ämnen eller vardagliga, allmänmänskliga ämnen.

  Restaurangen har en anrik historia. Den grundades redan 1903 och har sedan dess haft många olika namn.

  Stäng
 • Kaffeprovning

  Bli kaffesmart!

  Göteborg, Korsberga

  Lär dig mer om kaffe, en av världens mest populära drycker!

  Kaffe skänker njutning åt människor världen över och vi är många som tycker att den första koppen på morgonen är den absolut godaste. Kanske har du druckit samma sorts kaffe i flera år utan att reflektera vidare över om det finns andra sorter som kan trigga dina smaklökar. 

  En favorit är alltid en favorit men nu har du möjligheter att utvidga din kafferepertoar till att omfatta ytterligare favoriter. Visste du att ett bra ursprungskaffe har smaker som aldrig riktigt landar utan som fortsätter att utvecklas hela tiden och att det finns både söta, syrliga och nötiga kaffesorter? 

  Precis som vindruvan påverkas kaffebönan av en mängd faktorer. Vad är det egentligen som gör att ett kaffe skiljer sig så från ett annat? Följ med på en resa genom världens olika kaffeländer där du lär dig om ursprung, olika bönor och rostningar. 

  Bli kaffesmart och upplev kaffe på ett nytt sätt!


  Stäng
 • Hyr kajak

  Ta vattenvägen ut i naturen

  Emmaboda, Tived

  Njut av naturen under en härlig kajaktur! På vattnet råder ett lugn och en härlig harmoni som är svår att hitta någon annanstans.

  Med kajakens hjälp tar du dig smidigt fram till ställen dit ingen annan når. Här får du möjlighet att skåda fågelliv på nära håll och bara njuta av den friska luften och naturen. Ett tips är att packa med lite matsäck och stanna till vid vattenbrynet för en fika.

  Förutom att kajakpaddling är en härlig naturupplevelse så är det dessutom är en bra form av träning där du tränar balans, koordination och styrka på ett kul sätt. 
  I paketet ingår fyra timmars kajakhyra inklusive all utrustning. 

  Fatta paddeln och styr ut på en dag med kajaken!

  Stäng
 • Makrillfiske

  Ta en dag på havet och testa fiskelyckan!

  Hönö

  Testa fiskelyckan och känn makrillen hugga. Med den underbara vyn över skärgården kring Vinga är det här en sann naturupplevelse.

  Makrillen finns i Nordsjön under större delen av året, men under våren tar den sig in i Skagerrak för att leka. Fisket är som bäst under juni till september, innan makrillen tar sig tillbaka ut i Atlantens djupare vatten.  

  Ni fiskar med spö, häckla eller handdörj och får med er delar av fångsten hem. Givetvis ger fiskaren tips om hur makrillen kan tillredas och bjuder samtidigt på sina bästa fiskehistorier.

  Stäng
 • Segway

  Upplev ett roligt, enkelt och spännande sätt att ta sig runt på! 

  Malmö, Jönköping, Alfta, Hudiksvall, Sjöbo, Umeå, Örnsköldsvik

  Att köra Segway ger glädje, balans och frihet, och är ett annorlunda litet äventyr. Upplev ett kul, spännande och smidigt sätt att ta sig runt på!

  Segway är ett smidigt transportmedel som är relativt lätt att lära sig manövrera. Känslan av frihet är dock oslagbar och du förstår det först när du testat. Detta är ett perfekt sätt att ta sig fram för en mindre grupp som vill uppleva något nytt tillsammans eller se en ny plats. Om du ger bort en segway-tur som överraskning till någon ger du samtidigt minnesvärda ögonblick, glada skratt och spänning i lagom dos.

  Segway är både enkelt och roligt

  Segway är ett säkert och smidigt sätt att ta sig fram på, med en maxfart på cirka 20 km/h. Du manövrerar den genom att luta kroppen framåt eller bakåt eftersom den fungerar genom dynamisk stabilisering. När du väl vant dig vid känslan är det både enkelt och roligt. Tillsammans med vänner eller familj, med eller utan guide, är detta ett perfekt sätt att utforska nya platser. Du får se mer på kortare tid och kan låta fötterna vila en stund. Segways har börjat synas alltmer och numera är det ganska vanligt att testa detta transportmedel som turist i en ny stad men även om du är på hemmaplan är det en kul upplevelse utöver det vanliga!

  En segway-tur kan till exempel bli en perfekt överraskning till någon som redan har provat det mesta. Upplevelsen passar alla åldrar detta är något som du med fördel kan göra tillsammans med familjen. Det fina med att ge bort upplevelser är att du skapar minnesvärda ögonblick och att du själv kan välja att ta del av presenten i sällskap med den du uppvaktar. Segway är en kul grej att testa tillsammans, som ger en känsla av frihet och spänning i lagom dos. Även glada skratt kan utlovas, så för dig som är intresserad av hur det känns finns det ingen anledning att tveka.
  Din upplevelse börjar med en kort instruktion för att du skall kunna framföra din Segway på ett säkert sätt och få ett hum om hur en Segway manövreras. 

  Efter genomgången åker ni i grupp med guide under en timme. 

  Stäng
 • Gokart

  Fartfylld racing för alla

  Malmö, Kiruna, Lidköping, Skövde, Uddevalla

  Greppa ratten i en kvick gokart och ta ett race mot klockan eller dina vänner!

  I detta paket kan man välja mellan olika inne- och utomhusbanor runt om i landet. Upplevelsen inleds med en kort genomgång och utprovning av hjälm och skyddskläder. 

  Därefter är det dags att krypa ned bakom ratten i en bil som väger runt 150 kilo. Med slicks och en markfrigång på bara några få centimeter får man en fantastisk väghållning, men det gäller ändå att hålla tungan rätt i mun för att inte få släpp i de snäva kurvorna! 

  Topphastigheten på flera av banorna uppgår till nästan 90 km/h! Man kör i ca 20 minuter och tävlar mot klockan eller mot andra förare i några fartfyllda heats.  

  Många av de stora racingstjärnorna påbörjade sin bana mot ära och berömmelse just i en gokart. Oavsett dina racingambitioner och oavsett om du är nybörjare eller racingstjärna, är detta en rolig och actionspäckad upplevelse. Gokart är en fantastiskt rolig present att ge bort till både barn och vuxna!

  Stäng
 • Privatlektion i Tennis

  Prova på en av världens populäraste sporter - Tennis!

  Visby

  Lär dig tennisteknikens grunder eller utveckla ditt spel.

  Tag chansen att uppleva en av världens populäraste sporter - Tennis. Du tränar privat tillsammans med en av Visby Tennisklubbs välutbildade instruktörer. Träningspasset läggs upp och skräddarsys utifrån dina erfarenheter och önskemål.

  På sommaren spelar ni under solen på Visbys vackert belägna grusbanor med utsikt över stadens ruiner och Östersjöns horisont. Under vintertid eller vid regn sker träningen inomhus i Visby Racketcenter. 

  En tennislektion passar både för den som är nybörjare såväl som för den mer aktive spelaren. Här får du chansen att utveckla din teknik och ditt spel eller bara känna på spelglädjen som denna racketsport bjuder sina utövare på.

  Stäng
 • Ölvandring i Göteborg

  Hör historierna, besök pubarna, njut av ölen.

