Greatdays Exclusive

I upplevelsegåvan 450 kr ingår alltid minst 100 upplevelser och produkter i hela Sverige så du kan känna dig säker på att mottagaren blir nöjd. Låt dig till exempel inspireras av ett spännande provdyk, njut av härliga middagar och lär dig nya tekniker i coachade träningspass. 

Genom vårt samarbete med Barncancerfonden kan mottagaren välja att skänka hela värdet av gåvan och hjälpa till i den viktiga kampen mot barncancer.

Kontakta oss för beställning eller frågor: 08 120 80 740, foretag@greatdays.se

Dessa upplevelser ingår

 • Afternoon Tea för en med champagne

  Lyxig smakupplevelse i avkopplande miljö

  Göteborg

  Den klassiska engelska traditionen med en testund mellan frukost och middag är ett perfekt tillfälle för att träffa vänner, bekanta eller njuta av en lyxig stund med din kära.

  På Hotel Rivertons 12.e våning, med fönster från golv till tak och vackra vyer över Göteborgs hamninlopp, serveras ni Afternoon Tea med lyxiga smakupplevelser i en avkopplande miljö.

  Passa även på att njuta av en dag på stan innan er afternoon tea. Bara en kort promenad från hotellet ligger den livliga shoppinggatan Kungsgatan, många av Göteborgs största attraktioner samt den pittoreska stadsdelen Haga med många boutiquer och mysiga caféer. 

  Njut av ett glas bubblande champagne, nybakade scones, croissanter, ett urval av snittar och noga utvalda téer, perfekt när du vill skämma bort dig själv eller någon annan.

  Stäng
 • Aifurs stora vardagsgille för en

  Trerättersmiddag på vikingavis!

  Stockholm

  Ett skepp kommer lastat med mjöd och ölsorter! Det steks älgentrecôte och rotsaksrösti, det smörjs lammracks i honung och vitlök, kokas musslor i mjöd och grädde, griljeras och musiceras i varje hörn och humöret är likt hussmedens lilla vikingabåt i topp.

  Krogen Aifur går helt i vikingastil och består av en mysig bardel och en rymlig sal med högt i tak för restaurangen.

  Inredning, mat, musik och stämning påminner om hur våra gamla förfäder kanske en gång hade det på gillena. I lokalerna finner ni exakta replikor av föremål funna i gravar och utgrävningar över hela Europa. Broderier från Osebergsskeppet i Norge. Kungsåra kyrkbänk. Sydtyska dricksglas funna på Birka och mycket annat. Spelemän sitter ofta på den lilla scenen och förnöjer gästerna med allsköns ovanliga och historiskt intressanta instrument.

  Kokböcker från den sena järnåldern saknas tyvärr, men med hjälp av arkeologin har man satt satt samman en meny som man mycket väl kan ha låtit smaka sig för 1100 år sedan. Många rätter är smaksatta med örter och kryddor som vikingarna lastade ur sina skepp efter hemkomsten från fjärran länder, så som saffran, kummin och kaffebönor. Att smaksätta gräddklicken till de lingonkokta päronen med lite polskt sött mjöd är utsökt gott. 

  Smörj era krås och följ med på Aifurs stora hemvändargille!

  Stäng
 • Akvarellkurs online

  Alla kan måla!

  Hela Sverige

  Låt kreativiteten flöda och utveckla din akvarellmålning i en akvarellkurs online. Kursen kan göras varifrån du vill och på tider som passar dig, du behöver inte ens lämna soffan!

  Kursen passar lika bra för dig som är ny på akvarellmålning och vill lära dig grunderna som för dig som har viss kunskap du önskar vidareutveckla. Kursen finns i fyra olika inriktningar och det är upp till deltagaren själv att välja vilken som passar bäst:

  Himmel och hav – Passar bra för nybörjaren. Man lär sig bland annat om olika färgblandningar, tekniker för att måla moln, speglingar samt hur man skapar djup i bilden.
  Björkar med två färger – Passar bra för nybörjaren. Här lär man sig måla björkar med endast två färger. Man lär sig bland annat om negativmålning, maskeringsteknik och ljus och skuggor.
  Yttersta tvärgränd – Passar den som målat tidigare. Här får man måla en av Stockholms gränder. Man lär sig bland annat om perspektiv, färgblandningar och olika tekniker.
  Porträtt av en flicka - Passar den som målat tidigare. Måla av ett porträtt eller välj ett eget fotografi. Man lär sig skissa, måla lager på lager och tekniker för att lyckas med bland annat ögon, näsa och hår.

  Kursen består av förinspelat videomaterial som du kan pausa, spola tillbaka och se om hur många gånger som helst. Det enda du själv behöver ha är en dator, surfplatta eller mobil med internetuppkoppling samt penslar, akvarellfärg och akvarellpapper. Kunskaper får du under kursens gång. Alla kan måla!

