Julklapp

I detta presentkort från Greatdays ingår en mängd upplevelser över hela Sverige, till exempel middagar, champagneprovning, familjedagar och mycket mer.

Dessa upplevelser ingår

 • Aifurs stora vardagsgille för en

  Trerättersmiddag på vikingavis!

  Ett skepp kommer lastat med mjöd och ölsorter! Det steks älgentrecôte och rotsaksrösti, det smörjs lammracks i honung och vitlök, kokas musslor i mjöd och grädde, griljeras och musiceras i varje hörn och humöret är likt hussmedens lilla vikingabåt i topp.

  Krogen Aifur går helt i vikingastil och består av en mysig bardel och en rymlig sal med högt i tak för restaurangen.

  Inredning, mat, musik och stämning påminner om hur våra gamla förfäder kanske en gång hade det på gillena. I lokalerna finner ni exakta replikor av föremål funna i gravar och utgrävningar över hela Europa. Broderier från Osebergsskeppet i Norge. Kungsåra kyrkbänk. Sydtyska dricksglas funna på Birka och mycket annat. Spelemän sitter ofta på den lilla scenen och förnöjer gästerna med allsköns ovanliga och historiskt intressanta instrument.

  Kokböcker från den sena järnåldern saknas tyvärr, men med hjälp av arkeologin har man satt satt samman en meny som man mycket väl kan ha låtit smaka sig för 1100 år sedan. Många rätter är smaksatta med örter och kryddor som vikingarna lastade ur sina skepp efter hemkomsten från fjärran länder, så som saffran, kummin och kaffebönor. Att smaksätta gräddklicken till de lingonkokta päronen med lite polskt sött mjöd är utsökt gott. 

  Smörj era krås och följ med på Aifurs stora hemvändargille!

  Stäng
 • Amaroneprovning

  Provsmaka de populära italienska vinerna från Valpolicella. 

  Intresset för amaroneviner ökar för varje år, och det är inte konstigt att fler och fler får upp ögonen för dessa smakrika, unika viner.

  I norra Italien, nära Gardasjön, ligger distriktet Valpolicella. Här hittar du några av de bästa viner Italien kan erbjuda. Provsmaka en lätt Valpolicella, en fyllig Amarone, en söt Recioto eller en kraftig Ripasso.

  Dessa underbara röda Italienska viner har det mesta gemensamt, men ändå är de så olika. Prova dig igenom syskonvinerna och lär dig vad som får dem att bli så fantastiska var och en på sitt sätt. En spännande, lärorik och smakfylld afton.

  Välkommen på amaroneprovning!

  För fler provningar, klicka här. 
  Stäng
 • Ansiktsbehandling 30 min

  Unna dig en rogivande ansiktskur

  Stockholm, Malmö, Västerås, Örebro, Helsingborg, Norrköping, Karlstad, Kungsängen, Nyköping, Solna, Sundbyberg, Upplands väsby

  Möt dagen med din finaste hy någonsin! Du kommer bli förvånad över vad den här snabba ansiktskuren kan åstadkomma. 

  Man brukar säga att ögonen är själens spegel, men egentligen gäller det ju hela ditt ansikte. Din hud är det första som visar hur du mår, ser din hud hälsosam ut kommer du att ge ett strålande första intryck!

  Arbete, solljus och luftföroreningar är alla faktorer som påverkar din ömtåliga hy. Med speciellt utvalda produkter återfuktas huden och ditt ansikte får igen sin ursprungliga lyster. 

  Skäm bort dig själv och ditt ansikte!

  Observera att du måste ha ett värdebevis giltigt specifikt för "Ansiktsbehandling 30 min" för att kunna göra en bokning. Har du ett Greatdays presentkort på ett belopp måste du köpa ett värdebevis giltigt för "Ansiktsbehandling 30 min" innan du kan boka.


  Stäng
 • Baka polkagrisar i Gamla stan

  Baka din egen polkagris i Stockholms första och enda äkta polkagriskokeri.

  Baka dina egna polkagrisar i Gamla stans Polkagriskokeris pittoreska 1800-talsbutik, Stockholms enda äkta polkagriskokeri.

  Lär dig hur man bakar polkagrisar för hand på gammaldags vis, precis som Amalia Eriksson gjorde när hon bakade de första polkagrisarna i Gränna 1859. Under ett demonstrationskok bakat av en professionella polkagrisbagare får du en genomgång med polkagrisens 150-åriga historia samt teoretisk kunskap.

  Du får bland annat ta del av hantverkets hemligheter och receptets mystik. Har du en framtid som sockerbagare eller bör du bliva vid din läst? Oavsett så garanterar vi en trevlig tillställning med många skratt och ett minne för livet.

  Och naturligtvis får du behålla alla polkagrisar du bakar!

  Stäng
 • Brunch med bubbel för en

  En skön förmiddag med en härlig brunch!

  Malmö, Helsingborg

  Finns det något härligare än att vakna upp, komma ihåg att man har en helt ledig dag och kunna unna sig en härligt lång och lyxig brunch?

  Observera att du måste ha ett värdebevis giltigt specifikt för "Brunch med bubbel för en" för att kunna göra en bokning. Har du ett Greatdays presentkort på ett belopp måste du köpa ett värdebevis giltigt för "Brunch med bubbel för en" innan du kan boka.


  Helsingborg:
  -Här på Madame Moustache i Helsingborg blandas spännande smaker från Frankrike med inspiration från Skandinavien. Njut av klassiska rätter och låt dig förföras av Madame Moustaches fantastiska miljö. Brunchen serveras på söndagar.

  Malmö, Oxie:
  -På Wasabi Orangeri serveras en fantastisk brunchbricka innehållande bland annat äggröra, yoghurt, bröd, pålägg, pannkakor, kaffe och juice. Som pricken över i:et avnjuts detta tillsammans med ett glas bubbel. Brunchen är bokningsbar onsdag-söndag. 
  Stäng
 • Bröstvaxning för män

  Det effektivaste sättet att få bort oönskad hårväxt. Få sammetslen hud!

  Malmö, Västerås, Jönköping, Huddinge, Mora

  Bröstvaxning är det effektivaste sättet att få bort oönskad hårväxt och efterlämnar ingen vass retsam stubb.

  Vaxet som används liknar en trögflytande sirap som stryks över bröstet. En väv läggs sedan över området för att sedan snabbt ryckas bort, med följer både vax och hår!

  Resultatet håller mellan 4- 6 veckor, för att få den bästa effekten rekommenderas att efter behandlingen använda en peeling-kräm på bröstet för att hårstråna ska växa ut så tunna och fina som möjligt. Få den sammetslena bringan du alltid drömt om, eller drömt om att ge bort till någon annan, till exempel den blivande brudgummen.

  Ett perfekt upplevelse för den moderne mannen!

  Observera att du måste ha ett värdebevis giltigt specifikt för "Bröstvaxning för män" för att kunna göra en bokning. Har du ett Greatdays presentkort på ett belopp måste du köpa ett värdebevis giltigt för "Bröstvaxning för män" innan du kan boka.

  Stäng
 • Champagneprovning

  Lär dig mer om fantastiskt bubbel!

  Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Jönköping, Karlstad

  Svalt, bubblande, sött och lite syrligt. Små bubblor som brister mot gommen och framkallar nya smaksensationer. Ett glas bubbel ger alltid en känsla av fest, lyx och glamour.

  Men vad är egentligen Champagne? Och vad är i så fall mousserande vin? Kan man känna skillnaden i smaken eller märka det på något annat sätt? Hur stora är skillnaderna mellan en spansk Cava, en tysk Sekt och den franska Champagnen? Och vad innebär det för vinets slutgiltiga karaktär varifrån det kommer och hur framställningsprocessen går till?

  Med hjälp av en kunnig sommelier får du nu hjälp med att reda ut alla begreppen och lära dig vad som kännetecknar de olika sorterna. Du kommer upptäcka hur många smaksensationer ett mousserande vin kan ge, från lätt pärlande spanskt till franskt rikligt och skummande. Alla är vi värda lite lyx då och då så unna dig en kväll med bubbel du också.

  För fler provningar, klicka här.   Stäng
 • Chokladprovning

  Vad kan passa en chokladälskare bättre än en chokladprovning?

  Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Jönköping, Borås, Korsberga, Nynäshamn

  Har du tänkt på hur oerhört mycket choklad kan variera i smak och att varje chokladbit i sig rymmer ett helt spektrum av smaker och dofter?

  Även om de gamla aztekerna inte kände till exakt vilka hälsobringande effekter choklad faktiskt ger så kunde de känna hur underbart det smakade. Idag har man även bevisat att choklad inger samma sorts känslor som när vi är förälskade. Så vad kan passa en chokladälskare bättre än en chokladprovning? 

  Lär dig om chokladens fascinerande historia. Hur viktiga de olika momenten i tillverkningen är och hur mycket omsorg som krävs för att ta fram riktigt bra choklad. Få svar på frågor som vad kännetecknar egentligen olika sorters choklad? Vad innebär det att kakaobönan kommer från en criollo, forastero eller trinitario-frukt? 

  Beroende på vilken ort du väljer kan provningen se lite olika ut, vissa med huvudfokus på choklad och dess historia och vissa med huvudfokus på provsmakning av olika praliner.

  Njut av choklad på ett helt nytt sätt!   Stäng
 • Cider & Calvadosprovning

  Lär dig mer om det franska äppelbrännvinet!

  Provsmaka olika sorters calvados och cider med tillbehör, upptäck nya smakkombinationer och lär dig mer om de ädla dryckerna.

  Välkommen till en provning där äpple står i fokus - en ädel råvara. Under handledning av provningsledaren Peter Streijffert får ni provsmaka minst 3 olika sorters cider och minst 5 olika sorters calvados. Till dryckerna serveras ost och choklad i väl genomtänkta kombinationer, allt för att få uppleva de bästa smakkombinationerna! Förutom provningen av dryck och tillbehör får ni lära er om de olika smakskillnader som uppstår mellan olika typer av glas. Dessutom ges tillfälle att prova olivoljor tillsammans med nybakat bröd. Som alltid har Peter med sig sin ukulele och sjunger för sin publik.

  Det finns otroligt mycket att lära och upptäcka om såväl calvados som cider, så missa inte denna unika provning. En garanterad ögonöppnare!   


  Äppelodlingen i Normandie i nordvästra Frankrike går tillbaks till Peter den Stores tid då traktens bönder beordrades att odla äpplen. Det är dessa äppelodlingar som alltjämt står för en stor del av produktionen av äppelcider, som är destillationsbasen för äppelbrandyn calvados. Cider från Normandie och Calvados består alltså till stor del av samma ädla råvara; äpplen. Ofta ingår i såväl cider som calvados ett drygt 20-tal olika sorter äpplen som bidrar med olika kvaliteter; beska, sötma, bitterhet och syra.

  För fler provningar, klicka här. 

  Stäng
 • Cupcake - Dekorationskurs

  Lär dig dekorera läckra och smarriga cupcakes

  Vill du lära dig dekorera cupcakes så att de blir så där vackra att man knappt vill äta dem?

  Här får ni under erfaren handledning lära er teknikerna och bli inspirerade att skapa läckra och smakrika cupcakesdekorationer. Ni får välja och vraka bland de olika bottnar, fyllningar, frostings och toppings för att skapa vackra verk. Efter kursen får ni med era eget dekorerade cupcakes hem. 

  Efter kursen provsmakar ni era cupcakes tillsammans med övriga deltagare och ni bjuds också på valfri dryck från caféet.

  Stäng
 • Filmkväll

  Ge bort en filmupplevelse. En perfekt present för alla åldrar och smaker. 


  Spänning, äventyr, romantik eller drama? Inte mycket går upp mot att bänka sig framför en riktigt bra film och låta sig svepas med i handlingen. Själv eller tillsammans med de man tycker om. 

  Sju valfria hyrfilmer (49:- per film) online ingår. Du väljer mellan över 4 000 filmer för alla åldrar och smaker. Med några enkla knapptryck kan du se de senaste filmerna direkt via din dator, när du vill. Du hyr filmen i 48 timmar och kan se den obegränsat antal gånger under tidsperioden. Filmbutiken är öppet dygnet runt, alla dagar, året runt. 

  Unna dig en filmupplevelse!  Stäng
 • Fiskpedikyr

  Fiskpedikyr, känns som att stoppa ner fötterna i Champagne!

  Västerås, Nyköping

  Ge dina fötter en avslappnande behandling av Garra Rufa fiskar i en rofylld miljö!

  FiskSpa, där fisksorten Garra Rufa jobbar för att dina fötter skall bli mjuka och vackra, är en fantastisk upplevelse. Fiskarna livnär sig på döda hudpartiklar och är särskilt bra för sårläkning, då de producerar enzymer i sin mun som är bra för hudens celldelning. 

  Garra Rufa har inga tänder utan nibblar bort de döda hudpartiklarna. De ger en behaglig micromassage som stimulerar blodcirkulationen i fötterna. Det lindrar även Psoriasis.

  Innan en fish SPA behandling får du först stoppa fötterna i en balja fylld med vatten sedan torkas fötterna och därefter sänker du ned dem i akvariet. Dags för fisken Garra Rufa att börja göra underverk med dina fötter! Efter behandlingen får du smörja in dina fötter med fotcreme.

  Stäng
 • Fiskpedikyr Malmö

  Fiskpedikyr, känns som att stoppa ner fötterna i Champagne!

  Ge dina fötter en avslappnande behandling av Garra Rufa fiskar i en rofylld miljö!

  FiskSpa där fisksorten Garra Rufa jobbar för att dina fötter skall bli mjuka och vackra, är en fantastisk upplevelse. Fiskarna livnär sig på döda hudpartiklar och är särskilt bra för sårläkning, då de producerar enzymer i sin mun som är bra för hudens celldelning. 