  Göteborg

  Kom med på ölvandring. På denna vandring tas ni med på en underhållande runda i Göteborgs ölvärld, från förr till idag. Samt med blicken mot imorgon. Du kan också välja att ta turen Ölboomen - den fokuserar på boomen med alla microbryggerier som startats upp. 

  Ni får höra spännande historier från legendariska krogar och olika platsers betydelse för öllivet i Göteborg. 

  Ni får också smaka öl från dagens framstående Göteborgska ölbryggare.
  • Hör historierna
  • Besök pubarna
  • Njut av ölen

  Detta är en annorlunda, underhållande och lärorik vandring som passar alla med intresse för Göteborgs historia, nutid och framtid med temat - Öl.  Stäng
 • Matvandring Göteborg

  Förförs av historierna, lär om Göteborgs matvärld, smaka delikatesserna.

  Göteborg

  På denna vandring guidas ni genom Göteborgs centum och får lyssna på spännande historier och intressanta fakta kring Göteborg som matstad.

  Det blir en blandad kompott från Göteborgs grundande till idag. På ett antal olika platser får ni dessutom smaka på några av de fantastiska delikatesser som finns från Göteborgstrakten.

  •  Förförs av historierna
  •  Lär om Göteborgs matvärld
  •  Smaka delikatesserna

  Det här är en upplevelse för alla sinnen som tilltalar alla med intresse för göteborg historia, nutid och framtid på temat mat. Provsmakning av delikatesser är ungefär som en större förrätt varför det passar perfekt att efter vandringen gå vidare för en middag på någon av Göteborgs fantastiska restauranger.

  Arrangör: Njutningsfrämjandet AB

  Stäng
 • Glasprovning (gammal)

  Välkommen att följa med på en annorlunda upplevelse, upptäck skillnaden och bli inspirerad!

  Vilken betydelse har glaset för den totala vinupplevelsen? Vi provar vitt och rött vin i olika glas för att upptäcka skillnaden först på doften - sedan på smaken.

  Hur kan ett och samma vin smaka olika beroende på glaset? Glasets design är utformat optimalt för att framhäva vinets absoluta bästa egenskaper.

  Formen på glaset har betydelse för att presentera vinets aromer. Många tycker att doftämnena blir mer nyanserade och att vinet helt enkelt doftar och smakar mer.
  Vinupplevelsen är idag en del av livsstilen och fler och fler personer vill maximera den upplevelsen genom att njuta av vinerna i rätt sorts glas.

  Du kommer bli förvånad hur stor skillnad det faktiskt är! Möjlighet kommer att finnas att köpa glas på plats i samband med provningen. Provningen sker i ett 1600-tals valv i Gamla Stan. Välkommen att följa med på en annorlunda upplevelse, upptäck skillnaden och bli inspirerad.

  För fler provningar, klicka här.  Stäng
 • Tidningsprenumeration

  En present för alla!

  Ge bort en tidningsprenumeration. I detta paket finns det någonting för alla - fritid, bilar, båtar, lifestyle hälsa och skönhet.

  Det här är den perfekta presenten att njuta av i hängmattan, soffhörnet eller på tåget. Unna någon en lugn stund med en lyxig papperstidning!

  Mottagaren av presenten kan välja mellan någon av tidningarna nedan:

  -Auto Motor & Sport, 6 nummer
  -Classic Motor, 6 nummer
  -Hemmets Journal, 15 nummer
  -Hemmets Journal Kryss, 12 nummer
  -Husvagn & Camping, 6 nummer
  -King, 4 nummer + Café, 8 nummer
  -Nära, 6 nummer
  -Power Magazine, 6 nummer
  -Praktiskt Båtägande, 6 nummer
  -Utemagasinet, 6 nummer
  -V75 Guiden, 15 nummer
  -Vagabond, 6 nummer
  -Wheels Magazine, 6 nummer
  -Åka Skidor, 6 nummer

  Stäng
 • Snus och ölprovning

  Lär dig mer om hur olika snussorter kan passa till olika ölstilar.

  Här får du en unik möjlighet att ta del av hur klassisk snustillverkning går till och hur olika snussorter kan passa till olika ölstilar.

  Öl har vid sidan av brännvin druckits i Sverige sedan hundratals år. Snus är en svensk produkt som går tillbaka till tidigt 1800-tal. Här får ni en visning av Tobaksmuseum med tyngdpunkt på snusets historia, ni provar sedan de klassiska snussorterna. Till detta provar ni fyra olika ölstilar och letar efter likheter i arom och smak och diskuterar vilken öl som är godast till prillan.

  Detta är en annorlunda, unik och lärorik provning som passar alla med intresse för snus, snusets historia och de olika smaker som kan uppstå om du kombinerar snuset med olika ölsorter.

  Se också upplevelsen skapa ditt unika snus!

  Arrangör: Snus och tändsticksmuseét

  Stäng
 • Upplevelseburken

  30 spännande uppdrag för stora och små

  Upplevelseburken vänder sig till nyfikna barn och vuxna med upptäckarlust. Genom att lösa kluriga, spännande, sprudlande och ibland hisnande uppdrag får hela familjen samarbeta för att upptäcka äventyret i naturen – precis runt knuten. Upplevelseburken är utsedd till “Årets Outdoorprodukt 2012”.

  Det här är något du gör när familjen själv bestämmer det. Upplevelseburken innehåller hela 30 uppdrag och funkar i hela Sverige.

  Många familjer vill komma ut i naturen mer, men kanske behöver en liten knuff. Eller som vi ser det - ett uppdrag. Upplevelseburken hjälper er att ta steget, klivet eller glädjesprånget ut i naturen tillsammans med familjen för att uppleva nya äventyr!

  Att upptäcka nya saker och klara utmaningar tillsammans gör att ni har roligare som familj. Här finns inga måsten. Upptäckarlust och nyfikenhet hjälper er igenom uppdragen och alla vinner frisk luft, en starkare kropp och knopp och mer tid tillsammans.

  Uppdragen, som finns i Upplevelseburken, tar er till nya platser och intilliggande naturområden där ni bor. Spännande äventyr och ställen ni kanske aldrig tidigare besökt väntar runt knuten.

  Upplevelseburken innehåller förutom de 30 uppdragen också en inspirationsbok och ett familjeavtal som familjen förhåller sig till gentemot varandra. 

  Stäng
 • PocketCard

  Ge bort en läsupplevelse!

  PocketCard fungerar lika bra att ge bort till en bemärkelsedag, som tack för ett väl utfört arbete, nykundspremie, säljtävlingar eller som ett plåster på såren när något har gått fel.

  Mottagaren av PocketCard loggar in med sin unika kod och och får sedan välja fyra böcker ur Bonniers breda sortiment. Därefter postas böckerna direkt till mottagarens valda adress. Frakten ingår i priset såklart!

  Stäng
 • Bowling på BallBreaker

  Utmana dina vänner i skön miljö

  Utmana dina vänner på bowling i en av Stockholms snyggaste bowlinghallar!

  Bowling passar alla. Du kan vara nybörjare, försöka rulla klotet så rakt som möjligt och sikta på att komma över 100 poäng. Du kan vara en rutinerad spelare med siktet på 300, klä dig i nypressad bowlingskjorta och skruva klotet så det snuddar höger ränna för att sedan vräka ner samtliga käglor.

  Bowla upp till fem personer, kanske ta med en dejt eller ett kompisgäng där ni kan utse vem av er som är Mr Roy Munson, Kingpin.