  Observera att valet av inriktning görs av deltagaren först vid anmälan till kursen, och inte i samband med köp av värdebevis.

  Stäng
 • Amaroneprovning

  Provsmaka de populära italienska vinerna från Valpolicella. 

  Stockholm

  Intresset för amaroneviner ökar för varje år, och det är inte konstigt att fler och fler får upp ögonen för dessa smakrika, unika viner.

  I norra Italien, nära Gardasjön, ligger distriktet Valpolicella. Här hittar du några av de bästa viner Italien kan erbjuda. Provsmaka en lätt Valpolicella, en fyllig Amarone, en söt Recioto eller en kraftig Ripasso.

  Dessa underbara röda Italienska viner har det mesta gemensamt, men ändå är de så olika. Prova dig igenom syskonvinerna och lär dig vad som får dem att bli så fantastiska var och en på sitt sätt. En spännande, lärorik och smakfylld afton.

  Välkommen på amaroneprovning!

  För fler provningar, klicka här.

  Arrangör: Peter Streijffert


  Stäng
 • Ansiktsbehandling 30 min

  Unna dig en rogivande ansiktskur

  Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Norrköping, Göta, Karlstad, Kristianstad, Kumla, Kungsängen, Norrtälje, Nynäshamn, Skövde, Smedjebacken, Sundbyberg, Upplands väsby

  Möt dagen med din finaste hy någonsin! Du kommer bli förvånad över vad den här snabba ansiktskuren kan åstadkomma. 

  Man brukar säga att ögonen är själens spegel, men egentligen gäller det ju hela ditt ansikte. Din hud är det första som visar hur du mår, ser din hud hälsosam ut kommer du att ge ett strålande första intryck!

  Arbete, solljus och luftföroreningar är alla faktorer som påverkar din ömtåliga hy. Med speciellt utvalda produkter återfuktas huden och ditt ansikte får igen sin ursprungliga lyster. 

  Skäm bort dig själv och ditt ansikte!

  Observera att du måste ha ett värdebevis giltigt specifikt för "Ansiktsbehandling 30 min" för att kunna göra en bokning. Har du ett Greatdays presentkort på ett belopp måste du köpa ett värdebevis giltigt för "Ansiktsbehandling 30 min" innan du kan boka.

  Salonger i respektive stad:

  Göta: Spa Merkle
  Göteborg:
  Mandorla Spa, Royal Laser & Beauty Clinic
  Helsingborg: Meiyabeauty
  Karlstad: Balans & Utveckling
  Kristianstad:
  Gunnels Massage
  Kungsängen: Wellness Sthlm Skin Clinic
  Kumla: LouGrace
  Linköping: HälsoAgenten
  Malmö: Milstenen Spa, Caroli Skönhetslounge
  Norrköping: Hälsocentrum, Rana´s Hudvård
  Norrtälje: Frisk & Skön
  Nynäshamn: Fridens Hälso Zenter
  Skövde: Välbefinnandet Massage & Hudvård
  Smedjebacken: Hälsosmedjan
  Stockholm: Fridens Hälso Zenter, EveryBody Laser & Spa, Dagspa Västermalm, Age Balance Skincare, Kvinnlig Klinik Estetik, Carinas Harmoni & Spa, Kornets Hälsospa
  Sundbyberg: Christinas Beauty Room
  Upplands Väsby: City Laserklinik
  Uppsala: Anteia Massage
  Västerås: Wellness Spa, Magnolia Spa
  Örebro: My Corner

  Stäng
 • Baka polkagrisar i Gamla stan

  Baka din egen polkagris i Stockholms första och enda äkta polkagriskokeri.

  Stockholm

  Baka dina egna polkagrisar i Gamla stans Polkagriskokeris pittoreska 1800-talsbutik, Stockholms enda äkta polkagriskokeri.

  Lär dig hur man bakar polkagrisar för hand på gammaldags vis, precis som Amalia Eriksson gjorde när hon bakade de första polkagrisarna i Gränna 1859. Under ett demonstrationskok bakat av en professionella polkagrisbagare får du en genomgång med polkagrisens 150-åriga historia samt teoretisk kunskap.

  Du får bland annat ta del av hantverkets hemligheter och receptets mystik. Efter demonstrationskoket får du välja smak och färg innan det är dags att bekanta sig med degen på allvar. 

  Har du en framtid som sockerbagare eller bör du bliva vid din läst? Oavsett så garanterar vi en trevlig tillställning med många skratt och ett minne för livet.

  Och naturligtvis får du behålla alla polkagrisar du bakar!

  Stäng
 • Besök en spådam

  Kliv in i den andliga världen!

  Stockholm

  Fascineras du av det övernaturliga? Är du nyfiken på att få reda på vad som kommer att hända i framtiden? Då är ett besök hos en spådam definitivt något för dig!
   