  Garra Rufa har inga tänder utan nibblar bort de döda hudpartiklarna. De ger en behaglig micromassage som stimulerar blodcirkulationen i fötterna. Det lindrar även Psoriasis.

  Innan en fish SPA behandling får du först stoppa fötterna i ett uppvärmande fotbad (ca 10 minuter) sedan torkas fötterna och därefter sänker du ned dem i akvariet. Dags för fisken Garra Rufa att börja göra underverk med dina fötter! 


  Stäng
 • Fotvård

  Njut av välgörande och behaglig fotvård.

  Haninge

  Här erbjuds du välgörande och behaglig fotvård vilket ger en ljuvlig avkoppling för trötta fötter.

  Behandlingen är både förebyggande och behandlande och inkluderar fotbad, borttagning av förhårdnader, nagelvård, massage i fotkräm och på vissa salonger även lackning eller extra massage.

  Unna dig eller unna någon annan en välbehövlig behandling för fötterna!

  Observera att du måste ha ett värdebevis giltigt specifikt för "Fotvård" för att kunna göra en bokning. Har du ett Greatdays presentkort på ett belopp måste du köpa ett värdebevis giltigt för "Fotvård" innan du kan boka.


  Stäng
 • Fransar & Bryn

  En lyxig stund för dig själv

  Stockholm, Linköping, Helsingborg, Norrköping, Haninge, Huddinge, Kungsängen, Mora, Märsta, Solna, Sundbyberg

  Framhäv din skönhet och få en piggare look! Genom att forma och färga dina ögonbryn och ögonfransar förstärks ansiktets skönhet, och du ser både piggare och friskare ut.

  Färga dina ögonbryn för att få dem mer markerade och lättformade och låt dina fransar bli vackert långa och fylliga med fransfärgning. Tänk på att ögonbrynen spelar stor roll för ditt utseende och att rätt form på brynen framhäver dragen i ditt ansikte bäst.

  Du slipper använda mascara varje morgon och får istället ett resultat som varar mellan 4-6 veckor. Speciellt bra för dig som bär glasögon eller linser eller för dig som är allergisk mot mascara.

  Ibland räcker det med enkla knep för att åstadkomma förändring så börja med att sätta lite färg på tillvaron.

  Upptäck fler av våra härliga behandlingar!

  Observera att du måste ha ett värdebevis giltigt specifikt för "Fransar & Bryn" för att kunna göra en bokning. Har du ett Greatdays presentkort på ett belopp måste du köpa ett värdebevis giltigt för "Fransar & Bryn" innan du kan boka.
  Stäng
 • Glasblåsning

  Lär dig ett fantastiskt hantverk

  Uppsala

  Prova på glasblåsning! Du får besöka en genuin glashytta där du under uppsikt av en skicklig glasblåsare får designa och blåsa ditt eget glasföremål.

  Råmaterialet i vanligt glas är sand, soda, dolomit och kalksten. Genom tillsats av olika metalloxider eller kemikalier kan man ge glaset speciella egenskaper eller färger. I den heta brännugnen hettas glaset upp så att det blir formbart. Tekniken att blåsa glas uppfanns ca 50 f.Kr, och är ett traditionellt hantverk vars grunder inte har ändrats mycket sedan det uppfanns.

  I hyttan får du en kort beskrivning av de olika tekniker som kommer att användas. Du kommer exempelvis få prova på någon av teknikerna: Balansera glaset på en pipa, forma glasmassa, samt blåsa luft genom pipa in i het glasmassan. Du kommer även att få färdigställa slutprodukten.

  Vad du kommer tillverka beror lite på vilken hytta du väljer att utföra din upplevelse i. Vanligtvis blåser du en liten glasskål, kula eller ett glas.

  När ditt glasföremål är färdigt behöver det svalna samt efterbearbetas en aning. Du kan hämta det några dagar senare alternativt få det skickat till dig mot en mindre kostnad.

  Se även: Glasblåsning Dubbel

  Stäng
 • Glasprovning (gammal)

  Välkommen att följa med på en annorlunda upplevelse, upptäck skillnaden och bli inspirerad!

  Vilken betydelse har glaset för den totala vinupplevelsen? Vi provar vitt och rött vin i olika glas för att upptäcka skillnaden först på doften - sedan på smaken.

  Hur kan ett och samma vin smaka olika beroende på glaset? Glasets design är utformat optimalt för att framhäva vinets absoluta bästa egenskaper.

  Formen på glaset har betydelse för att presentera vinets aromer. Många tycker att doftämnena blir mer nyanserade och att vinet helt enkelt doftar och smakar mer.
  Vinupplevelsen är idag en del av livsstilen och fler och fler personer vill maximera den upplevelsen genom att njuta av vinerna i rätt sorts glas.

  Du kommer bli förvånad hur stor skillnad det faktiskt är! Möjlighet kommer att finnas att köpa glas på plats i samband med provningen. Provningen sker i ett 1600-tals valv i Gamla Stan. Välkommen att följa med på en annorlunda upplevelse, upptäck skillnaden och bli inspirerad.

  För fler provningar, klicka här.  Stäng
 • Gokart

  Fartfylld racing för alla

  Malmö, Kiruna, Lidköping, Skövde, Uddevalla

  Greppa ratten i en kvick gokart och ta ett race mot klockan eller dina vänner!

  I detta paket kan man välja mellan olika inne- och utomhusbanor runt om i landet. Upplevelsen inleds med en kort genomgång och utprovning av hjälm och skyddskläder. 

  Därefter är det dags att krypa ned bakom ratten i en bil som väger runt 150 kilo. Med slicks och en markfrigång på bara några få centimeter får man en fantastisk väghållning, men det gäller ändå att hålla tungan rätt i mun för att inte få släpp i de snäva kurvorna! 

  Topphastigheten på flera av banorna uppgår till nästan 90 km/h! Man kör i ca 20 minuter och tävlar mot klockan eller mot andra förare i några fartfyllda heats.  

  Många av de stora racingstjärnorna påbörjade sin bana mot ära och berömmelse just i en gokart. Oavsett dina racingambitioner och oavsett om du är nybörjare eller racingstjärna, är detta en rolig och actionspäckad upplevelse. Gokart är en fantastiskt rolig present att ge bort till både barn och vuxna!

  Stäng
 • Historisk Pubvandring

  Upplev Sveriges dryckeshistoria från mjöd till microbrygd

  Upplev Sveriges dryckeshistoria från mjöd till microbrygd. Följ med på en historisk vandring genom Gamla Stans gator och gränder där ni provsmakar er fram genom historien från vikingatid till idag.

  Under den guidade vandringen stannar ni vid fyra pubar noga utvalda för sin kvalitet, historia och atmosfär för den era de representerar. På varje pub ingår en tidsenlig dryck. Du kommer få smaka mjöd från vikingatiden, snaps från 1700-talet och öl från både 1800-talet och idag.

  Under vandringen kommer du få lära dig om hur dessa drycker påverkade människorna och kulturen i Sverige och Stockholm i synnerhet, hur drycker bidrog till att forma samhället och hur vi påverkas av detta arv än idag.
   
  Utöver detta utlovas mängder av spännande historia, många skratt och kanske en och annan sång. 

  Stäng
 • Hyr kajak

  Ta vattenvägen ut i naturen

  Emmaboda, Tived

  Njut av naturen under en härlig kajaktur! På vattnet råder ett lugn och en härlig harmoni som är svår att hitta någon annanstans.

  Med kajakens hjälp tar du dig smidigt fram till ställen dit ingen annan når. Här får du möjlighet att skåda fågelliv på nära håll och bara njuta av den friska luften och naturen. Ett tips är att packa med lite matsäck och stanna till vid vattenbrynet för en fika.

  Förutom att kajakpaddling är en härlig naturupplevelse så är det dessutom är en bra form av träning där du tränar balans, koordination och styrka på ett kul sätt. 
  I paketet ingår fyra timmars kajakhyra inklusive all utrustning. 

  Fatta paddeln och styr ut på en dag med kajaken!

  Stäng
 • Italiensk vinprovning

  En smak av Italien!

  Italien är inte längre bort än en Italiensk Vinprovning!

  Allt detta ingår:

  -Prosecco som fördrink
  -Ett glas Langhe Nebbiolo
  -Ett glas Barolo
  -Ett glas Ripasso
  -Ett glas Amarone
  -Ett glas Moscato
  -Ett glas Recioto

  Allt ovanstående serveras tillsammans med ett urval av italienska ostar och korvar lite annat tilltugg.

  Om vi säger "Italien", vad är det första som ni kommer att tänka på? Är det toskansk Pecorino eller parmesan från Emilia-Romagna? Är det Parmaskinka från samma region eller liguriska oliver? Kanske vinet? Amarone, Chianti Classico eller varför inte en rivig grappa efter middagen? Italien är ett magiskt land. Människornas öppna famnar, de böljande landskapen, sjöarna och Alperna i norr, havet som omsluter det stövelformade landet. Och maten. Och vinet.

  Resan inleds uppe i nordöstra hörnet, på kullarna strax norr om Treviso i Venetodistriktet där ni hälsas välkomna med ett glas sprudlande Prosecco. Det är också i norr ni avslutar resan, efter stopp i Toscana och därefter i det för oss svenskar omåttligt populära Valpolicella. Ni dricker Barolo och Langhe Nebbiolo, Ripasso och Amarone, Grappa. Ni smakar italienska delikatesser som ackompanjerar vinet under resans gång.

  Skäm bort din vän med en resa i present, en provsmakning av det bästa Italien har att erbjuda. Din vän får en snabbkurs i hur vinmakeriet går till i tre olika regioner, och lär sig grunderna om vinerna. Till varje provning erbjuds tilltugg i form av hårda ostar, charkuterier och något sött.

  Provningen äger rum i sällskap med andra och stämningen är hög från allra första början!

  Arrangör: Peter Streijffert

  Greatdays testar:

  ”Smaka på Italien erbjöd mycket mer än en vanlig vinprovning. Tilltuggen passade utmärkt till de olika dryckerna och förhöjde verkligen smakerna. Råvarorna och dryckerna kändes lyxiga och bidrog till en italiensk stämning under hela provningen. Man fick lära sig mycket om olika druvor och regioner. Både lärorikt och gastronomiskt.”  Stäng
 • Kaffeprovning

  Bli kaffesmart!

  Göteborg, Korsberga

  Lär dig mer om kaffe, en av världens mest populära drycker!

  Kaffe skänker njutning åt människor världen över och vi är många som tycker att den första koppen på morgonen är den absolut godaste. Kanske har du druckit samma sorts kaffe i flera år utan att reflektera vidare över om det finns andra sorter som kan trigga dina smaklökar. 

  En favorit är alltid en favorit men nu har du möjligheter att utvidga din kafferepertoar till att omfatta ytterligare favoriter. Visste du att ett bra ursprungskaffe har smaker som aldrig riktigt landar utan som fortsätter att utvecklas hela tiden och att det finns både söta, syrliga och nötiga kaffesorter? 

  Precis som vindruvan påverkas kaffebönan av en mängd faktorer. Vad är det egentligen som gör att ett kaffe skiljer sig så från ett annat? Följ med på en resa genom världens olika kaffeländer där du lär dig om ursprung, olika bönor och rostningar. 

  Bli kaffesmart och upplev kaffe på ett nytt sätt!


  Stäng
 • Lakritsprovning

  Gå på lakritsprovning och upptäck favoriten på helt nya sätt!

  Stockholm

  Svart, mjukt, hårt, sött, salt… oavsett i vilken form vi äter det är lakrits helt oemotståndligt för så många av oss. Men det finns så mycket mer att upptäcka, långt ifrån butikernas plockgodis.

  Lakritsroten har varit känd sedan urminnes tider. Man har funnit bevis på att den användes redan av de gamla egyptierna och kom till Europa under medeltiden. Idag är det en av världens mest älskade sötsaker.

  Enligt Encyklopedia Britannica kommer världens bästa lakrits från Kalabrien i Italien där lakritsroten växer vid milslånga sandstränder i doften från citronlundarna. All lakrits framställs från lakritsroten som växer i Europa och Asien. Busken växer vilt och kan bli upp till en meter hög och skördas endast vart 3-4 år.

  Under lakritsprovningen provar du lakrits i olika former- söt, salt och smaksatt tillsammans. Samtidigt får du lära dig om lakritstillverkning, lite historik och en hel del kuriosa.

  Missa inte chansen att upptäcka lakrits på nya njutbara sätt!

  Arrangör: Lakritsbutiken

  Stäng
 • Makrillfiske

  Ta en dag på havet och testa fiskelyckan!

  Hönö

  Testa fiskelyckan och känn makrillen hugga. Med den underbara vyn över skärgården kring Vinga är det här en sann naturupplevelse.

  Makrillen finns i Nordsjön under större delen av året, men under våren tar den sig in i Skagerrak för att leka. Fisket är som bäst under juni till september, innan makrillen tar sig tillbaka ut i Atlantens djupare vatten.  

  Ni fiskar med spö, häckla eller handdörj och får med er delar av fångsten hem. Givetvis ger fiskaren tips om hur makrillen kan tillredas och bjuder samtidigt på sina bästa fiskehistorier.

  Stäng
 • Massage 30 min

  Avkoppling för kropp och själ.

  Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Örebro, Norrköping, Haninge, Hässleholm, Karlshamn, Karlstad, Mora, Märsta, Nyköping, Skövde, Sollentuna, Sundbyberg, Tyresö, Umeå, Upplands väsby, Värnamo, Västervik

  Unna dig själv en stunds total avkoppling med en djupgående massage och en behaglig stund av avkoppling.