  Banorna håller internationell tävlingsklass och är inrymda i skön restaurang- och klubbmiljö. Detta är den perfekta aktiviteten för att nå det sociala spelet, kunna luta sig tillbaka i soffan, lära känna varandra och ta en drink. Nästa sekund är nästa rond, full fokus på hur du ska göra detta ännu bättre, samma klot eller ett annat? Du går för striken och det finns så mycket att vinna!

  Stäng
 • Golfsimulator på BallBreaker

  Golf mitt i huvudstaden!

  Handen på hjärtat, hur många månader om året tycker du egentligen det är trevligt att åka ut till golfbanan? Säsongen i Stockholm är bara, säg, sex månader. Golfsimulatorn på Ballbreaker gör det möjligt för dig att hålla spelet igång året runt!

  Att spela golf i en golfsimulator är så nära verkligheten du kan komma samtidigt som det är en mycket mer social variant av golfspelandet då alla befinner sig på samma plats hela tiden och på så vis får mer tid till umgänge.

  Därtill har du möjlighet att ta en öl eller en drink i baren samtidigt som du ser kompisen slå ut på första tee på St. Andrews i Skottland.

  Simulatorn erbjuder spel på 50 olika mästerskapsbanor runt om i världen. Har ni svårt att få en tid på exempelvis Pebble Beach, eller inte har tid att åka dit, så testa denna upplevelse. Simulatorn erbjuder ett stort antal spelformer såsom matchspel, poängbogey, skins, scramble samt en rad olika träningsprogram som analyserar dina slag och bollbanor. Du kan också spela en rad olika tävlingar som ”närmst pin” och ”längsta drive”. 

  Och du, du slipper gå också.

  Stäng
 • Jakt på BallBreaker

  Gå på jakt i storstadsdjungeln!

  Gillar du tävling och jakt eller vill du bara prova-på?

  På Ballbreaker i Stockholm finns en jakt- och skjutsimulator som passar såväl nybörjare som sportskyttar på elitnivå. Inställningsmöjligheterna är många och simulatorn erbjuder både hagel- och kulskytte samt möjligheten att följa hela skjutförloppet vilket är väldigt användbart för den som vill bli en bättre skytt.

  För dig som aldrig provat på jakt eller skytte tidigare är detta ett utmärkt tillfälle att i trevlig miljö prova på!

  Man kan vara upp till 5 personer så dra ihop ett gäng och gå på jakt!

  Stäng
 • World of shape - Kickstart!

   World of shape, ett online-träningsföretag

  Hela Sverige

  Sedan 2011 har över 50.000 redan tränat med oss och fått resultat – nu är det din tur! Allt det här får du med oss: EFFEKTIVA TRÄNINGS-PROGRAM I VIDEOFORMAT– Du får 18 olika program, 250 effektiva och fettförbrännande träningsövningar i videoformat.– Inga dyra gymkort eller träningsmaskiner behövs – träna hemma med bara ett par hantlar på en yta som endast är 2 x 2 meter. GODA OCH KALORISNÅLA RECEPT MED INKÖPSLISTOR– Du får 16 färdiga kostprogram och veckomatsedlar (även i pdf-format) med veckoplanering, inköpslista.– Över 450 kalori/sockersnåla, lättlagade och nyttiga recept för dagens alla mål och hela familjen. MÅLSAMTAL OCH SUPPORT MED VÅRA UTBILDADE PT:S– Du får boka målsamtal med våra PT:s för att maximera dina framsteg och resultat.– Du får support och svar på alla dina frågor:– Karin: “Tack snälla för hjälpen, ni är fantastiskt snabba på att svara!” PEDAGOGISK VIKTDAGBOK MED BILDER OCH MÅTT– Du får en viktdagbok där du kontinuerligt kan lägga in dina bilder och värden under din träningsresa för att följa din utveckling.– Det är ett effektivt sätt där du enkelt ser din vikt, midjemått och vilopuls minska/förbättras.

  Stäng
 • Skapa ditt unika snus

  Skapa ditt unika snus eller delta på en snusprovning.

  Här är den ultimata drömupplevelsen för den snusfrälste eller den som helt enkelt bara vill lära sig mer om snus. 

  På tobaksmuseet som ligger på skansen i Stockholm får du följa med på en spännande resa i tobaken och framförallt snusets historia, dess utveckling och framställning. 

  Inledningsvis bjuds ni av museet på den intressanta visningen "En historia om njutning" med fokus på snus och doftande tobak. Visningen guidas en snusexpert som berättar om snus och njutningsmedlens historia i Sverige utifrån ett kulturhistoriskt perspektiv. Utgångspunkten är snus och tobak men ni får även lyssna till intressant historia om alkohol och kaffe.

  Efter visningen är det dags att blanda eget snus! 

  Här får ni under handledning framställa och smaksätta ert egna personliga snus. Ni utgår ifrån en neutral snusblandning och skapar nya spännande blandningar med hjälp av färska örter, smaksättningar och frukter. Under guidning får du förutsättningarna för att kunna sätta ihop din egna perfekta snusblandning.

  Efter tillverkningen får du med dig ditt eget snus i en egen snusburk så att du kan bjuda vänner och bekanta på ditt egen tillverkade drömsnus!

  I upplevelsen ingår: Visning av museet med fokus på snus, handledning för smaksättande av eget snus som förpackas och som du får med dig hem, samt en snusprovning där ni får testa olika sorters snus och lära er mer om snusets historia och bakgrund. 

  Stäng
 • Familjedag på Fjärilshuset

  En heldag för familjen!

  Här får du följa vattnets väg från den tropiska regnskogen med minst 700 fjärilar av olika arter, vidare till havens djup där du får stifta bekantskap med olika hajar, korallrev och hundratals andra fiskar och marinlevande djur.

  Känslan att på bara ett ögonblick förflyttas från vårat nordiska klimat rakt in i de fuktiga tropikerna är magisk. Temperaturen understiger aldrig 27 grader! Luftfuktigheten är alltid hög som i en riktig tropisk regnskog, och det är just dessa förhållanden som får fjärilarna att trivas. 

  Under ett år lever flera tusen fjärilar här, och varje gång du besöker fjärilshuset finns där minst 700 fjärilar av ett stort antal olika arter. Allt från små nästan självlysande fjärilar till de största som skiftar i blått och grönt.

  Den stora nyheten handlar dock inte om fjärilar utan här talar vi om helt nya invånare och nya miljöer. En unik anläggning för Stockholm med över 1,2 miljoner liter tropiskt hav med hajar, korallrev och en rad andra marina arter som med tiden kommer etablera sig i det levande havet.

  Fjärilshuset Haga Ocean har just de beståndsdelar som fångar och väcker intresset för vår levande planet. Från den stora nationalstadsparken med nordiskt klimat in till de tropiska klimaten där både hajar och fjärilar trivs.

  Stäng
 • Hotellfrukost för två

  Börja dagen med en härlig hotellfrukost!

  Stockholm, Malmö, Uppsala, Norrköping, Borlänge, Eskilstuna, Hudiksvall, Karlshamn, Köping, Ljungby, Ludvika, Nyköping, Rättvik, Skara, Skellefteå, Sundsvall, Trelleborg, Trollhättan, Umeå, Vetlanda, Vimmerby, Visby, Vrigstad, Östersund

  Frukost sägs vara dagens viktigaste mål, så passa på att skämma bort dig själv och dina nära och kära med en god hotellfrukost, utan att varken resa bort eller bo på hotell.

  Här får ni möjlighet att ta del av både nyttigt och njutbart i en skön blandning. Hotellfrukosten serveras som en frukostbuffé där innehållet kan variera från hotell till hotell.

  Observera att du måste ha ett värdebevis giltigt specifikt för "Hotellfrukost för två" för att kunna gå på hotellfrukost. Har du ett Greatdays presentkort på ett belopp måste du köpa ett värdebevis giltigt för "Hotellfrukost för två".

  Stäng
 • Saltyoga för två

  Prova en ny form av yoga - Saltyoga!

  Stockholm

  Prova på en annorlunda yoga - i Saltrum! Saltyoga är summan av två hälsosamma idéer hopslagna till en, yoga som utövas i ett rum gjort av salt!

  Saltrummet är invändigt beklätt med salt, både golv väggar och tak. Golvet känns som en sandstrand, men med saltkorn istället för sand. Yogan som utövas i detta rum är baserad på yinyoga, hatha, dynamiskt flow och meditation. En lugn och relativt stilla yogaform med fokus på att finna lugn och komma till ro.

  I saltrummets ljusa friska luft, töms lungor och kropp på gifter och bördor, och ersätts med ny ren luft och energi. Mikroskopiskt små saltpartiklar blåses i luften av en speciell saltgenerator, dessa saltpartiklar innehåller negativa joner som har positiv inverkan på nervsystemet, minskar stress och förbättrar sömnen.

  Salt är ett naturligt ämne med läkande och rengörande effekter – salt förstör bakterier och svampar och stimulerar därmed immunförsvaret. Dina luftvägar rensas, och du som har astma, dammallergi, KOL, svullna slemhinnor, hosta eller hudbesvär kommer känna skillnad efter ett besök i saltrummet.

  Genom att utöva en yogaform där andningen står i fokus, får ut maximal effekt av besöket. För både in- och utsidan.

  Prova en ny form av yoga - Saltyoga!

  Greatdays testar:
  "Saltyoga var för mig en helt unik upplevelse! Instruktören hade en förmåga att få en att drömma sig bort till Medelhavet. Förutom att sträcka på kroppen fick man andas in mineralerna från saltet och känna sig renad. Man blev helt avslappnad efteråt."

  Stäng
 • Saltrumsbehandling för två

  Njut av en avkopplande och hälsofrämjande stund i ett saltrum.

  Stockholm

  Ett besök i saltrum kan beskrivas som relax med läkande effekt, och att du bli friskare i kropp och själ. Rummet är täckt från golv till tak med tonvis av bergssalt.

  Salt är ett naturligt ämne som har läkande effekt, förstör bakterier samt svampar och stimulerar därmed immunförsvaret. Behandlingsmetoden kommer ursprungligen från upptäckten att arbetare i saltgruvor nere i södra Europa förr i tiden aldrig hade virussjukdomar, astma eller andra luftvägsbesvär.

  Stockholm Saltrum är känt för sin förmåga att på ett naturligt sätt rensa dina luftvägar och på så sätt lindra förkylningar, astma, allergier, KOL och andra luftvägsbesvär. Vid vanliga förkylningar minskar saltbehandlingen svullnader i slemhinnorna. Snuva och hosta blir bättre eller försvinner helt. Även när det gäller astma har läkarna konstaterat att saltrumsbehandling har lindrande och positiva effekter. Astmatiker får lättare att hosta upp slem och 
  andningsbesvären minskar. Saltbehandling är bra även vid psoriasis samt eksem på grund av sin bakterieförstörande förmåga. Dessutom är det en unik och fantastisk relaxupplevelse! 

  Saltaerosol (saltet i luften) som finns i saltrummet innehåller negativa joner som har positiv inverkan på nervsystemet, minskar stress och förbättrar sömnen. Saltrummet är invändigt beklätt med salt, med mikroskopiskt små saltpartiklar som blåses i luften av en speciell saltgenerator. Man ser inte partiklarna med blotta ögat men känner den friska salta luften precis som vid havet.

  Saltrumsbehandling och dess positiva egenskaper har vetenskapligt stöd. (DR J. Hedman: ”The Effect Of Salt Chamber Treatment, 2006″). Saltterapin stimulerar luftvägarnas försvarsmekanismer och har en antiinflammatorisk verkan. 

  Saltrumsbehandling är en perfekt gåva till någon du vill dela en oförglömlig upplevelse med. Kom som ni är och kliv in i saltets magiska värld!

  Stäng
 • Ocean bus - Sightseeing

  Prova på en annorlunda sightseeing på land och i vatten

  Upplev Stockholm från vatten & land i Nordens första amfibiebuss.

  Som passagerare kommer ni att få se många av Stockholms mest kända sevärdheter samtidigt som er guide berättar roliga och intressanta historier. När den 10 ton tunga bussen kör ner i vattnet på Djurgården och förvandlas till ett fartyg så är det något ingen får missa. 

  Prova på en annorlunda och minnesvärd sightseeing i storstaden.

  Stäng
 • Afternoon Tea for one

  Klassisk afternoon tea för en person.

  Norrtälje

  Efter en heldag i city, en hektiskt vecka eller för ett avslappnat möte känns det helt rätt med en lyxig afternoon tea.

  I Sundsta strax utanför Norrtälje bjuds ni på varsitt glas sprudlande bubbel och en härlig afternoon tea med scones, hemlagad marmelad, smör, grönsaker, ost och fika. Allt som serveras är tillagat med mycket kärlek och på lokalproducerade råvaror.

  Greatdays testar (Stockholm):"Vi provade både den franska och den engelska menyn. Båda helt fantastiskt goda. Atmosfären på caféet är mysig och orientalisk och passar bra till de många olika väldoftande teerna man kan smaka på. Den goda maten avrundades med en himmelsk efterrätt som man själv får välja ut från deras efterrättssortiment. Hur mysigt som helst, rekommenderas varmt!"

  Stäng
 • Downhill Cars för två

  Nedför backen på ett annorlunda sätt!

  Stockholm

  Letar du efter en ny utmaning? Välkommen till länets högsta skidbacke för att uppleva Downhill Cars!

  I specialbyggda bilar med störtbågar och helt utan motor är bilarna gjorda för att med tyngdlagen ta dig ner för den snirkliga banan. 

  Du bestämmer själv när det är dags att trycka ner bromsen, men se upp, det går lätt för fort i svängarna och för att vara snabbast ner gäller det att hitta en jämn fart och hålla en rätt linje i kurvorna. God körteknik premieras, kanske har du en ny framtid som racingtsjärna!?

  Inför varje åk tar ni er upp till toppen av backen genom att koppla på bilen på skidliften som drar er upp, smidigt och bekvämt.

  Bilen är en stålkonstruktion som väger ungefär 150 kg, är 2,5 m lång, 1,5 m bred och du sitter skönt i vadderad förarstol.

  Alla bilar är utrustade med hydrauliska bromsar, elektroniskt säkerhetssystem och 4-punkters säkerhetsbälte.  Stäng
 • Brunch med bubbel för en

  En skön förmiddag med en härlig brunch!

  Malmö, Helsingborg

  Finns det något härligare än att vakna upp, komma ihåg att man har en helt ledig dag och kunna unna sig en härligt lång och lyxig brunch?