  Släpp stressen och pressen för en stund och låt dig svepas iväg. Det är alltför lätt att glömma bort sig själv och det egna välbefinnandet när man står mitt i vardagen. Unna dig att för ett ögonblick släppa fokus på alla måsten och låta sinnen och kropp få vila.

  I avstressande och rofylld miljö får du massage av en professionell massör. Ett avbrott för att hämta energi och finna lugnet igen innebär att du med förnyade krafter och energi sedan är redo att möta världen igen.

  Regelbunden massage motverkar trötthet och muskelspänningar så som smärta i axlar, rygg och nacke. Dessutom bidrar massagen till att du känner dig lugnare, mjukare och mer rörlig.

  Unna dig en avkopplande stund i vardagen. Gå på massage!

  Observera att du måste ha ett värdebevis giltigt specifikt för "Massage 30 min" för att kunna göra en bokning. Har du ett Greatdays presentkort på ett belopp måste du köpa ett värdebevis giltigt för "Massage 30 min" innan du kan boka.

  Stäng
 • Matvandring Göteborg

  Förförs av historierna, lär om Göteborgs matvärld, smaka delikatesserna.

  Göteborg

  På denna vandring guidas ni genom Göteborgs centum och får lyssna på spännande historier och intressanta fakta kring Göteborg som matstad.

  Det blir en blandad kompott från Göteborgs grundande till idag. På ett antal olika platser får ni dessutom smaka på några av de fantastiska delikatesser som finns från Göteborgstrakten.

  •  Förförs av historierna
  •  Lär om Göteborgs matvärld
  •  Smaka delikatesserna

  Det här är en upplevelse för alla sinnen som tilltalar alla med intresse för göteborg historia, nutid och framtid på temat mat. Provsmakning av delikatesser är ungefär som en större förrätt varför det passar perfekt att efter vandringen gå vidare för en middag på någon av Göteborgs fantastiska restauranger.

  Arrangör: Njutningsfrämjandet AB

  Stäng
 • Middag med guldkant för en

  Njut av en guldkantad middagsupplevelse! 

  Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Hela Sverige

  Alla behöver en stunds livsnjutning.  Att i lugn och ro få äta och dricka något riktigt gott ger energi både för kropp och själ. På dessa utvalda restauranger hittar du just den rätta miljön och atmosfären för total avkoppling.

  Välj bland gastronomiska guldkorn runtom i Sverige. Det finns garanterat ett ställe för alla smaker, från det mysiga och hemtrevliga till restaurangen belägen högt över storstadens puls.

  Observera att du måste ha ett värdebevis som gäller specifikt för "Middag med guldkant för en" för att kunna göra en bokning på någon av restaurangerna. Ett Greatdays presentkort på ett belopp går inte att lösa in direkt på någon av restaurangerna.

  Hela Sverige

  Smakbox
  Byt ut ditt värdebevis mot en prenumeration på Smakbox (2 boxar, skickas varannan månad). Smakbox är Sveriges största provsmakningsbox inom mat och dryck. Varje box innehåller ca 20 produkter från stora och små varumärken som du antingen kan smaka direkt eller använda i din egna matlagning. Ett roligt sätt att hitta nya favoritprodukter! Perfekt för dig som gillar mat, att överraskas och upptäcka nytt.


  Göteborg
  Werners Bistro
  Werners är en familjär bistro charmigt belägen på en gård mitt i hjärtat av Göteborg. Här bjuds du på ett glas mousserande vin och väljer sedan valfri för- och varmrätt från menyn. Om du väljer hamburgare ingår även ett tillbehör och en dipsås. Efter maten bjuds du på kaffe och något sött.

  Contrast Public House

  Som namnet avslöjar så jobbas det på Contrast Public House med kontraster i kök, cocktails, underhållning och inredning. Du väljer fritt från matmenyn för hela värdet av värdebeviset. Dryck och eventuellt överskjutande belopp betalas till på plats på restaurangen. Observera att restaurangen har en något mindre, sommaranpassad meny under juni, juli och augusti.


  Helsingborg
   
  Tikal
  Till Tikal kommer man för att njuta av smaker med inspiration från Latinamerika, alltid tillagade från grunden med kärlek och omtanke. Du väljer fritt från matmenyn för hela värdet av värdebeviset. Dryck och eventuellt överskjutande belopp betalas till på plats på restaurangen.


  Jönköping

  Restaurang Glädje
  Glädje är en restaurang för alla, men kanske särskilt för dig som gillar lokala råvaror! Här bjuds du på en säsongsbetonad trerättersmeny från Glädjens middagspaket där de flesta av råvarorna kommer från trakten. Dryck och eventuella tillval betalas till direkt på restaurangen.

  Olearys
  Få restaurangkedjor är förknippade med sport så som Olearys. Här äter och dricker du för hela värdet på ditt värdebevis. Välj mellan en klassisk hamburgare eller kanske en pasta? På Greatdays tillhör Ribsen favoriterna.


  Malmö

  Bistro Royal
  Bistro Royal är en restaurang där man i vacker och historisk miljö bjuds på en kulinarisk resa genom Europa. I en unik lokal serveras klassiska rätter, ibland med en egen twist. Här väljer du fritt från matmenyn för hela värdet av upplevelsen. Eventuellt överstigande belopp och dryck betalar ni på restaurangen.

  Restaurang Årstiderna
  Vid ankomst bjuds du på ett glas porlande bubbel. Du väljer sedan förrätt och varmrätt eller varmrätt och efterrätt från den utvalda och säsongsbetonade menyn.


  Linköping

  Pappa Grappa Linköping
  Restaurangen är en hyllning till det italienska köket, med alla spännande smakmöten som följer. Hos Pappa Grappa är det råvaran, smaken och njutningen som är i fokus. Allt på tallriken lagas från grunden med extra omsorg om hantverket och detaljerna. Ni väljer fritt bland mat och dryck från menyn för hela värdet av upplevelsen. Eventuellt överstigande belopp och dryck betalar ni på plats.


  Norrköping

  Restaurang Lagerqvists
  Efter ett glas välkomstchampagne serveras du en utvald trerättersmeny.

  Pappa Grappa
  Restaurangen är en hyllning till det italienska köket, med alla spännande smakmöten som följer. Hos Pappa Grappa är det råvaran, smaken och njutningen som är i fokus. Allt på tallriken lagas från grunden med extra omsorg om hantverket och detaljerna. Ni väljer fritt bland mat och dryck från menyn för hela värdet av upplevelsen. Eventuellt överstigande belopp och dryck betalar ni på plats.


  Stockholm
  Oyster Bar
  På Oyster Bar är atmosfären trevlig och servicen personlig. Maten som serveras består av råvaror av högsta kvalité! Till bords bjuds du på en trerätters hummermeny. Eventuella tillval och dryck betalas till på plats på restaurangen.
  OBS! Restaurangen tar inte emot värdebevis på Alla Hjärtans Dag, samt Nyårsafton då de erbjuder en specialmeny.

  Restaurang Engelen
  Med rejäla råvaror och kärlek till matlagningen erbjuder köksmästaren en meny med såväl klassiker som är unika för Engelen, som årstidsskiftande rätter. Ni väljer fritt från matmenyn för hela värdebevisets värde. Dryck och eventuellt överskjutande belopp betalas till på plats på restaurangen.

  Grappa Matsal & Bar
  Grappa Matsal & Bar är en italiensk restaurang med skandinaviska influenser. Menyn är bred och innehåller såväl à la carte som pizza, vegetariska rätter, sallader och pasta - allt omsorgsfullt tillagat av erfarna och kunniga kockar. Ni väljer fritt från matmenyn för hela värdebevisets värde. Dryck och eventuellt överskjutande belopp betalas till på plats på restaurangen.

  Rydbergs Bar & Matsal
  Välkommen till Rydbergs! Här serveras Svensk mattradition med färska ingredienser av högsta kvalitet. På menyn hittar ni ett urval av fisk, kött och traditionella aptitretare och desserter. Ni väljer fritt från matmenyn för hela värdebevisets värde. Dryck och eventuellt överskjutande belopp betalas till på plats på restaurangen.
  OBS! Restaurangen tar inte emot värdebevis under sommaren.


  Örebro

  A-mano
  På den italienska pärlan A-mano njuter du av vällagad, god mat i mysig miljö. Du väljer fritt från matmenyn för hela värdet av upplevelsen. Eventuellt överstigande belopp och dryck betalar du på plats.

  Kungsgatan 1
  På Kungsgatan 1 tillagas maten med lokalproducerade råvaror av hög kvalité. Ambitionen är hög och kockarna jobbar ständigt med att hitta nya sätt att förfina den svenska husmanskosten. Du väljer fritt från matmenyn för hela värdet av upplevelsen. Eventuellt överstigande belopp och dryck betalar ni till på plats.

  Stäng
 • Mjödprovning på Aifur

  Prova mjöd som en riktig Viking

  Det lättaste sättet att beskriva mjöd för en person som inte är insatt i begreppet, är att kalla det ett honungsvin, eftersom det på många sätt beskriver mjöds karaktär.

  På denna provning får ni i äkta vikingamiljö prova 5 olika sorters mjöd tillsammans med en riktig Viking som berättar om mjödets historia samt om de olika sorterna och tillverkningsprocessen. Till provningen serveras en kallskuren charktallrik, med älgkorv, rökt renhjärta, vildsvinskorv, lammstek, flatrökt grissida, cheddarost samt dippar.

  Provningen genomförs på vikingakrogen Aifur som går helt i vikingastil och består av en mysig bardel och en rymlig sal med högt i tak för restaurangen.

  Varmt välkomna på en resa till vikingatiden!

  Se även Aifurs stora vardagsgille. 

  Stäng
 • Modell för en dag

  Tag plats framför kameran och visa dina bästa sidor.

  Stockholm

  Förverkliga din fotomodellsdröm. Upplev glamouren och spänningen i att bli fotograferad av en professionell fotograf.

  Skickliga och erfarna makeupartister hjälper dig att plocka fram just din personliga stil. Med hjälp av färger och tekniker kommer alla dina bästa egenskaper till rättvisa. Medtag några av dina egna favorituppsättningar kläder och accessoarer, om du önskar får du självklart också hjälp med ditt klädval. Vid själva plåtningen instrueras du precis om hur du ska posera för de bästa fotona. 

  Upplevelsen inkluderar makeup plus en valfri digital bild. Önskar du köpa flera bilder så går det ordna i samband med fotograferingen. 

  Stäng
 • Mountain Cart

  Sladda dig nerför berget med en Mountain Cart!

  Prova på Mountain Cart, en ny, rolig, spännande och säker aktivitet för dig som vill uppleva ett annorlunda äventyr på berget.

  Upplevelsen genomförs som en guidad tur där ni startar med en bekväm färd i skidliften innan ni efter en kort genomgång av er instruktör ger er av nedför backen. Upplev spänningen, de fantastiska vyerna och kanske testa att sladda i kurvorna på väg ner mot byn igen. 

  Farten bestämmer du enkelt själv och anpassar den till din förmåga med hjälp av de båda handbromsarna som sitter på styret (precis som en vanlig cykelbroms). 

  Mountain Cart är en rolig och unik upplevelse på berget där alla kan vara med. Har ni små barn kan dessa sitta i föräldrarnas knä under färden.

  Stäng
 • Newport

  Tidlösa gåvor i vacker design

  Välj mellan tidlösa produkter i en klassisk amerikansk New Englandstil som passar alla.

  Produkterna kännetecknas av en hög kvalitet och tidlös design. Du får välja mellan lyxiga badlakan, fina plädar och ett grillförkläde med yachtemblem. Newports produkter är klassiska textilier och accessoarer i genuin amerikansk New England-stil och pryder sin plats i ditt hem. 

  Stäng
 • Olivoljeprovning

  Prova olivoljor inklusive ett glas prosecco eller alkoholfritt alternativ

  Fina oljor är aromrika, fruktiga, med fin fyllighet och syrlighet. De utgör ett oumbärligt smakbidrag till all mat - främst medelhavsmaten. Detta är en kul provning som kommer att öppna ditt medvetande och ditt sinne för vad olja är och hur det ska smaka.

  En fin olivolja är mer en kryddning än ett matfett. Målet med provningen är att du ska lära dig hur man njuter av olika oljor. Du provar olika sorters olivolja tillsammans med ett glas prosecco eller alkoholfritt alternativ och tilltugg som oliver och bröd

  Hur oljor skiljer sig åt mellan länderna är intressant men inte förrän ni kommer till den italienska olivoljan blir det riktigt givande.

  Efter att ha upplevt denna provning kommer olivoljorna att få en fast plats i ditt kök och du förstår tydligt varför man ska ha fler än en olja hemma.

  Arrangör: Olja-oliv

  Stäng
 • Ost- och vinprovning

  Upptäck nya smakkombinationer!

  Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Jönköping, Karlstad, Visby

  Eftersom det finns stora skillnader mellan olika ostar är det kanske inte självklart vilka viner som passar till vilken ost.  Med hjälp av erfarna guider i ost- och vinhistorik får du uppleva helt nya smaksensationer.

  Du provsmakar flera olika ostar med tillbehör och noggrant utvalda röda och vita viner. Ostarna är närproducerade och levereras efter säsong och tillgång. Du provar vitmögelostar såsom brie och camembert, vackert orange-röda kittostar, blåmögelostar med tusenåriga traditioner och våra svenska unika hårdostar. Du avsmakar osten och vinet tillsammans med olika tilltugg såsom marmelad, honung och bröd. Observera att vilka ostar du får prova samt vilka tillbehör som serveras varierar beroende på vilken ort du väljer.