  Observera att du måste ha ett värdebevis giltigt specifikt för "Brunch med bubbel för en" för att kunna göra en bokning. Har du ett Greatdays presentkort på ett belopp måste du köpa ett värdebevis giltigt för "Brunch med bubbel för en" innan du kan boka.


  Helsingborg:
  -Här på Madame Moustache i Helsingborg blandas spännande smaker från Frankrike med inspiration från Skandinavien. Njut av klassiska rätter och låt dig förföras av Madame Moustaches fantastiska miljö. Brunchen serveras på söndagar.

  Malmö, Oxie:
  -På Wasabi Orangeri serveras en fantastisk brunchbricka innehållande bland annat äggröra, yoghurt, bröd, pålägg, pannkakor, kaffe och juice. Som pricken över i:et avnjuts detta tillsammans med ett glas bubbel. Brunchen är bokningsbar onsdag-söndag.   Stäng
 • Prova på yoga

  Känn lugnet på en antistress-yoga

  Känner du dig stressad och önskar en stund i total avslappning? Prova på ett pass Yoga där avslappning och rätt andning är främsta fokus.

  Stress blir allt vanligare då takten i samhället blir högre och både de yttre samt de inre kraven ökar. Behovet av återhämtning och vila blir allt viktigare för att kunna balansera all den belastning som stressen skapar hos oss. Här erbjuds en prova på Yoga för att minska stress och lära dig hantera den.

  Under en antistress yogakurs ges verktyg för att hantera och minimera stress, det handlar framförallt om andning. Att bli medveten om andningen och dess betydelse ger dig kunskap i hur du kan hantera svårigheter som du möter i livet.

  Yogaformen är varsam, lugn och ändå oerhört kraftfull och passar alla oavsett ålder, vana eller erfarenhet. Yogan är även helt fri från krav och prestation och utförs efter individens förutsättningar för dagen.

  I varje yogapass ingår andning, yoga, vila samt meditation!

  Namaste!

  Stäng
 • Stockholm Comedy Club för två

  Skratta loss på Sthlm Comedy Club

  Stockholms mest centrala standup comedy klubb. Här delar några av Sveriges mest etablerade komiker scen med de hetaste nya namnen. Du får se hela paletten av humorstilar under eminent ledning av landets bästa MCs.

  Här delar Sveriges största komiker och framtidens stjärnor samma scen. Komiker som gästat Sthlm Comedy Club under åren är Özz Nujen, Henrik Schyffert, Aziz Ansari, Babben Larsson, Magnus Betner, Johan Glans, Shazia Mirza och många, många fler.

  Ta med dig en vän eller din käreste på en glad kväll! Middag ingår ej i paketet men kan bokas till separat i samband med er bokning.

  Stäng
 • Strandrelax

  Sola inomhus

  Västerås

  Önskar du att det var sommar året om? Längtar du efter att borra ner fötterna i varm sand? I denna strandrelax är det sommar året om.

  I luften är det 28° varmt och skönt. Tänk dig att du sitter på en mjuk och härlig sandstrand i något tropiskt paradis. Du sitter i en skön relaxstol, med fötterna nerborrade i den varma sanden. Den varma sköna solen värmer ditt ansikte och kropp. En ljum vind fläktar i ditt hår och du hör vågorna slår in mot strandkanten. I handen sitter du med en uppfriskande drink (alkoholfri) och du känner hur din kropp bara slappnar av totalt. I en timme får du uppleva denna ljuvliga känsla.

   I baren serveras det tillbehör och du väljer två valfria som ingår i upplevelsen:

  - Alkoholfri drink
  - Kaffe/Te
  - Läsk
  - Kaka/godbit
  - Snacks 

  Att tänka på: 
  -Lätta sommarkläder (shorts,linne, solglasögon)
  -Ta gärna med badtofflor
  -En stor handduk att lägga i relaxstolen (finns att hyra för 20kr)
  -Av hänsyn till andra, ber vi er ha mobilen på ljudlös/avstängd 

  Stäng
 • Stadsvandring för två

  Vandring i Stockholm  

  Gå en vandring genom olika stadsdelar i Stockholm. Ni får höra en erfaren guide berätta om hur det fungerade förr och en och annan detalj som ni förmodligen inte visste om den vackra huvudstaden. Välj mellan teman som exempelvis "från lort till lyx", Puss &snusk" och "Stockholms hjärta". Lyssna och njut av en trivsam vandring med guide

  Från lort till lyx:
  Tillsammans med en grupp andra nyfikna går ni på en promenad genom de centrala delarna av Östermalm, en stadsdel med epitetet ”Sveriges mest fashionabla stadsdel”. Idag är priserna på de mondäna våningarna högst i hela landet. Här lever man i en lugn och respektabel del av Stockholm med eleganta modebutiker, välstädade parker och enkelriktade gator som ger ett tyst och vilsamt gaturum. Annat var det förr!

  Här dränker vi katter i viken, köper oss en sommarstuga och förvarar hovets hästar . Stockholms elit dricker kaffe medan skurkarna sänker varandra, inbakade i cement eller släckt kalk. Det är bilden som målas upp under promenaden som tar er från Nybroplans havsutsikt upp till den förre detta "Stor"gatan och ned till Nybroviken igen

  Puss & Snusk:
  Älskarinnor, sjukdomar och barnbördshus, driftiga kvinnor, flugmöten och bedragna män - det är bara några av inslagen i denna promenad! Följ med på en resa till svunna tider i den gamla staden, där människor uthärdade ett liv i motgång men tidvis också gladdes tillsammans med vänner; man åt, drack och dansade på stadens många krogar. Bedragna män ruvar på hämnd och knipsluga bondfångare ser sin chans att lura av folk en och annan krona, i en stad fylld av vinddrivna figurer blandat med allsköns sorglösa individer som tar livet med en klackspark. Turen avslutas på Riddarholmen, denna vackra men obebodda och sällan besökta ö, vars historia berättar om munkars liv i celibat, kungligheters skandaler och det ”vanliga” folkets hårda levnadsvillkor. Tänk att två ord och en vandring kan rymma så mycket av Stockholms historia!

  Stockholms Hjärta:
  De flesta historier du hörde som liten är sanna. Under denna stadsvandring i Gamla stan kan du nästan uppleva stämningen när blodet rinner över Stortorget, känna doften av aska när slottet Tre Kronor står i brand och äcklas av stanken från flugmöten. Är du ute efter en kort introduktion till en av Stockholms bäst bevarade stadsdelar är det här turen för dig. Stadsvandring i Gamla stan, Stockholms Hjärta, både förvånar och förundrar! 
  På denna promenad över Gamla stans kullerstenar får ni föreställa er ett Stockholm för länge sedan, där getter betar på taken och sopor kommer flygande ut från fönstren. Här skildras hur människor levde i nödtorft och att många stackare av ekonomiska skäl, tvingades flytta ut från staden. Barnen brukar älska berättelserna om de gyllene fåglarna som med sina magiska krafter skyddade området från bränder.

  Stockholms Hjärta är perfekt för tajta scheman och barn med lite tålamod.

  Stäng
 • Bounce Adrenaline Park för två

  Besök norra Europas största adrenalinarena med trampolinpark.

  BOUNCE är en värld där väggen blir golv och gravitationslagarna inte längre gäller. 

  Med mer än hundra sammankopplade trampoliner, studsmatte-spökboll, slamdunk, free running- och parkourbana gör man nu actionsportena tillgänglig för alla. 

  BOUNCE är till för alla från 3 år och uppåt vare sig det är första gången du testar på eller om du är en voltexpert eller free running-mästare.

  Stäng
 • SF Anytime - 7 Filmvällar

  SF Anytime – Först med det bästa! 

  Spänning, äventyr, romantik eller drama? Inte mycket går upp mot att bänka sig framför en riktigt bra film och låta sig svepas med i handlingen. Själv eller tillsammans med de man tycker om.

  SF Anytime har ett av nordens bredaste hyrutbud och erbjuder allt från de senaste storfilmerna från Hollywood till smalare kvalitetsfilm och tv-serier.

  Med några enkla knapptryck kan du se de senaste filmerna direkt via din dator, när du vill. Du hyr filmen i 48 timmar och kan se den obegränsat antal gånger under tidsperioden. Filmbutiken är öppet dygnet runt, alla dagar, året runt.

  Om SF Anytime: 
  SF Anytime är tillgängligt på PC och Mac, i Smart tv-apparater från Samsung, Panasonic, Philips, Sony och LG samt mobila appar via iOS och Android. Via mobila appar finns även möjlighet till Chromecast. I iOS-appar kan du även ladda ned filmer och ta med dig på resan eller när du saknar internet.

  Stäng
 • Kökets Matlagningskurs

  Bli en mästare på såser med Tommy Myllymäki! 

  Matlagningskursen för dig som älskar att laga mat och vill lära dig laga såser och fonder från grunden, när och var du vill. 

  Med 4 h videolektioner, 26 övningar och recept samt Tommy Myllymäkis bästa tips från sin stjärnspäckade karriär kommer du lära dig att laga sås som ett proffs, bemästra kritiska moment och undvika fallgropar i köket. 

  ”För att man ska bli riktigt bra på såser räcker det inte bara med ett bra recept, man behöver förstå såsens uppbyggnad, hur matkemin fungerar och vilka fallgropar man ska undvika, detta kommer jag lära ut i min såskurs” säger Tommy.

  Psst! Perfekt present att ge till den matlagningsintresserade hemmakocken som vill ta sin kunskap till nästa nivå med en av Sveriges bästa kockar. 

  Stäng
 • SF Kids Play - 6 månader

  Njut av filmmys tillsammans med barnen 

  Samla hela familjen för mys med SF Kids Play. Här är alla välkomna, men barnen är alltid hedersgäster. Playtjänsten är designad så att det ska vara enkelt att navigera, även för de minsta. Men eftersom vuxna ibland måste få bestämma finns även några smarta föräldrakontroller.

  Med SF Kids Play kan hela familjen återupptäcka filmer och serier som vi vuxna älskade när vi var barn, samtidigt som barnen hittar sina nya favoriter. Vilka blir era nya favoriter? Kanske blir det Greta Gris, Pingu, Djungelgänget eller Chuggington.

  Om SF Kids Play:
  Den enkla designen gör det lätt att navigera och med offline-läget kan barnen se den nya filmen eller favoritserien var ni än befinner er. Med smarta föräldrakontroller kan du som förälder påverka tittandet. SF Kids Plays trygga, roliga och barnvänliga app finns för dator, mobil, surfplatta och Apple TV (senaste versionen).

  Stäng
 • Spökvandring i natten

  Följ med på en kuslig vandring! 

  Vågar du följa med på en kuslig spökvandring, under dygnets mest skräckinjagande timmar?

  Vid 22.30 möter ni upp Grå Mannen för att slå följe med honom under en vandring genom Gamla Stans dunkla gränder och smala passager. 
  Under vandringens gång stannar ni till på en flertal ställen för att lyssna på rysliga historier från förr som berättas av den mycket erfarna spökguiden. Ni kommer bland annat få höra berättelser om Vita Frun och Blodet i Kåkbrinken. Vissa historier kommer att dramatiseras, så var beredd på en rysning eller två längs ryggraden. Har ni tur, eller ska man säga otur, så kommer ni att möta Pestläkaren… 

  Förhoppningsvis blir ni bjudna på lite nervstillande medikament av Bödeln, det kommer nämligen att behövas då ni under vandringens gång kommer att gå in i ett spökhus. Men man vet aldrig vilket humör Bödeln är på… 

  Turen avslutas vid midnatt, på en sedan länge bortglömd kyrkogård. 

  Turer genomförs i alla väder, men vid regn kortas vandringen ner och ni besöker istället fler hus och arkader. Ni kommer garanterat att se Gamla Stan med helt nya ögon efter denna vandring.  

  Vågar du följa med? 

  Stäng
 • Spökvandring för två

  Historisk spökvandring i Stockholm.

  Följ med på en kuslig vandring i tiden!  Upplev dunkla gränder, smala passager, gamla byggnader och lyssna på historier om mystiska händelser, människor och väsen från förr. 
   
  Det finns två vandringar att välja på, en med start på Riddarholmen och en på Södermalm. Ni väljer själva vilken ni önskar gå.

  Gamla Stan


  Här vandrar ni genom medeltidskvarteren i de innersta delarna av Gamla Stan. Slå följe med lyktgubben och hör honom berätta rysliga historier om Vita Frun, blodet i kåkbrinken, skuggor, mord och mysterier..

  Södermalm
   
  Kring Katarina kyrkogård gör sig många mörka historier sig påminda. Varför brinner det så ofta i Katarina kyrka? Hör om Poltergeisten i Mosebacke och träffa söders Bödel Mäster Mikael. Se upp för lågflygande häxor från 1600-talet, och inte minst för huvudlöse Görtz… 
   
  Vågar ni följa med? 

  Stäng
 • Upplev VR för två

  Utforska nya världar! 

  Enterspace VR Center Stockholm är en helt ny typ av virtual reality-center för alla som vill kliva in i en annan verklighet. På Enterspace erbjuds modern VR-teknologi, en bistro & bar och upplevelser bortom det som tidigare funnits i Sverige.
   
  I detta paket ingår ett spel för två personer i VR-parkens multiplayer-rum. Ni sätter på er varsitt par VR-glasögon och ryggsäckar, sedan rör ni er fritt och sladdlöst i den virtuella världen. Ge er ut på ett fascinerande äventyr i Saturnus ringar, eller bekämpa övernaturliga varelser i de mystiska träskmarkerna! Ni kan se och interagera med varandra under äventyret, vilket ger er en extra rolig och social upplevelse där ni samarbetar för att ta er igenom ert äventyr. 
   
  Enterspace VR Center Stockholm strävar efter att erbjuda upplevelser för olika åldrar och smak och lägger stor vikt vid värdskapet. Här har ni en mötesplats där VR kan upplevas även om ni aldrig tidigare har haft erfarenhet av tekniken eller spelvärlden. VR-värdarna på plats ser till att ni känner er väl omhändertagna. 
   
  Spelen som VR-centret tillhandahåller byts ut eftersom, med det finns alltid minst två spel att välja på. En upplevelse på Enterspace passar alla som är nyfikna på att utforska nya världar! 

  Stäng
 • Middag för en

  Avnjut en ljuvlig middag

  Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Hela Sverige, Karlshamn, Kristinehamn, Mora, Oskarshamn, Umeå, Visby

  Att i lugn och ro få äta och dricka något riktigt gott ger energi både för kropp och själ. På dessa utvalda restauranger finner du den rätta miljön och atmosfären för både avkoppling och njutning.