  Välkommen till en provning som belönar både smaklökarna och sinnet!

  För fler provningar, klicka här. 

  Stäng
 • Ost- och ölprovning

  Upplev ost och öl på ett nytt sätt!

  Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro

  Lär dig blanda det goda med det goda. I den här lite ovanligare provningen får du njuta av fem olika ost- och ölkombinationer. Du får användbara tips och härliga smakupplevelser.

  Vin och ost i all ära men här presenteras öl och ost som verkligen har bestämt sig för varandra. Med karaktäristiska ölsorter från kvalitetsbryggerier lär du dig här kombinera ölet med ostsorter av varierande karaktär. Vad sägs om en distinkt fårost i kombination med en riktigt fyllig mörk ale? En krämig blåmögelost med en len stout, eller en frisk veteöl kombinerad med getost som lagrats det där lilla extra.

  Låter det som en dröm? Då är detta provningen för dig.

  För fler provningar, klicka här. 

  Stäng
 • PocketCard

  Ge bort en läsupplevelse!

  PocketCard fungerar lika bra att ge bort till en bemärkelsedag, som tack för ett väl utfört arbete, nykundspremie, säljtävlingar eller som ett plåster på såren när något har gått fel.

  Mottagaren av PocketCard loggar in med sin unika kod och och får sedan välja fyra böcker ur Bonniers breda sortiment. Därefter postas böckerna direkt till mottagarens valda adress. Frakten ingår i priset såklart!

  Stäng
 • Pole Dance

  Prova på att dansa, klättra, snurra runt stången! 

  Stockholm

  Prova på Pole dance som dans och träningsform. Du får med hjälp av stången prova på att klättra, snurra och allt annat som hör till samtidigt som kroppens alla muskler får sig en riktig genomkörare. Ni kommer även få prova på att dansa en lättare koreografi till pumpande musik, det blir inte bättre än så här!

  Passet börjar med uppvärmning utan stolpe där golvet nyttjas och du utmanas med en variation av övningar för att komma igång. Sedan blandas träningen med stången upp i övningar med styrka, teknik och koreografi. Du behöver inga förkunskaper utan alla klarar av det!

  Eftersom alla fokuserar på sina rörelser har ingen tid att titta om någon gör fel så släpp alla hämningar och bli ett med stången. Alla dina muskler får sig en riktig genomkörare. Det kommer göra ont, du kommer få blåmärken som heter duga men du kommer att ha rent ut sagt skit kul!
  Stäng
 • Pralinkurs (gammal)

  Prova på att skapa din egna fantastiska chokladpraliner!

  Vill du göra något roligt med choklad? Här får du chansen att lära dig allt om choklad, chokladtillverkning och skapandet av fylliga praliner.

  Kvalitetschoklad har en fascinerande hälsofrämjande effekt på oss människor och här får du veta när och hur det hela började. Nu har du chansen att lära dig tillverka dina egna härliga praliner!

  Med kvalitetsråvaror och exklusiv choklad får du lära dig konsten att temperera choklad, göra en pralinfyllning och gjuta pralinskal i pralinform.

  Chokladjuvelerna du skapar får du ta med dig hem i fina pralinaskar. Det här är en upplevelse för alla som älskar choklad.


  Greatdays testar:

  "Under pralinkursen fick man verkligen vara delaktig i tillverkandet av praliner. Att själv smaksätta sina praliner med spännande smaker gjorde det hela väldigt personligt. Alma är superduktig på att förklara hur man ska göra, för helt enkelt var det inte. Resultatet blev blanka, goda och mycket vackra små chokladbitar som man fick överraska med hemma. Definitivt något att prova om man har en passion för choklad!

  Stäng
 • Privatlektion i Tennis

  Prova på en av världens populäraste sporter - Tennis!

  Visby

  Lär dig tennisteknikens grunder eller utveckla ditt spel.

  Tag chansen att uppleva en av världens populäraste sporter - Tennis. Du tränar privat tillsammans med en av Visby Tennisklubbs välutbildade instruktörer. Träningspasset läggs upp och skräddarsys utifrån dina erfarenheter och önskemål.

  På sommaren spelar ni under solen på Visbys vackert belägna grusbanor med utsikt över stadens ruiner och Östersjöns horisont. Under vintertid eller vid regn sker träningen inomhus i Visby Racketcenter. 

  En tennislektion passar både för den som är nybörjare såväl som för den mer aktive spelaren. Här får du chansen att utveckla din teknik och ditt spel eller bara känna på spelglädjen som denna racketsport bjuder sina utövare på.

  Stäng
 • Prova på fäktning

  Bättre fäkta än illa fly!

  Stockholm

  Zorro, Erroll Flynn, de tre musketörerna och DU!
  Fäktning - passionens sport! Pröva fäktning- en kampsport som är färgad av historiens vingslag. Fäktduellen karaktäriserar människans överlevnadsinstinkt och fighting spirit.


  SM-guldvinnare introducerar och lotsar dig genom historik, olika vapenslag och grundläggande rörelser. Genom listig taktik och strategi för försvar får du spela schack i 100 km i timmen. Upplevelsen passar alla, oavsett ålder och fysik!

  Bättre fäkta än illa fly- upplevelsen kröns med en tävling där någon i gruppen står som slutlig segrare!

  Stäng
 • Prova på Havskajak

  Upplev naturen från en havskajak!

  Karlshamn, Tived

  Glid fram på vattnet för att avnjuta en färd med härlig närhet till naturen.

  Fokus ligger på naturupplevelsen men de engagerade instruktörerna delar gärna med sig av sina paddelkunskaper. Under två timmar kommer du att få lära dig om säkerhet vid paddling samt hur man hanterar situationen om man välter. 

  Sedan är det dags att själv prova på att paddla en tur! 

  Njut av naturen och stillheten på sjön. En upplevelse som garanterat kommer ge mersmak! 

  Stäng
 • Prova på klättring

  Följ med på klätterdag!  Uddevalla

  Det här är dagen för dig som vill prova på klättring, känna hur det känns, vänja dig lite. Ni tas med på en säker introduktion och en fin tur till någon lämplig klippa. Och vi tror garanterat att du blir fast.

  Här får du möjlighet att, under säkra och ordnade former, prova på klättring utomhus. Dina instruktörer för dagen har lång erfarenhet av klättring och kommer tillgodose att du får en trevlig, spännande och givande introduktion av klippklättring utomhus. Din introduktionsmiljö är också några av Sveriges bäst lämpade för klippklättring vilket inte gör dagen sämre.

  I Uddevalla utgår du från Uddevalla men klättring sker över hela Bohuslän, plats bestäms i samband med er bokning och vad som ger bäst förutsättningar för dagen.

  Dessa prova-på-klättringar är godkända arrangemang inom kvalitetsmärkningssystemet för svensk ekoturism, Naturens Bästa. Det innebär att du har stora möjligheter att bli nöjd. Åtminstone är det vad vi alltid strävar efter och hoppas. Det innebär också att en del av inkomsterna skänks till det lokala naturvårdsprojektet 8 fjordar. 


  Stäng
 • Prova på Segling

  Upplev tjusningen med segling

  Stockholm

  Det här är ett perfekt tillfälle att mer eller mindre ljudlöst, med endast vinden som drivkraft, glida ut i Stockholms fantastiska skärgård. När seglen hissas och motorn stängs av kommer du att förstå tjusningen med segling!

  Har du inte seglat tidigare kommer skepparen att förklara allt du behöver veta. Självklart kommer du aktivt att få delta i seglingen. Du kommer segla en exklusiv Bavaria 50 tillsammans med erfaren skeppare.

  Ni seglar från en hamn max 40 minuter bussresa från Slussen. Seglingen går ut på att lära sig manövrera och förstå hur en båt beter sig i olika vidvinklar. Ni är 4-10 personer ombord på varje segling och ni seglar 2-3 timmar beroende på gruppens storlek.

  Ombord på S/y Ronja får ni låna sjökläder, flytväst och stövlar. Någon gång under seglingen serveras kaffe med godsak till.

  Ta chansen att glida fram ljudlöst genom Stockholms skärgård!

  Stäng
 • Prova på Vattensport

  Wakeboard eller vattenskidor? Flyg fram över vattnet!

  Kungshamn, Nora

  Har du länge tänkt tanken att prova på vattenskidor eller wakeboard?

  Vattensport är ett samlingsnamn för att ta sig fram på vattnet dragen av en lina. På plats väljer du mellan vattenskidor eller wakeboard och får, tillsammans med erfarna instruktörer, lära dig vattenskidor/wakeboardens grunder som till exempel hur du startar ur vattnet och hur du finner balansen. 

  Utöver bjuds du även på en skön naturupplevelse. Ta chansen att surfa fram på vattenytan och upplev den glädje en lyckad start innebär!

  Stäng
 • Prova på yoga

  Känn lugnet på en antistress-yoga

  Känner du dig stressad och önskar en stund i total avslappning? Prova på ett pass Yoga där avslappning och rätt andning är främsta fokus.

  Stress blir allt vanligare då takten i samhället blir högre och både de yttre samt de inre kraven ökar. Behovet av återhämtning och vila blir allt viktigare för att kunna balansera all den belastning som stressen skapar hos oss. Här erbjuds en prova på Yoga för att minska stress och lära dig hantera den.

  Under en antistress yogakurs ges verktyg för att hantera och minimera stress, det handlar framförallt om andning. Att bli medveten om andningen och dess betydelse ger dig kunskap i hur du kan hantera svårigheter som du möter i livet.

  Yogaformen är varsam, lugn och ändå oerhört kraftfull och passar alla oavsett ålder, vana eller erfarenhet. Yogan är även helt fri från krav och prestation och utförs efter individens förutsättningar för dagen.

  I varje yogapass ingår andning, yoga, vila samt meditation!

  Namaste!

  Stäng
 • Provdyk

  Ta dina första andetag under vattenytan!

  Stockholm, Borlänge, Karlstad

  Tänk dig att du viktlöst och fritt tar dig fram genom det stora blå. Att befinna sig så nära det djur och naturliv havet gömmer, som man gör när man dyker, är en obeskrivbar känsla.

  Genom ett provdyk får du chansen att ta reda på hur det är att andas under vattnet, hur det känns att vara viktlös och allt det andra som du undrar om dykning. Den teoretiska genomgången ger dig tillfälle att ställa dessa frågor till mycket duktiga och erfarna instruktörer. 

  Du får lära dig hur utrustningen fungerar och några grundläggande regler för vad du behöver tänka på under dykningen. De praktiska övningarna genomförs på den grunda delen av bassängen. Instruktören är med hela tiden i bassängen och hjälper dig tillrätta. En bassäng är en idealisk plats för ett provdyk eftersom vattnet är klart, stilla och varmt. Kom själv, tag med dig familj, kolleger eller käresta. Tveka inte att ta detta första steg att, till fullo, kunna uppleva det element som tar upp mer 70 % av jordens yta. 

  Upptäck världen under ytan du också!

  Stäng
 • RIB Sightseeing

  Du väljer själv om du vill åka i Gävle, Malmö eller Stockholm!

  Stockholm, Malmö, Gävle

  Flyg fram mellan kobbar och skär! Den här sightseeingen tar dig ut till havs i hastigheter på upp till 40- 50 knop.

  RIB står för Rigid Inflatable Boat som på svenska betyder gummibåt med hårt skrov. En RIB är en blandning av en vanlig båt och gummibåt, en häftig hybrid som ni här får chansen att känna på under en riktigt hisnande färd. RIB båtarna är extremt sjösäkra och klarar öppet hav med en våghöjd på upp till fyra meter och används därför av polisen, kustbevakningen, marinen, räddningstjänsten och sjöräddningen.

  Du sitter säkert i båten, men kommer nog hålla i dig lite extra!

  Stockholm
  Upplev huvudstaden från sin allra bästa sida! Turen utgår från Nybrokajen mitt i centrala Stockholm. Ni glider på den anrika Djurgårdskanalen ut ur staden, med Diplomatstaden på ena sidan och Kungliga Djurgården på den andra.  När skärgården tar vid kan ni blicka in mot huvudstadens siluett medan ni passerar Fjäderholmarnas röda stugor. Hinner ni så passerar ni Slottet på vägen tillbaka och vinkar till kungen!

  Gävle
  Turen utgår från Södra Skeppbron och tar er ut till havs, rutten kan variera.

  Malmö
  Turen utgår från centrala Malmö och ni passerar under turens gång bland annat Västra hamnen, Flakfortet och Middelgrunden. Ni åker både längs den svenska och danska kusten.

  Missa inte upplevelsen RIB Stockholm med sälsafari!

  Stäng
 • Saltyoga

  Prova en ny form av yoga - Saltyoga!

  Stockholm

  Prova på en annorlunda yoga - i Saltrum! Saltyoga är summan av två hälsosamma idéer hopslagna till en, yoga som utövas i ett rum gjort av salt!

  Saltrummet är invändigt beklätt med salt, både golv väggar och tak. Golvet känns som en sandstrand, men med saltkorn istället för sand. Yogan som utövas i detta rum är baserad på yinyoga, hatha, dynamiskt flow och meditation. En lugn och relativt stilla yogaform med fokus på att finna lugn och komma till ro.

  I saltrummets ljusa friska luft, töms lungor och kropp på gifter och bördor, och ersätts med ny ren luft och energi. Mikroskopiskt små saltpartiklar blåses i luften av en speciell saltgenerator, dessa saltpartiklar innehåller negativa joner som har positiv inverkan på nervsystemet, minskar stress och förbättrar sömnen.