  Välj bland gastronomiska guldkorn runtom i Sverige - det finns garanterat ett ställe för alla smaker! Nedan ser du vilka restauranger som paketet gäller på och vad som erbjuds på respektive restaurang.

  Menyn kan variera beroende på säsongens råvaror och vad lokala producenter erbjuder för tillfället.

  Observera att du måste ha ett värdebevis som gäller specifikt för "Middag för en" för att kunna göra en bokning på någon av restaurangerna. Ett Greatdays presentkort på ett belopp går inte att lösa in direkt på någon av restaurangerna.

  Hela Sverige

  Smakbox
  Byt ut ditt värdebevis mot en prenumeration på Smakbox (1 box). Smakbox är Sveriges största provsmakningsbox inom mat och dryck. Varje box innehåller ca 20 produkter från stora och små varumärken som du antingen kan smaka direkt eller använda i din egna matlagning. Ett roligt sätt att hitta nya favoritprodukter! Perfekt för dig som gillar mat, att överraskas och upptäcka nytt.

  Göteborg
  Werners Bistro
  Werners är en familjär bistro charmigt belägen på en gård mitt i hjärtat av Göteborg. Här serveras allt från husman till amerikansk street food. Du väljer fritt från matmenyn för hela värdet av värdebeviset. Dryck och eventuellt överskjutande belopp betalas till på plats på restaurangen.

  Contrast Public House
  Som namnet avslöjar så jobbas det på Contrast Public House med kontraster i kök, cocktails, underhållning och inredning. Du väljer fritt från matmenyn för hela värdet av värdebeviset. Dryck och eventuellt överskjutande belopp betalas till på plats på restaurangen. Observera att restaurangen har en något mindre, sommaranpassad meny under juni, juli och augusti.

  Two Fat Pig Restaurant
  På två feta grisar äter och dricker ni gott, och dricker speciellt öl. Centralt på Ringön. Här äter och dricker ni för hela beloppet på värdebeviset. Egenproducerad öl men också öl från microbryggerier över hela Europa. Veganska biffar eller en smashburger? Du väljer fritt från deras breda meny som varierar efter säsong.

  Helsingborg
  Tikal
  Till Tikal kommer man för att njuta av smaker med inspiration från Latinamerika, alltid tillagade från grunden med kärlek och omtanke. Du väljer fritt från matmenyn för hela värdet av värdebeviset. Dryck och eventuellt överskjutande belopp betalas till på plats på restaurangen.

  Jönköping
  Restaurang Glädje
  Glädje är en restaurang för alla, men kanske särskilt för dig som gillar lokala råvaror! Här bjuds du på en säsongsbetonad tvårättersmeny från Glädjens middagspaket där de flesta av råvarorna kommer från trakten. Dryck och eventuella tillval betalas till direkt på restaurangen.

  Olearys
  Få restaurangkedjor är förknippade med sport så som Olearys. Här äter och dricker du för hela värdet på ditt värdebevis. Välj mellan en klassisk hamburgare eller kanske en pasta? På Greatdays tillhör Ribsen favoriterna.

  Karlshamn
  Restaurang Ankaret
  På Restaurang Ankaret är fokus inriktat på kvalité framför kvantitet. Råvarorna är valda med närodlad och ekologisk omsorg, och maten lagas från grunden för att serveras i så naturlig form som möjligt. Här väljer du fritt från matmenyn för värdet av upplevelsen. Eventuell överstigande del och dryck betalar du som vanligt på nota på restaurangen.

  Kristinehamn
  Steakhouse1895
  Välkommen till en restaurang centralt i Kristinehamn där ambitionen är hög och matkunskapen stor! Du väljer fritt från matmenyn för värdet av hela upplevelsen. Eventuellt överstigande belopp samt dryck betalas till på restaurangen.

  Linköping
  Stångs Magasin
  På den genuina restaurangen Stångs Magasin i Linköping väljer du fritt från menyn för hela värdet av upplevelsen. Eventuellt överstigande belopp betalas direkt på restaurangen.

  Pappa Grappa Linköping
  Restaurangen är en hyllning till det italienska köket, med alla spännande smakmöten som följer. Hos Pappa Grappa är det råvaran, smaken och njutningen som är i fokus. Allt på tallriken lagas från grunden med extra omsorg om hantverket och detaljerna. Ni väljer fritt bland mat och dryck från menyn för hela värdet av upplevelsen. Eventuellt överstigande belopp och dryck betalar ni på plats.

  Malmö
  Bistro Royal
  Bistro Royal är en restaurang där man, i vacker och historisk miljö, bjuds på en kulinarisk resa genom Europa. I en unik lokal serveras klassiska rätter, ibland med en egen twist, alltid med största respekt för recept och råvaror. Här väljer du fritt från matmenyn för hela värdet av upplevelsen. Eventuellt överstigande belopp och dryck betalar du på restaurangen.

  Restaurang Scandic Triangeln
  På Triangeln Restaurant & Lounge kan ni njuta av allt från street food-inspirerad mat till svenska klassiker i ny, modern tappning. Du väljer fritt från matmenyn för hela värdet av upplevelsen. Eventuellt överstigande belopp samt dryck betalas direkt på restaurangen.

  Mora
  Strand Kök & Bar
  I hjärtat av Mora ligger denna restaurang naturskönt intill Siljans Strand. Här serveras god mat tillagad med omsorg på färska, lokalproducerade råvaror. Du väljer fritt från menyn för värdet av hela upplevelsen. Eventuellt överstigande belopp samt dryck betalas på plats.

  Norrköping
  La Uva Tapasbar
  Upptäck spanska smaker på LA Uva Tapasbar, här bjuds ni på menyn TAPEO samt valfri dessert.

  Pappa Grappa

  På Pappa Grappa väljer du fritt från menyn för hela värdet av upplevelsen, eventuellt överstigande belopp betalas direkt vid restaurangbesöket.

  Oskarshamn
  Badholmen
  På Badholmen utlovas en gastronomisk upplevelse med mat tillagad av närproducerade råvaror av hög kvalité. Du väljer själv från menyn för värdet av hela upplevelsen, eventuellt överstigande belopp och dryck betalas på plats.  

  Corallen
  Med vacker panoramavy över Östersjön och Blå Jungfrun njuter du av mat tillagad med säsongens råvaror. Du väljer själv från matmenyn för hela värdet av upplevelsen. Eventuellt överstigande belopp samt dryck betalas direkt på restaurangen.

  Stockholm
  La belle Epoque
  Inne på anrika Hotel Kung Carl intill Stureplan ligger La Belle Epoque, en mysig och modern bistro med smaker från Frankrike. Mjuka färger, sammet och sirliga blommönster ger en romantisk och ombonad känsla. Menyn är skapad av Jan Andersson och Filip Nylin och uppdateras flera gånger om året, så ett besök på La Belle Epoque kan göras ofta!
  Här serveras en noggrant utvald fast meny för Greatdays gäster. Dryck och eventuellt överskjutande belopp betalas till på plats på restaurangen.
   
  Greek Taverna Giamas
  Här njuter ni av grekisk mat lagad med kärlek i trevlig miljö. Personlig service och vällagad mat är restaurangens viktigaste ingredienser! Ni väljer fritt från matmenyn för hela värdebevisets värde. Dryck och eventuellt överskjutande belopp betalas till på plats på restaurangen. 

  Enoteca Cucina Italiana
  På Enoteca Cucina Italiana hittar du massor av olika spännande rätter, alla med inspiration från det italienska köket. Du väljer fritt från matmenyn för hela värdebevisets värde. Dryck och eventuellt överskjutande belopp betalas till på plats på restaurangen. 