  Salt är ett naturligt ämne med läkande och rengörande effekter – salt förstör bakterier och svampar och stimulerar därmed immunförsvaret. Dina luftvägar rensas, och du som har astma, dammallergi, KOL, svullna slemhinnor, hosta eller hudbesvär kommer känna skillnad efter ett besök i saltrummet.

  Genom att utöva en yogaform där andningen står i fokus, får ut maximal effekt av besöket. För både in- och utsidan.

  Prova en ny form av yoga - Saltyoga!

  Greatdays testar:
  "Saltyoga var för mig en helt unik upplevelse! Instruktören hade en förmåga att få en att drömma sig bort till Medelhavet. Förutom att sträcka på kroppen fick man andas in mineralerna från saltet och känna sig renad. Man blev helt avslappnad efteråt."

  Stäng
 • Segway

  Upplev ett roligt, enkelt och spännande sätt att ta sig runt på! 

  Malmö, Jönköping, Alfta, Hudiksvall, Sjöbo, Umeå, Örnsköldsvik

  Att köra Segway ger glädje, balans och frihet, och är ett annorlunda litet äventyr. Upplev ett kul, spännande och smidigt sätt att ta sig runt på!

  Segway är ett smidigt transportmedel som är relativt lätt att lära sig manövrera. Känslan av frihet är dock oslagbar och du förstår det först när du testat. Detta är ett perfekt sätt att ta sig fram för en mindre grupp som vill uppleva något nytt tillsammans eller se en ny plats. Om du ger bort en segway-tur som överraskning till någon ger du samtidigt minnesvärda ögonblick, glada skratt och spänning i lagom dos.

  Segway är både enkelt och roligt

  Segway är ett säkert och smidigt sätt att ta sig fram på, med en maxfart på cirka 20 km/h. Du manövrerar den genom att luta kroppen framåt eller bakåt eftersom den fungerar genom dynamisk stabilisering. När du väl vant dig vid känslan är det både enkelt och roligt. Tillsammans med vänner eller familj, med eller utan guide, är detta ett perfekt sätt att utforska nya platser. Du får se mer på kortare tid och kan låta fötterna vila en stund. Segways har börjat synas alltmer och numera är det ganska vanligt att testa detta transportmedel som turist i en ny stad men även om du är på hemmaplan är det en kul upplevelse utöver det vanliga!

  En segway-tur kan till exempel bli en perfekt överraskning till någon som redan har provat det mesta. Upplevelsen passar alla åldrar detta är något som du med fördel kan göra tillsammans med familjen. Det fina med att ge bort upplevelser är att du skapar minnesvärda ögonblick och att du själv kan välja att ta del av presenten i sällskap med den du uppvaktar. Segway är en kul grej att testa tillsammans, som ger en känsla av frihet och spänning i lagom dos. Även glada skratt kan utlovas, så för dig som är intresserad av hur det känns finns det ingen anledning att tveka.
  Din upplevelse börjar med en kort instruktion för att du skall kunna framföra din Segway på ett säkert sätt och få ett hum om hur en Segway manövreras. 

  Efter genomgången åker ni i grupp med guide under en timme. 

  Stäng
 • Segwaytur

  Häng med på en segwaytur!

  Att köra Segway ger glädje, balans och frihet. Det är annorlunda. Ett litet äventyr. Något nytt, kul och spännande. Och ett enkelt, smidigt och miljövänligt sätt att ta sig runt på!

  Segway är ett eldrivet fordon som känner av var du har din tyngdpunkt. Lutar man sig framåt så åker den framåt, lutar man sig bakåt så åker den bakåt. Det är väldigt lätt att lära sig och jättekul att köra. Inga avgaser. Inget buller. Inget körkort. Segway är gjord för att vara så enkel att köra att man skall slippa tänka på att den finns där. 

  Din upplevelse börjar med en kort instruktion för att du skall kunna framföra din Segway på ett säkert sätt och få ett hum om hur en Segway manövreras.

  Stäng
 • Skapa ditt unika snus

  Skapa ditt unika snus eller delta på en snusprovning.

  Här är den ultimata drömupplevelsen för den snusfrälste eller den som helt enkelt bara vill lära sig mer om snus. 

  På tobaksmuseet som ligger på skansen i Stockholm får du följa med på en spännande resa i tobaken och framförallt snusets historia, dess utveckling och framställning. 

  Inledningsvis bjuds ni av museet på den intressanta visningen "En historia om njutning" med fokus på snus och doftande tobak. Visningen guidas en snusexpert som berättar om snus och njutningsmedlens historia i Sverige utifrån ett kulturhistoriskt perspektiv. Utgångspunkten är snus och tobak men ni får även lyssna till intressant historia om alkohol och kaffe.

  Efter visningen är det dags att blanda eget snus! 

  Här får ni under handledning framställa och smaksätta ert egna personliga snus. Ni utgår ifrån en neutral snusblandning och skapar nya spännande blandningar med hjälp av färska örter, smaksättningar och frukter. Under guidning får du förutsättningarna för att kunna sätta ihop din egna perfekta snusblandning.

  Efter tillverkningen får du med dig ditt eget snus i en egen snusburk så att du kan bjuda vänner och bekanta på ditt egen tillverkade drömsnus!

  I upplevelsen ingår: Visning av museet med fokus på snus, handledning för smaksättande av eget snus som förpackas och som du får med dig hem, samt en snusprovning där ni får testa olika sorters snus och lära er mer om snusets historia och bakgrund. 

  Stäng
 • Skönhetsbehandling 30 min

  Flera sköna behandlingar att välja mellan

  Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Norrköping, Huddinge, Karlstad, Kungsängen, Nyköping, Solna, Upplands väsby

  Låt vardagens alla måsten och bestyr långsamt försvinna och unna dig en stund av total avslappning. Njut till fullo, med både kropp och själ.

  Släpp stressen och pressen för en stund och låt dig svepas iväg. Det är alltför lätt att glömma bort sig själv och det egna välbefinnandet när man står mitt i vardagens stress och press. Unna dig att, för ett ögonblick, släppa fokus på alla måsten och låta sinnena och kroppen vila.

  I avstressande och rofylld miljö får du behandlingar av professionella hud-och spaterapeuter och massörer. Ett avbrott för att hämta energi och finna lugnet igen innebär att du, med förnyade krafter och energi, är redo att möta världen igen.

  Du kan välja mellan ett stort antal olika behandlingar.

  Observera att du måste ha ett värdebevis giltigt specifikt för "Skönhetsbehandling 30 min" för att kunna göra en bokning. Har du ett Greatdays presentkort på ett belopp måste du köpa ett värdebevis giltigt för "Skönhetsbehandling 30 min" innan du kan boka.

  Stäng
 • Snowbike

  Surfa fram på snön med en Snowbike!

  Snowbike är kort och gott en kombination av cykling och skidåkning. Denna snöcykel är byggd för att du sittandes eller ståendes ska kunna ta dig nerför skidbackar och sluttande snöterräng.

  Oavsett om du saknar tidigare erfarenhet av alpin utförsåkning eller helst åker svarta pister kommer du att få en få ut maximalt av denna upplevelse.

  Ni kommer snabbt att lära er grunderna och ni kommer successivt kunna öka farten, svängarna och utmaningarna snowbiken och terrängen bjuder på. Känslan när du får upp farten i den sluttande pisten är svindlande då du stående/sittande surfar fram genom snölandskapet.
   
  Snowbike är perfekt för den som vill uppleva känslan av alpin utförsåkning men inte vill åka slalom eller snowboard.


  Stäng
 • Snus och ölprovning

  Lär dig mer om hur olika snussorter kan passa till olika ölstilar.

  Här får du en unik möjlighet att ta del av hur klassisk snustillverkning går till och hur olika snussorter kan passa till olika ölstilar.

  Öl har vid sidan av brännvin druckits i Sverige sedan hundratals år. Snus är en svensk produkt som går tillbaka till tidigt 1800-tal. Här får ni en visning av Tobaksmuseum med tyngdpunkt på snusets historia, ni provar sedan de klassiska snussorterna. Till detta provar ni fyra olika ölstilar och letar efter likheter i arom och smak och diskuterar vilken öl som är godast till prillan.

  Detta är en annorlunda, unik och lärorik provning som passar alla med intresse för snus, snusets historia och de olika smaker som kan uppstå om du kombinerar snuset med olika ölsorter.

  Se också upplevelsen skapa ditt unika snus!

  Arrangör: Snus och tändsticksmuseét

  Stäng
 • Speedway - prova på

  En garanterat fartfylld upplevelse!

  Malmö

  Ta chansen att få gränsla en riktig Speedwaycykel och under sakkunnig ledning lära dig bemästra cykeln, banan, farten och tyngdlagen!

  Att kontrollerat åka på sladd i kurvan och betvinga tyngdlagen med balans och motorkraft är en fantastiskt härlig känsla. 

  Dagen börjar med att ni hälsas välkomna av er instruktör som börjar med en kort teoretisk genomgång där ni går igenom säkerhet, teknik och utrustning. Sedan blir ni försedda med all nödvändig utrustning innan det är dags för era första vänstervarv.

  Att prova på Speedway är en härlig och roligt fartfylld aktivitet som passar alla då inga tidigare förkunskaper krävs. Se bara till att hålla tungan rätt i mun, lyssna på instruktörens goda råd och kör så gruset stänker!

  Stäng
 • Spökmiddag Stockholm

  Följ med på en spännande stadsvandring med middag!

  Kombinera en underhållande medeltida stadsvandring med en utsökt middag!

  Hur var det egentligen att leva i medeltidens Gamla Stan? Häng med på en  intressant stadsvandring som tar er tillbaka till det medeltida Stockholms och dess olösta mysterier.

  Stadsvandringen framförs av någon av värdarna av Gamla Stan - Munken, Trollpackan eller Bödeln. Vandringen går längs uråldriga smala gränder som format staden.

  Vissa historier känner ni kanske igen, andra inte. Troligtvis eftersom de då är förträngda då de präglats av ond bråd död eller bödelns nyckfullhet.

  Möt Bårdskärarna och den inmurade sjömannen. Vad var egentligen ett
  vargöga, och vad kommer uttrycket att ta sig en rackare ifrån?

  Välkommen till en dryg timmes underhållning i mystikens tecken som
  avslutas med en trevlig tvårätters middag i Gamla stan. 

  Stäng
 • Stand up Paddleboarding

  Testa att träna på vatten!

  Tived

  Stand up Paddleboarding (SUP) är en fantastisk träning för hela kroppen och den vänder sig till utövare i alla åldrar. Du tränar koordination, rörlighet och balans och får samtidigt en härlig naturupplevelse.

  Stand up paddleboarding kommer ursprungligen från Hawaii där under 60-talet, surfkursledare använde brädan och paddeln för att hålla sig stående och få bättre översikt över sina kursdeltagare. Den ökade populariteten för SUP kommer från att det är betydligt lättare att lära sig än att surfa, dessutom att den ger en allsidig träning på vatten! Prova på genom att hyra en bräda där du får instruktioner innan du ger dig iväg. 

  Du lär dig hur du lättast tar dig upp på brädan i både grunt och djupt vatten och även från bryggor.  Det finns olika stilar och tekniker, du kan paddla liggandes och på knä med grundläggande paddlings teknik eller direkt ställa dig upp på brädan för att ge dig av ut för din livs träning på vatten! 

  Stäng
 • Stora Gruvturen

  En vandring på låg nivå i jordens inre.

  Sala Silvergruva är en besöksgruva med en av världens bäst bevarade gruvmiljöer.

  Här möts ni av mörka ringlande gruvgångar, storslagna bergrum och hisnande schakt. I detta erbjudande ingår en guidad visning genom hela visningsgruvan – den Stora Gruvturen. En kombination av våra populäraste visningar där du får uppleva båda visningsnivåerna av gruvan: Sofia Magdalena Gruva (60-meters nivån) respektive Ulrica Eleonora Gruva (155-meters nivån). 

  När vi gått ned för trapporna för att se hisnande schakt och bergssalar på 60 meter tar ni hissen ned till 155 meters djup. Där ser du bland annat uppvärmda konsertsalar och den underjordiska Gruvsviten, ett hotellrum långt nere i underjorden. En värmande sopplunch ingår i visningen och avnjutes nere i gruvan.

  Stäng
 • Teknikträning - skidor eller löpning

  Slipa löp eller skidtekniken med erfaren tränare.

  Ska du åka Vasaloppet, springa marathon, eller vill du helt enkelt bara förbättra din teknik för skogsrundan? Oavsett om du är nybörjare, motionär eller tävlar så behövs teknikträning för att utvecklas och göra träningen roligare. Du väljer själv om du vill ha hjälp med tekniken i löpspåret eller skidspåret.

  Löpning
  Med en effektivare teknik så förbrukas mindre energi än med en sämre teknik. Det leder till att du får mer energi att använda för att springa fortare alternativt spara för att behålla farten en längre tid.

  Under tekniklektioner ger tränaren tips och feedback på hur just Du springer.  Efter en kort analys så kommer tränaren att anpassa tekniklektionen efter din nivå och vad du behöver förbättra. Tränaren ger feedback och visar övningar som hjälper dig att utvecklas och bli en bättre löpare.

  Längdskidåkning (klassisk teknik)
  Med en effektivare teknik så förbrukas mindre energi än med en sämre teknik. Det leder till att du får mer energi att använda för att åka fortare alternativt spara för att behålla farten en längre tid.

  Under tekniklektionen ger tränaren tips och feedback på hur just Du åker på skidorna. Efter en kort analys så kommer tränaren att anpassa tekniklektionen efter din nivå och vad du behöver förbättra. Tränaren ger feedback och visar övningar som hjälper dig att utvecklas och bli en bättre skidåkare.

  Under sommar, vår och höst genomförs tekniklektionen med rullskidor.