  Grappa Matsal & Bar
  Grappa Matsal & Bar är en italiensk restaurang med skandinaviska influenser. Menyn är bred och innehåller såväl à la carte som pizza, vegetariska rätter, sallader och pasta - allt omsorgsfullt tillagat av erfarna och kunniga kockar. Ni väljer fritt från matmenyn för hela värdebevisets värde. Dryck och eventuellt överskjutande belopp betalas till på plats på restaurangen. 

  Källaren Movitz

  På Källaren Movitz i Gamla stan väljer du fritt från aktuell middagsmeny för värdet av upplevelsen, eventuellt överstigande belopp och dryck betalas direkt på restaurangen. På Movitz sitter ni i en trivsam miljö i valv från 1600-talet.

  Oyster Bar
  På Oyster bar är atmosfären trevlig och servicen personlig. Maten som serveras består av råvaror av högsta kvalité! Till bords bjuds du på en tvårätters hummermeny. Eventuella tillval och dryck betalas på plats. 
  OBS! Restaurangen tar inte emot värdebevis på Alla Hjärtans Dag, samt Nyårsafton då de erbjuder en specialmeny.

  Sjätte Tunnan
  Upplev en medeltida kväll på medeltidsinspirerade restaurang Sjätte Tunnan i Gamla stan. Du väljer fritt från middagsmenyn för värdet av upplevelsen.

  Restaurang Engelen
  Med rejäla råvaror och kärlek till matlagningen erbjuder köksmästaren en meny med såväl klassiker som är unika för Engelen, som årstidsskiftande rätter. Ni väljer fritt från matmenyn för hela värdebevisets värde. Dryck och eventuellt överskjutande belopp betalas till på plats på restaurangen.

  Rydbergs Bar & Matsal
  Välkommen till Rydbergs! Här serveras Svensk mattradition med färska ingredienser av högsta kvalitet. På menyn hittar ni ett urval av fisk, kött och traditionella aptitretare och desserter. Ni väljer fritt från matmenyn för hela värdebevisets värde. Dryck och eventuellt överskjutande belopp betalas till på plats på restaurangen.
  OBS! Restaurangen tar inte emot värdebevis under sommaren.


  Umeå
  Harriets
  På familjära Harriets kan du koppla av och njuta av en härligt tvårättersmiddag. Du väljer själv ut en varmrätt och dessert från den klassiska och norrlands-inspirerade menyn. Observera att restaurangen har stängt en period under sommaren, vanligtvis under juli och augusti.

  Visby
  Joda Bar & Kök
  I mysiga Visby hamn hittar ni Joda Bar & Kök, här väljer du fritt från middagsmenyn för värdet av värdebeviset.

  Vrigstad
  Timjan Café & Restaurang
  På charmiga Timjan Café & restaurang njuter du av en trerättersmiddag satt efter den årstidsstyrda menyn.

  Örebro
  A-mano
  På den italienska pärlan A-mano njuter du av vällagad, god mat i mysig miljö. Du väljer fritt från matmenyn för hela värdet av upplevelsen. Eventuellt överstigande belopp och dryck betalar du på plats.

  Kungsgatan 1
  På Kungsgatan 1 tillagas maten med lokalproducerade råvaror av hög kvalité. Ambitionen är hög och kockarna jobbar ständigt med att hitta nya sätt att förfina den svenska husmanskosten. Du väljer fritt från matmenyn för hela värdet av upplevelsen. Eventuellt överstigande belopp och dryck betalar du till på plats.

  Stäng
 • Sverigelotten 14 st

  Vinn med Sverigelotten och svenskt föreningsliv!

  Testa lyckan med Sverigelotten! Kanske vinner du dina drömmars upplevelse flera gånger om!

  Blir det inte vinst denna gång har du ändå hjälpt föreningslivet att vinna. Lotten ägs av Folkspel, en ideell organisation vars enda uppgift är att generera pengar till föreningslivet.
  Allt överskott från Sverigelotten går oavkortat till svenskt föreningsliv och främjandet av hälsa, integration och respekten för andra.

  Varje gång du skrapar en Sverigelott bidrar du till att slå vakt om svenskt föreningsliv som en unik källa till trygghet, gemenskap och glädje.

  Notera att du köper ett värdebevis för Sverigelotter som du sedan måste aktivera via greatdays.se/boka för att erhålla dina lotter digitalt.

  Stäng
 • Smakbox - Prova på

  En box fylld med spännande smaker!

  Gillar du mat? Inspireras du av att testa nytt och prova nya smaker? Då är Smakbox helt rätt för dig!
   
  Smakbox har utsetts till Årets Box 3 år i rad och dessutom vunnit pris för ”Bästa Innehåll” och "Bästa Kundtjänst". Varje box paketeras med cirka 15 spännande produkter, som till exempel en spännande krydda, pasta, snacks eller dryck.

  Vid köp av denna upplevelse erhålls ett värdebevis för "Smakbox - Prova på". På värdebeviset finns en aktiveringskod som man loggar in med på www.greatdays.se/boka. Där får man en presentkod att lösa in hos Smakbox för välja smakinriktning och beställa hem boxen.

  En perfekt box för den livliga matfantasten, Smakbox går att beställa var du än bor i Sverige och passar alla som uppskattar livets goda!

  Stäng
 • Besök en spådam

  Kliv in i den andliga världen!

  Stockholm

  Fascineras du av det övernaturliga? Är du nyfiken på att få reda på vad som kommer att hända i framtiden? Då är ett besök hos en spådam definitivt något för dig!
   
  Upplev spänningen i att bli spådd av en riktig spådam. I denna upplevelse får du träffa spådamen Farzaneh som har medverkat i TV, spått i radio och som många kändisar i hemlighet går till för att få vägledning och hjälp i livet. Här välkomnas du till Farzanehs magiska värld på omskrivna Café Blå på Södermalm i Stockholm. 
   
  Sessionen börjar med att du serveras en kopp starkt turkiskt kaffe som du får avnjuta. När kaffet är uppdrucket och endast sumpen är kvar i botten så får du vända kaffekoppen mot ett fat. Genast bildas olika typer av mönster i sumpen, både på fatet och i koppen. Farzaneh läser av och tyder de mönster som uppkommit i sumpen, förutspår framtiden och berättar löpande för dig vad det är hon ser. På samma sätt som ingen människa är den andra lik, så är ingen kaffesump det heller. Det mönster som bildas i just din kopp, har bildats just för dig. 
   
  Du kommer också att få ställa tre olika frågor till spådamen och hon kommer att konsultera en kortlek och tarotkort för att ge dig svar på dina funderingar. 
   
  Förbered dig på en tankeväckande och spännande resa in i den andliga världen! 

  Stäng
 • Skänk en gåva

  Skänk värdet av ditt värdebevis till Barncancerfonden.

  Vi känner oss glada och stolta över att få samarbeta med Barncancerfonden i deras viktiga kamp för drabbade barn, ungdomar och deras familjer. Varje år drabbas cirka 300 familjer i Sverige av det ofattbara; ett barn får en cancerdiagnos. Barncancerfonden arbetar för att underlätta livet för de här familjerna.

  Stort tack för att du bidrar i den här viktiga kampen!

  Läs mer om Barncancerfonden

  Stäng
Visa fler