  Stäng
 • Teprovning

  Från grönt te och vintage-te till orientaliska smakupplevelser

  Malmö

  Det är först på senare år som vi i västvärlden har börjat förstå vilka unika smaksensationer och variationer som ryms i te. Det finns så oändligt mycket mer att upptäcka och uppleva.

  Under en lärorik och rolig provning kommer ni att smaka er fram genom tebladens utveckling, säsong och regioner. Ni kommer lära er om de spännande och intressanta kulturella skillnader i framställning, bryggning och tedrickande som finns världen över. Du lär dig hur du ska brygga ditt te för bästa resultat, ni jämför teer av olika sort från olika delar av världen och lyssnar till en föreläsning om te.

  Malmö
  På Ehsans & Pappas tehandel i centrala Malmö kan du njuta av fina kvalitetstéer i en mysig miljö. I det vackra terummet, som är byggt i kinesisk stil, guidar personalen dig genom en teprovning av inte mindre än nio olika sorters teer.

  Bli finsmakare av te, en ny värld öppnas!

  Stäng
 • Tidningsprenumeration

  En present för alla!

  Ge bort en tidningsprenumeration. I detta paket finns det någonting för alla - fritid, bilar, båtar, lifestyle hälsa och skönhet.

  Det här är den perfekta presenten att njuta av i hängmattan, soffhörnet eller på tåget. Unna någon en lugn stund med en lyxig papperstidning!

  Mottagaren av presenten kan välja mellan någon av tidningarna nedan:

  -Auto Motor & Sport, 6 nummer
  -Classic Motor, 6 nummer
  -Hemmets Journal, 15 nummer
  -Hemmets Journal Kryss, 12 nummer
  -Husvagn & Camping, 6 nummer
  -King, 4 nummer + Café, 8 nummer
  -Nära, 6 nummer
  -Power Magazine, 6 nummer
  -Praktiskt Båtägande, 6 nummer
  -Utemagasinet, 6 nummer
  -V75 Guiden, 15 nummer
  -Vagabond, 6 nummer
  -Wheels Magazine, 6 nummer
  -Åka Skidor, 6 nummer

  Stäng
 • Turridning Clydesdalehäst

  Rid en av de pampigaste hästraserna i världen

  Rid Clydesdalehäst som är en av de pampigaste hästraserna i världen
   
  Nu har du chansen att under turridning prova på westernridning på Clydesdale hästar.
  I Sverige finns det idag ett 20 tal registrerade Clydesdale. Inom Norden har man under de senaste åren fått upp ögonen för denna magnifika och unika ras.
   
  Clydesdale hästar är extremt snälla och lugna i all hantering vilket gör den till en mycket god familjehäst. Den är alltid arbetsvillig och gör sitt bästa. Clydesdale är en mycket lättlärd och samarbetsvillig häst. De är roliga att arbeta tillsammans med och de har en enorm framåtbjudning vid ridning. Dessa hästar används enbart vid ridning och har de senaste åren erbjudit turridningar för såväl nybörjare som mycket erfarna ryttare. 
   
  Clydesdale-rasen har sitt ursprung i Lanarkshire – området Clydedale i Skottland.
  Enligt Clydesdale Horse Society som grundades år 1883 är Clydesdale en "praktfull häst med en pompös, kraftfull hållning och en hög rörelseaktion som ger den en enastående elegans bland draghästar".

  Stäng
 • Whiskyprovning

  Upptäck mångfalden och skönheten i whisky! 

  Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro

  För att tillverka whisky behöver man bara tre ingredienser - korn, vatten och jäst. En egentligen ganska enkel process, men vad är det som gör variationerna till synes oändliga?

  Uisgebeatha, som är gaeliska för livets vatten, har druckits i över 500 år. Karaktären och smaken skiftar mellan länder, regioner och destillat. På den här provningen reds begreppen ut. Du får ta del av historiken och framställningsprocesserna. Varför olika sorternas whisky smakar och doftar som de gör och några av anledningarna till att skottar, irländare, kanadensare och amerikanare destillerar på helt olika sätt.

  Red ut begreppen. Ta del av historiken. Prova whisky!

  Se även: Exklusiv Whiskyprovning.


  Stäng
 • Vin- och chokladprovning

  Kombinera några av livets läckerheter!

  Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Jönköping

  Välkommen till en spännande kväll i chokladens och vinets tecken! Choklad och vin kan vara lite trixigt, men rätt kombinerat kan det verkligen sätta fart på livsandarna.
   
  Grundtipsen lyder ljusa drycker till ljus choklad och mörka drycker till mörk choklad, men det kan vara mer komplicerat än så. Sensationerna finns i nyanserna! Under denna provning kommer ni att vägledas av en kunnig sommelier som visar er rätt. Olika chokladbitar balanseras mot olika vinsorter, tillsammans smakar och jämför ni och upptäcker nya smaksensationer. Ni kommer under provningens gång även få ta del av kakaons historia samt få lära er om chokladens hälsobringande effekter. 
   
  En lärorik provning som passar alla som älskar livets goda!  

  Stäng
 • Vinprovning

  Lär känna världens viner, en klassisk upplevelse och passion.

  Stockholm, Göteborg, Malmö

  Låt dig lotsas fram av kunniga och passionerade vinexperter!  Dessa provningar har olika fördjupning och inriktning, som till exempel sydafrikanska viner, druvskola eller fokus på Alsace-viner.

  Otaliga människor världen över delar ett passionerat intresse för vin. Har man väl börjat intressera sig för viners framställningsprocesser, tillverkning och smakupplevelser är det svårt att inte ytterligare vilja fördjupa sig i allt som har med vin att göra.

  Du kan välja vilken ort du genomför provningen på. Temat för provningen varierar beroende på plats och säsong. Det kan vara ett land, en druva, en kontinent, en region eller en kombination av alla dessa. Vanligtvis provar man fyra olika viner.

  Ta dig tid att uppleva världens viner du också. Det är du värd!

  För fler provningar, klicka här.  Stäng
 • World of shape - Kickstart!

   World of shape, ett online-träningsföretag

  Hela Sverige

  Sedan 2011 har över 50.000 redan tränat med oss och fått resultat – nu är det din tur! Allt det här får du med oss: EFFEKTIVA TRÄNINGS-PROGRAM I VIDEOFORMAT– Du får 18 olika program, 250 effektiva och fettförbrännande träningsövningar i videoformat.– Inga dyra gymkort eller träningsmaskiner behövs – träna hemma med bara ett par hantlar på en yta som endast är 2 x 2 meter. GODA OCH KALORISNÅLA RECEPT MED INKÖPSLISTOR– Du får 16 färdiga kostprogram och veckomatsedlar (även i pdf-format) med veckoplanering, inköpslista.– Över 450 kalori/sockersnåla, lättlagade och nyttiga recept för dagens alla mål och hela familjen. MÅLSAMTAL OCH SUPPORT MED VÅRA UTBILDADE PT:S– Du får boka målsamtal med våra PT:s för att maximera dina framsteg och resultat.– Du får support och svar på alla dina frågor:– Karin: “Tack snälla för hjälpen, ni är fantastiskt snabba på att svara!” PEDAGOGISK VIKTDAGBOK MED BILDER OCH MÅTT– Du får en viktdagbok där du kontinuerligt kan lägga in dina bilder och värden under din träningsresa för att följa din utveckling.– Det är ett effektivt sätt där du enkelt ser din vikt, midjemått och vilopuls minska/förbättras.

  Stäng
 • Zombie Apocalypse Revamped

  Upplev en zombieapokalyps


  Året är 2027 och det tredje världskriget har precis avslutats. Zombiekatastrofen är ett faktum. Ert uppdrag och enda möjlighet för överlevnad: Hitta ett botemedel någonstans i en ödslig, mörk och zombieinfesterad skog.

  Hela mänsklighetens överlevnad är på spel och hoppet står till er. Till er hjälp får ni guider, eventuella vapen som ni lyckas hitta och ert fantastiska mod. 

  Vem är du i ett efterkatastrofenscenario? Är du den som är riktigt rädd hela tiden eller är du lugn och sansad och håller huvudet kallt, tar tag i ett järnrör eller en kofot och tar hand om situationen? 

  I upplevelsen "The Zombie Apocalypse Revamped" får du möjligheten att ta ett djupdyk i en värld som är starkt inspirerad av amerikansk TV-serie kultur.  Du får möjligheten att ta dig så nära som möjligt känslan av att faktiskt vara med om en zombieapokalyps. 

  Allt skådespel sker på engelska så det passar utmärkt att ta med internationella gäster. Så vad råkade du ha på dig när zombieapokalypsen inträffade? Vem var du med och kommer du att överleva uppdraget?


  Stäng
 • Äventyrsbana

  Livet är en balansgång!

  Göteborg, Sjöbo, Tived

  Du befinner dig högt över trädkronorna. Plattformen du står på vajar sakta i vinden. Snart ska du ta det stora steget. Du går mot alla instinkter som finns, trotsar din rädsla och ger dig ut på den ännu svajigare hängbron.

  På en höghöjdsbana får du verkligen tillfälle utmana dig själv. Höghöjdsbanan består av flera sammanhängande stationer i olika nivåer. Du svingar dig mellan rep, går balansgång och kastar dig ut i fritt fall. Det gäller att fokusera på uppgiften och inte slösa för mycket på krafterna!

  Genom att tänja på gränser och trotsa barriärer lär du dig att lita på dig själv och kommer att känna ett otroligt lyckorus och en kick när utmaningen är genomförd. Du riktigt känner hur du växer.

  Våga släppa taget du också!

  Se även
  Äventyrsbana för två och Äventyrsbana för familj!

  Stäng
 • Ölprovning

  Upptäck ölets mångfald av färger, dofter och smaker.

  Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro

  Öl är inte komplicerat och består vanligtvis endast av fyra olika ingredienser, men av dessa fyra kan man skapa ett oändligt antal av spännande smaker.

  Varför smakar det som det gör? Varför blev ölet ljust eller mörkt? Humlebeskt eller maltsött? Ska det verkligen vara skumkrona på ölet? Och varför är det ibland grumligt?
  Frågorna är många. Under en ölprovning får du svar på dessa frågor.

  Du får ta del av ölets historik och tillverkningsprocesser. Dessutom får du råd om hur man på bästa sätt väljer, förvarar och njuter av ölet. Du får också en liten inblick i vilka öl man dricker i världen och till vilken mat. Självklart får du själv prova några av de allra bästa ölen.

  På den här provningen har du alla chanser att upptäcka ölets otroliga mångfald.

  För fler provningar, klicka här.  


  Stäng
 • Ölvandring i Göteborg

  Hör historierna, besök pubarna, njut av ölen.

  Göteborg

  Kom med på ölvandring. På denna vandring tas ni med på en underhållande runda i Göteborgs ölvärld, från förr till idag. Samt med blicken mot imorgon. Du kan också välja att ta turen Ölboomen - den fokuserar på boomen med alla microbryggerier som startats upp. 

  Ni får höra spännande historier från legendariska krogar och olika platsers betydelse för öllivet i Göteborg. 

  Ni får också smaka öl från dagens framstående Göteborgska ölbryggare.
  • Hör historierna
  • Besök pubarna
  • Njut av ölen

  Detta är en annorlunda, underhållande och lärorik vandring som passar alla med intresse för Göteborgs historia, nutid och framtid med temat - Öl.  Stäng
 • Afternoon Tea for two

  Klassisk afternoon tea för två personer

  Norrtälje

  Efter en heldag i city, en hektiskt vecka eller för ett avslappnat möte känns det helt rätt med en lyxig afternoon tea.

  I Sundsta strax utanför Norrtälje bjuds ni på varsitt glas sprudlande bubbel och en härlig afternoon tea med scones, hemlagad marmelad, smör, grönsaker, ost och fika. Allt som serveras är tillagat med mycket kärlek och på lokalproducerade råvaror.

  Greatdays testar (Stockholm):"Vi provade både den franska och den engelska menyn. Båda helt fantastiskt goda. Atmosfären på caféet är mysig och orientalisk och passar bra till de många olika väldoftande teerna man kan smaka på. Den goda maten avrundades med en himmelsk efterrätt som man själv får välja ut från deras efterrättssortiment. Hur mysigt som helst, rekommenderas varmt!"

  Stäng
 • Afternoon tea för två

  Afternoon Tea med lyxiga smakupplevelser i en avkopplande miljö.

  Den klassiska engelska traditionen med en testund mellan frukost och middag är ett perfekt tillfälle för att träffa vänner, bekanta eller njuta av en lyxig stund med din kära.

  På Hotel Rivertons 12.e våning, med fönster från golv till tak och vackra vyer över Göteborgs hamninlopp, serveras ni Afternoon Tea med lyxiga smakupplevelser i en avkopplande miljö.

  Passa även på att njuta av en dag på stan innan er afternoon tea. Bara en kort promenad från hotellet ligger den livliga shoppinggatan Kungsgatan, många av Göteborgs största attraktioner samt den pittoreska stadsdelen Haga med många boutiquer och mysiga caféer. 

  Njut av nybakade scones, croissanter, ett urval av snittar och noga utvalda téer, perfekt när du vill skämma bort dig själv eller någon annan.

  Stäng
 • Cocktail & sweets för två

  Dessertbuffé och drink

  Gillar du sötsaker och välblandade drinkar?  Då är detta den perfekta upplevelsen för dig!

  Tänk dig de bästa bitarna från Brunch, Afternoon tea och After work och du får Cocktail & Sweets.

  På Kung Carls Bakficka finner ni en nyöppnad cocktailbar där det dukas upp en dessertbuffé på lördagseftermiddagar mellan 16.30 och 18.30. På dessertbordet finns tartelett med italiensk maräng, melonsallad, brownies och rabarberkompott som matchas med fruktiga, välblandade cocktails i trevliga lokaler nära pulsen på Stureplan.

  I upplevelsen ingår en av följande cocktails från baren:

  Singapore Sling
  Beefeater, Bénédictine, Cherry Heering, Ananas, Citron, Sockerlag, Äggvita

  Cloud 9
  Hjortron, Plantation 3-Stars, Apricot Brandy, Galliano, Vaniljsocker, Citron, Sockerlag, Äggvita

  Violette
  Viol, Bombay, Chambord, Lime, Citronsyra, Äggvita, Sockerlag


  Man kan självklart köpa till fler cocktails på plats om man önskar. 

  Stäng
 • Cupcakeprovning för två

  Provsmakning av smarriga cupcakes

  Här får du prova och njuta av härliga cupcakes av alla dess smaker.

  När ni anländer till provsmakningen välkomnas ni och får en kortare introduktion av vad provsmakningen ska bjuda på. Sedan är det bara att luta er tillbaka och få cupcakes serverat framför er. 

  Ni får de olika smakerna och dekorationerna presenterade för er innan ni börjar smaska på godsakerna. Cupcakesprovning är det perfekta valet för en magisk stund. 

  Kom in, slå er ned, välj valfri dryck och låt er guidas igenom provsmakning av sex stycken minicupcakes ur sortimentet.

  Stäng
 • Downhill Cars för två

  Nedför backen på ett annorlunda sätt!

  Stockholm

  Letar du efter en ny utmaning? Välkommen till länets högsta skidbacke för att uppleva Downhill Cars!

  I specialbyggda bilar med störtbågar och helt utan motor är bilarna gjorda för att med tyngdlagen ta dig ner för den snirkliga banan. 

  Du bestämmer själv när det är dags att trycka ner bromsen, men se upp, det går lätt för fort i svängarna och för att vara snabbast ner gäller det att hitta en jämn fart och hålla en rätt linje i kurvorna. God körteknik premieras, kanske har du en ny framtid som racingtsjärna!?

  Inför varje åk tar ni er upp till toppen av backen genom att koppla på bilen på skidliften som drar er upp, smidigt och bekvämt.

  Bilen är en stålkonstruktion som väger ungefär 150 kg, är 2,5 m lång, 1,5 m bred och du sitter skönt i vadderad förarstol.

  Alla bilar är utrustade med hydrauliska bromsar, elektroniskt säkerhetssystem och 4-punkters säkerhetsbälte.  Stäng
 • Hotellfrukost för två

  Börja dagen med en härlig hotellfrukost!

  Stockholm, Malmö, Uppsala, Norrköping, Borlänge, Eskilstuna, Hudiksvall, Karlshamn, Köping, Ljungby, Ludvika, Nyköping, Rättvik, Skara, Skellefteå, Sundsvall, Trelleborg, Trollhättan, Umeå, Vetlanda, Vimmerby, Visby, Vrigstad, Östersund

  Frukost sägs vara dagens viktigaste mål, så passa på att skämma bort dig själv och dina nära och kära med en god hotellfrukost, utan att varken resa bort eller bo på hotell.

  Här får ni möjlighet att ta del av både nyttigt och njutbart i en skön blandning. Hotellfrukosten serveras som en frukostbuffé där innehållet kan variera från hotell till hotell.

  Observera att du måste ha ett värdebevis giltigt specifikt för "Hotellfrukost för två" för att kunna gå på hotellfrukost. Har du ett Greatdays presentkort på ett belopp måste du köpa ett värdebevis giltigt för "Hotellfrukost för två".

  Stäng
 • Klättring för två

  Prova på klättring  Norrköping

  Vad gör de inbitna klättrarna när klättringssäsongen är slut? De klättrar inomhus såklart! På ett klättergym finner du artificiella bergväggar med ett myller av olika klätterleder. Här finns allt för både dig som provar på för första gången och för dig som känner dig mer rutinerad.

  De högsta väggarna är uppåt 15 meter höga och det kan bli riktigt tufft mot slutet när mjölksyran börjar rinna till.

  Under ledning av en erfaren instruktör går ni igenom utrustningen och får grundläggande instruktioner i hur man bär sig åt.

  Ni blir säkrade med topprep av en instruktör. Säkring med topprep innebär att man inte faller om det skulle vara så att man tappar taget, utan man blir helt enkelt bara hängande i sin sele.

  Ta med dig en vän och prova på inomhusklättring!

  Stäng
 • Möt Skogens Konung för två

  Öga mot öga med skogens konung
  Här får ni chansen att se älgar på riktigt nära håll. Inte på 100 meters avstånd, eller 50 eller 10 meter. Nej, här kommer ni så nära att ni kan ta på dem.

  I Upplands täta barrskogar ligger den här gemytliga älgparken, här strövar älgarna fritt på hela 16 hektar. Det är med skräckblandad förtjusning man sitter i den öppna vagnen när hägnets stora älgtjur kommer galopperande i full fart för att sedan stanna ett stenkast bort och nyfiket betrakta de nya besökarna i hans skog.

  Älgturen görs i ett av Sveriges största älghägn. Med traktor och vagn åker ni med på en guidad visning. Lyssna till den hängivna guiden, som verkligen älskar sina älgar, och få en otrolig inblick i hur älgarna lever och rör sig, ni kommer så nära att ni nästan kan ta på dem. 

  Att möta älgar i deras naturliga miljö är en unik och mäktig känsla. Följ med och ut i hägnet och upplev vad det innebär att möta skogens konung ni också!

  Stäng
 • Ocean bus - Sightseeing för två

  En annorlunda sightseeing på land och i vatten

  Upplev Stockholm från vatten och land i Nordens första amfibiebuss.

  Som passagerare kommer ni att få se många av Stockholms mest kända sevärdheter samtidigt som er guide berättar roliga och intressanta historier. Det är en häftig känsla när den 10 ton tunga bussen kör ner i vattnet på Djurgården och förvandlas till ett fartyg.  

  Prova på en annorlunda och minnesvärd sightseeing i storstaden.

  Stäng
 • Rib-tur för två - Smögen

  Njut av en fartfylld rib-tur från Smögen

  Smögen

  Flyg fram på en fartfylld rib-tur från Smögen! Den här sightseeingen tar dig med ut på sjön bland kobbar och skär i hastigheter på upp till 40- 50 knop.

  Ribbåten utgår från bryggan framför Soten på Smögen. RIB båtarna är extremt sjösäkra och klarar öppet hav med en våghöjd på upp till fyra meter och de används därför av polisen, kustbevakningen, marinen, räddningstjänsten och sjöräddningen.

  RIB står för Rigid Inflatable Boat som på svenska betyder gummibåt med hårt skrov. En RIB är en blandning av en vanlig båt och gummibåt, en häftig hybrid som du här får chansen att känna på under en riktigt hisnande färd.

  Du sitter säkert i båten, men du kommer nog hålla i dig lite extra!

  Stäng
 • Saltrumsbehandling för två

  Njut av en avkopplande och hälsofrämjande stund i ett saltrum.

  Stockholm

  Ett besök i saltrum kan beskrivas som relax med läkande effekt, och att du bli friskare i kropp och själ. Rummet är täckt från golv till tak med tonvis av bergssalt.

  Salt är ett naturligt ämne som har läkande effekt, förstör bakterier samt svampar och stimulerar därmed immunförsvaret. Behandlingsmetoden kommer ursprungligen från upptäckten att arbetare i saltgruvor nere i södra Europa förr i tiden aldrig hade virussjukdomar, astma eller andra luftvägsbesvär.

  Stockholm Saltrum är känt för sin förmåga att på ett naturligt sätt rensa dina luftvägar och på så sätt lindra förkylningar, astma, allergier, KOL och andra luftvägsbesvär. Vid vanliga förkylningar minskar saltbehandlingen svullnader i slemhinnorna. Snuva och hosta blir bättre eller försvinner helt. Även när det gäller astma har läkarna konstaterat att saltrumsbehandling har lindrande och positiva effekter. Astmatiker får lättare att hosta upp slem och 
  andningsbesvären minskar. Saltbehandling är bra även vid psoriasis samt eksem på grund av sin bakterieförstörande förmåga. Dessutom är det en unik och fantastisk relaxupplevelse! 

  Saltaerosol (saltet i luften) som finns i saltrummet innehåller negativa joner som har positiv inverkan på nervsystemet, minskar stress och förbättrar sömnen. Saltrummet är invändigt beklätt med salt, med mikroskopiskt små saltpartiklar som blåses i luften av en speciell saltgenerator. Man ser inte partiklarna med blotta ögat men känner den friska salta luften precis som vid havet.

  Saltrumsbehandling och dess positiva egenskaper har vetenskapligt stöd. (DR J. Hedman: ”The Effect Of Salt Chamber Treatment, 2006″). Saltterapin stimulerar luftvägarnas försvarsmekanismer och har en antiinflammatorisk verkan. 

  Saltrumsbehandling är en perfekt gåva till någon du vill dela en oförglömlig upplevelse med. Kom som ni är och kliv in i saltets magiska värld!

  Stäng
 • Spadag för två Färna Herrgård & Spa

  Njut av en skön spadag i hjärtat av Bergslagen

  Skinnskatteberg

  Färna Herrgård & Spa är en liten spa-pärla belägen i hjärtat av Bergslagen under en timmes bilväg från Västerås och Örebro. Omgiven av två sjöar och Färna ekopark erbjuder herrgården en skönt avbrott i vardagen.

  Dagspa på Färna Spa inkluderar entré till pool, bastu och relax, tillgång till ett fullt utrustat gym samt ett yoga, -vattengymnastik, eller cirkelträningspass. (Se träningsschemat för dagens aktivitet) Ni får låna badrock, handduk & tofflor. Färsk frukt & vatten finns alltid att tillgå.

  Varmt välkommen till Färna Herrgård & Spa!

  Spana in fler av våra härliga spapaket.

  Stäng
 • Spökvandring för två (Mystery Walks)

  Spökvandring genom kullerstensgränder


  Följ med på den här långtifrån rogivande spökvandringen genom Gamla stans labyrinter av kullerstensgator, lyktbelysta gränder och passager.

  I de trånga och dunkla gränderna fångas du upp av historiens vingslag och får höra några av de mest fascinerande, fängslande och ofta gruvliga historier som utspelat sig här. Er guide tar er med på en historisk tillbakablick och berättar om hänsynslösa mord, ouppklarade mysterier och spännande legender som sedan länge försvunnit i stadens glömska.

  Stadsvandringen framförs av någon av värdarna av Gamla Stan - Munken, Trollpackan eller Bödeln. Vandringen går längs uråldriga smala gränder som format staden.

  Vissa historier känner ni kanske igen andra inte, då de är förträngda eftersom de präglats av ond bråd död eller bödelns nyckfullhet. Möt Bårdskärarna och den inmurade sjömannen. Vad var egentligen ett vargöga, och vad kommer uttrycket att ta sig en rackare ifrån?

  Den här underhållande, spännande och lärorika spökvandringen lämnar nästan lika många frågor som svar. Bli inte förvånad om du nästa gång du går genom Gamla stan kastar en eller två snabba blickar över axeln, bara för att bli av med känslan att du inte är helt ensam.

  Vågar du?  Stäng
 • Stadsvandring för två

  Vandring i Stockholm  

  Gå en vandring genom olika stadsdelar i Stockholm. Ni får höra en erfaren guide berätta om hur det fungerade förr och en och annan detalj som ni förmodligen inte visste om den vackra huvudstaden. Välj mellan teman som exempelvis "från lort till lyx", Puss &snusk" och "Stockholms hjärta". Lyssna och njut av en trivsam vandring med guide

  Från lort till lyx:
  Tillsammans med en grupp andra nyfikna går ni på en promenad genom de centrala delarna av Östermalm, en stadsdel med epitetet ”Sveriges mest fashionabla stadsdel”. Idag är priserna på de mondäna våningarna högst i hela landet. Här lever man i en lugn och respektabel del av Stockholm med eleganta modebutiker, välstädade parker och enkelriktade gator som ger ett tyst och vilsamt gaturum. Annat var det förr!

  Här dränker vi katter i viken, köper oss en sommarstuga och förvarar hovets hästar . Stockholms elit dricker kaffe medan skurkarna sänker varandra, inbakade i cement eller släckt kalk. Det är bilden som målas upp under promenaden som tar er från Nybroplans havsutsikt upp till den förre detta "Stor"gatan och ned till Nybroviken igen

  Puss & Snusk:
  Älskarinnor, sjukdomar och barnbördshus, driftiga kvinnor, flugmöten och bedragna män - det är bara några av inslagen i denna promenad! Följ med på en resa till svunna tider i den gamla staden, där människor uthärdade ett liv i motgång men tidvis också gladdes tillsammans med vänner; man åt, drack och dansade på stadens många krogar. Bedragna män ruvar på hämnd och knipsluga bondfångare ser sin chans att lura av folk en och annan krona, i en stad fylld av vinddrivna figurer blandat med allsköns sorglösa individer som tar livet med en klackspark. Turen avslutas på Riddarholmen, denna vackra men obebodda och sällan besökta ö, vars historia berättar om munkars liv i celibat, kungligheters skandaler och det ”vanliga” folkets hårda levnadsvillkor. Tänk att två ord och en vandring kan rymma så mycket av Stockholms historia!

  Stockholms Hjärta:
  De flesta historier du hörde som liten är sanna. Under denna stadsvandring i Gamla stan kan du nästan uppleva stämningen när blodet rinner över Stortorget, känna doften av aska när slottet Tre Kronor står i brand och äcklas av stanken från flugmöten. Är du ute efter en kort introduktion till en av Stockholms bäst bevarade stadsdelar är det här turen för dig. Stadsvandring i Gamla stan, Stockholms Hjärta, både förvånar och förundrar! 
  På denna promenad över Gamla stans kullerstenar får ni föreställa er ett Stockholm för länge sedan, där getter betar på taken och sopor kommer flygande ut från fönstren. Här skildras hur människor levde i nödtorft och att många stackare av ekonomiska skäl, tvingades flytta ut från staden. Barnen brukar älska berättelserna om de gyllene fåglarna som med sina magiska krafter skyddade området från bränder.

  Stockholms Hjärta är perfekt för tajta scheman och barn med lite tålamod.

  Stäng
 • Stand-up för två

  En kväll i skrattets tecken

  Stockholm

  Unna er en helkväll med underhållning med några av Sveriges bästa stand-up komiker! Upplevelsen ger er inträde till Sveriges mest kända Stand Up-krog, Norra Brunn.

  Visste du att leenden och skratt gör dig gladare, friskare, mer kreativ och mindre stressad? Skratt stärker dig och gör både dig och din omgivning gladare. Om man kan se på vardagen med ett leende och släppa loss och skratta åt eländet även när det inte blir som man tänkt sig har man kommit långt. Skrattet ger faktiskt till och med kraft att ta itu med det som behöver göras. Så unna er en rolig kväll på Stockholms mest kända scen för stand-up comedy, Norra Brunn.

  Middag ingår ej, men det går utmärkt att komplettera i efterhand.

  Ett gott skratt förlänger livet!  Ur wikipedia:
  Ståuppkomik, av engelskans stand up comedy, är en form av komisk underhållning, där en ensam underhållare, ståuppkomiker, talar från en scen till en publik med en mikrofon. Ståuppkomikern brukar föra längre monologer. I dessa blandas att tala direkt med/till publiken utan en fjärde vägg som avskiljer dem, roliga historier och anekdoter och korta oneliners. Ståuppkomiken förefaller ofta vara improviserad och handlar ofta om dagsaktuella politiska ämnen eller vardagliga, allmänmänskliga ämnen.

  Restaurangen har en anrik historia. Den grundades redan 1903 och har sedan dess haft många olika namn.

  Stäng
 • Stockholm Comedy Club för två

  Skratta loss på Sthlm Comedy Club

  Stockholms mest centrala standup comedy klubb. Här delar några av Sveriges mest etablerade komiker scen med de hetaste nya namnen. Du får se hela paletten av humorstilar under eminent ledning av landets bästa MCs.

  Här delar Sveriges största komiker och framtidens stjärnor samma scen. Komiker som gästat Sthlm Comedy Club under åren är Özz Nujen, Henrik Schyffert, Aziz Ansari, Babben Larsson, Magnus Betner, Johan Glans, Shazia Mirza och många, många fler.

  Ta med dig en vän eller din käreste på en glad kväll! Middag ingår ej i paketet men kan bokas till separat i samband med er bokning.

  Stäng
 • Strandrelax för två

  Sola inomhus     

  Västerås

  Önskar du att det var sommar året om? Längtar du efter att borra ner fötterna i varm sand? I denna strandrelax är det sommar året om.

  I luften är det 28° varmt och skönt. Tänk dig att du sitter på en mjuk och härlig sandstrand i något tropiskt paradis. Du sitter i en skön relaxstol, med fötterna nerborrade i den varma sanden. Den varma sköna solen värmer ditt ansikte och kropp. En ljum vind fläktar i ditt hår och du hör vågorna slår in mot strandkanten. I handen sitter du med en uppfriskande drink (alkoholfri) och du känner hur din kropp bara slappnar av totalt. I en timme får du uppleva denna ljuvliga känsla.

   I baren serveras det tillbehör och du väljer två valfria som ingår i upplevelsen:

  - Alkoholfri drink
  - Kaffe/Te
  - Läsk
  - Kaka/godbit
  - Snacks 

  Att tänka på: 
  -Lätta sommarkläder (shorts,linne, solglasögon)
  -Ta gärna med badtofflor
  -En stor handduk att lägga i relaxstolen (finns att hyra för 20kr)
  -Av hänsyn till andra, ber vi er ha mobilen på ljudlös/avstängd 

  Stäng
 • Bo i kolarkoja

  Upplev naturen precis som den är. 

  Djupt inne i skogen somnar du till vindens sus i tallarnas trädkronor medan den sista glöden falnar i den öppna eldstaden.

  Precis vid kanten av sjön i vitmossornas land ligger kolarkojan som uppförts på klassiskt vis. Ett perfekt läge för att kunna koppla av i skogens famn. Det är inte långt till en klar och stor badsjö och fina fiskevatten. 

  Vandringsleden går tätt förbi och inbjuder till dagsturer. För fågelentusiasten finns det mycket goda chanser till fågelfotografering och, vid säsong, få uppleva orrspel på nära håll. 

  Boendet är enkelt men genuint hemtrevligt. I kolarkojan finner du britsar att sova på och en kamin att värma sig vid. 

  Låt dig vaggas in i den rogivande skogen du också. 

  Stäng
 • Bisonsafari för familj

  Ta med familjen på bisonsafari i Roslagen.

  Följ med på en för Sverige helt unik upplevelse som du normalt måste åka till Nord Amerika för att få uppleva. På Bison Hill, likt en Montana enklav, där Bisonhjorden ursprungligen kommer ifrån finns ett 40-tal Amerikanska Bisonoxar,präriens gigant, i varierande storlek och ålder.

  Bisonhjordens stolthet och ledartjur är Frank 119 som väger ca 1200kg,och föddes 2005. Bison Ranchen består av 44 ha inhägnad Roslagsmiljö i böljande landskap med både barr och lövskogar, stora betesytor vattendrag och Bison Lake där Bisonhjorden ofta och gärna ligger och idisslar i solskenet.

  Safarin tar er runt på grusvägar och i terräng  med en Volvo TGB 20 6x6 på ett öppet flak med sittbänkar och tak. Resan tar ca en timme med stopp när ni hittar Bisonhjorden så alla som vill kan fotografera och nästan känna doften av Bison på mycket nära håll. Tyvärr går det inte att klappa en Bison därför det är vilda djur även om man håller dem i stora hägn.

  Stäng
 • Bowling på BallBreaker

  Utmana dina vänner i skön miljö

  Utmana dina vänner på bowling i en av Stockholms snyggaste bowlinghallar!

  Bowling passar alla. Du kan vara nybörjare, försöka rulla klotet så rakt som möjligt och sikta på att komma över 100 poäng. Du kan vara en rutinerad spelare med siktet på 300, klä dig i nypressad bowlingskjorta och skruva klotet så det snuddar höger ränna för att sedan vräka ner samtliga käglor.

  Bowla upp till fem personer, kanske ta med en dejt eller ett kompisgäng där ni kan utse vem av er som är Mr Roy Munson, Kingpin.

  Banorna håller internationell tävlingsklass och är inrymda i skön restaurang- och klubbmiljö. Detta är den perfekta aktiviteten för att nå det sociala spelet, kunna luta sig tillbaka i soffan, lära känna varandra och ta en drink. Nästa sekund är nästa rond, full fokus på hur du ska göra detta ännu bättre, samma klot eller ett annat? Du går för striken och det finns så mycket att vinna!

  Stäng
 • Familjedag på Fjärilshuset

  En heldag för familjen!

  Här får du följa vattnets väg från den tropiska regnskogen med minst 700 fjärilar av olika arter, vidare till havens djup där du får stifta bekantskap med olika hajar, korallrev och hundratals andra fiskar och marinlevande djur.

  Känslan att på bara ett ögonblick förflyttas från vårat nordiska klimat rakt in i de fuktiga tropikerna är magisk. Temperaturen understiger aldrig 27 grader! Luftfuktigheten är alltid hög som i en riktig tropisk regnskog, och det är just dessa förhållanden som får fjärilarna att trivas. 

  Under ett år lever flera tusen fjärilar här, och varje gång du besöker fjärilshuset finns där minst 700 fjärilar av ett stort antal olika arter. Allt från små nästan självlysande fjärilar till de största som skiftar i blått och grönt.

  Den stora nyheten handlar dock inte om fjärilar utan här talar vi om helt nya invånare och nya miljöer. En unik anläggning för Stockholm med över 1,2 miljoner liter tropiskt hav med hajar, korallrev och en rad andra marina arter som med tiden kommer etablera sig i det levande havet.

  Fjärilshuset Haga Ocean har just de beståndsdelar som fångar och väcker intresset för vår levande planet. Från den stora nationalstadsparken med nordiskt klimat in till de tropiska klimaten där både hajar och fjärilar trivs.

  Stäng
 • Familjedag på Sydpoolen

  En plaskande dag för hela familjen!

  Södertälje

  Kluckande, porlande, skvalpande och förtjusta utrop från barn i alla åldrar.

  Att få leka i vatten måste väl räknas till en av de saker som håller oss unga. Vem kan motstå att bli som barn på nytt och flyta med dit vattnet bär oss. Och var kan väl passa bättre att helt släppa lös leklustarna än ett äventyrsbad. 

  Simma i bassäng med hisnande vågor, åk vattenrutschbanan på hela 65 meter, flyt med i strömkanalen och lek med bubbelbädden, vattenkanonerna och en hel massa andra vattenleksaker. 

  Slappna sen av och varva ned i bubbelpoolen. Eller varför inte utmana er själva genom att försöka slå rekordet att åka snabbare än 7,13 sekunder på den långa banan? 

  För de allra minsta finns miniäventyrsbadet Pigges Lagun. Ta med hela familjen och unna er en härlig dag med lek, skratt och bad. 

  Stäng
 • Golfsimulator på BallBreaker

  Golf mitt i huvudstaden!

  Handen på hjärtat, hur många månader om året tycker du egentligen det är trevligt att åka ut till golfbanan? Säsongen i Stockholm är bara, säg, sex månader. Golfsimulatorn på Ballbreaker gör det möjligt för dig att hålla spelet igång året runt!

  Att spela golf i en golfsimulator är så nära verkligheten du kan komma samtidigt som det är en mycket mer social variant av golfspelandet då alla befinner sig på samma plats hela tiden och på så vis får mer tid till umgänge.

  Därtill har du möjlighet att ta en öl eller en drink i baren samtidigt som du ser kompisen slå ut på första tee på St. Andrews i Skottland.

  Simulatorn erbjuder spel på 50 olika mästerskapsbanor runt om i världen. Har ni svårt att få en tid på exempelvis Pebble Beach, eller inte har tid att åka dit, så testa denna upplevelse. Simulatorn erbjuder ett stort antal spelformer såsom matchspel, poängbogey, skins, scramble samt en rad olika träningsprogram som analyserar dina slag och bollbanor. Du kan också spela en rad olika tävlingar som ”närmst pin” och ”längsta drive”. 

  Och du, du slipper gå också.

  Stäng
 • Jakt på BallBreaker

  Gå på jakt i storstadsdjungeln!

  Gillar du tävling och jakt eller vill du bara prova-på?

  På Ballbreaker i Stockholm finns en jakt- och skjutsimulator som passar såväl nybörjare som sportskyttar på elitnivå. Inställningsmöjligheterna är många och simulatorn erbjuder både hagel- och kulskytte samt möjligheten att följa hela skjutförloppet vilket är väldigt användbart för den som vill bli en bättre skytt.

  För dig som aldrig provat på jakt eller skytte tidigare är detta ett utmärkt tillfälle att i trevlig miljö prova på!

  Man kan vara upp till 5 personer så dra ihop ett gäng och gå på jakt!

  Stäng
 • Upplevelseburken

  30 spännande uppdrag för stora och små

  Upplevelseburken vänder sig till nyfikna barn och vuxna med upptäckarlust. Genom att lösa kluriga, spännande, sprudlande och ibland hisnande uppdrag får hela familjen samarbeta för att upptäcka äventyret i naturen – precis runt knuten. Upplevelseburken är utsedd till “Årets Outdoorprodukt 2012”.

  Det här är något du gör när familjen själv bestämmer det. Upplevelseburken innehåller hela 30 uppdrag och funkar i hela Sverige.

  Många familjer vill komma ut i naturen mer, men kanske behöver en liten knuff. Eller som vi ser det - ett uppdrag. Upplevelseburken hjälper er att ta steget, klivet eller glädjesprånget ut i naturen tillsammans med familjen för att uppleva nya äventyr!

  Att upptäcka nya saker och klara utmaningar tillsammans gör att ni har roligare som familj. Här finns inga måsten. Upptäckarlust och nyfikenhet hjälper er igenom uppdragen och alla vinner frisk luft, en starkare kropp och knopp och mer tid tillsammans.

  Uppdragen, som finns i Upplevelseburken, tar er till nya platser och intilliggande naturområden där ni bor. Spännande äventyr och ställen ni kanske aldrig tidigare besökt väntar runt knuten.

  Upplevelseburken innehåller förutom de 30 uppdragen också en inspirationsbok och ett familjeavtal som familjen förhåller sig till gentemot varandra. 

  Stäng
 • Skänk en gåva

  Skänk värdet av ditt värdebevis till Barncancerfonden.

  Vi känner oss glada och stolta över att få samarbeta med Barncancerfonden i deras viktiga kamp för drabbade barn, ungdomar och deras familjer. Varje år drabbas cirka 300 familjer i Sverige av det ofattbara; ett barn får en cancerdiagnos. Barncancerfonden arbetar för att underlätta livet för de här familjerna.

  Stort tack för att du bidrar i den här viktiga kampen!

  Läs mer om Barncancerfonden

  Stäng
Visa fler