  Upplev spänningen i att bli spådd av en riktig spådam. I denna upplevelse får du träffa spådamen Farzaneh som har medverkat i TV, spått i radio och som många kändisar i hemlighet går till för att få vägledning och hjälp i livet. Här välkomnas du till Farzanehs magiska värld på omskrivna Café Blå på Södermalm i Stockholm. 
   
  Sessionen börjar med att du serveras en kopp starkt turkiskt kaffe som du får avnjuta. När kaffet är uppdrucket och endast sumpen är kvar i botten så får du vända kaffekoppen mot ett fat. Genast bildas olika typer av mönster i sumpen, både på fatet och i koppen. Farzaneh läser av och tyder de mönster som uppkommit i sumpen, förutspår framtiden och berättar löpande för dig vad det är hon ser. På samma sätt som ingen människa är den andra lik, så är ingen kaffesump det heller. Det mönster som bildas i just din kopp, har bildats just för dig. 
   
  Du kommer också att få ställa tre olika frågor till spådamen och hon kommer att konsultera en kortlek och tarotkort för att ge dig svar på dina funderingar. 
   
  Förbered dig på en tankeväckande och spännande resa in i den andliga världen! 

  Stäng
 • Brunch med bubbel för en

  En skön förmiddag med en härlig brunch!

  Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Lidingö, Skövde, Smygehamn

  Finns det något härligare än att vakna upp, komma ihåg att man har en helt ledig dag och kunna unna sig en härligt lång och lyxig brunch?

  Observera att du måste ha ett värdebevis giltigt specifikt för "Brunch med bubbel för en" för att kunna göra en bokning. Har du ett Greatdays presentkort på ett belopp måste du köpa ett värdebevis giltigt för "Brunch med bubbel för en" innan du kan boka.


  Göteborg:
  -Werners är en familjär bistro charmigt belägen på en gård mitt i hjärtat av Göteborg. En gång i månaden bjuder Werners in till burgarfest! Du serveras nysmashade burgare (alt. grillad halloumi) vid bordet och tillbehören plockar du själv på buffén som finns uppdukad. Du får äta hur mycket du orkar! Till detta serveras ett glas sprakande bubbel.

  Helsingborg:
  -
  Här på Madame Moustache i Helsingborg blandas spännande smaker från Frankrike med inspiration från Skandinavien. Njut av klassiska rätter och låt dig förföras av Madame Moustaches fantastiska miljö. Brunchen serveras på söndagar.

  Lidingö:
  -I den vackra herrgårdsbyggnaden från 1775 på Elfviks herrgård dukas den härliga helgbrunchen upp på lördagar och söndagar.

  Skövde:
  -
  First Hotel Billingehus njuter ni av en bra start på dagen och får lite extra boost av den magnifika utsikten från toppen av berget. Brunchen dukas upp med alla härligheter du kan önska dig. Brunchen serveras en söndag i månaden och har uppehåll juni- september och i december.

  Smygehuk:
  -På Smygehus Havsbad dukas en klassisk söndagsbrunch upp med varma och kalla rätter och ett dessertbord såklart!

  Stockholm:
  -
  Mitt i Stockholms citykärna hittar ni Kung Carls Bakficka som på lördagar och söndagar bjuder in till en härlig brunch i rustik miljö. 

  Stäng
 • Bröstvaxning för män

  Det effektivaste sättet att få bort oönskad hårväxt. Få sammetslen hud!

  Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Jönköping, Norrköping, Göta, Huddinge, Kumla, Mora

  Bröstvaxning är det effektivaste sättet att få bort oönskad hårväxt och efterlämnar ingen vass retsam stubb.

  Vaxet som används liknar en trögflytande sirap som stryks över bröstet. En väv läggs sedan över området för att sedan snabbt ryckas bort, med följer både vax och hår!

  Resultatet håller mellan 4- 6 veckor, för att få den bästa effekten rekommenderas att efter behandlingen använda en peeling-kräm på bröstet för att hårstråna ska växa ut så tunna och fina som möjligt. Få den sammetslena bringan du alltid drömt om, eller drömt om att ge bort till någon annan, till exempel den blivande brudgummen.

  Ett perfekt upplevelse för den moderne mannen!

  Observera att du måste ha ett värdebevis giltigt specifikt för "Bröstvaxning för män" för att kunna göra en bokning. Har du ett Greatdays presentkort på ett belopp måste du köpa ett värdebevis giltigt för "Bröstvaxning för män" innan du kan boka.

  Salonger i respektive stad:
  Göta: Spa Merkle
  Göteborg: Mandorla Spa
  Huddinge: Glam Town
  Jönköping: Jojo:s Salong
  Kumla: LouGrace
  Malmö: Milstenen Spa
  Mora: Hudpunkten
  Norrköping: Hälsocentrum, Rana´s Hudvård
  Stockholm: Souads Hälsoklinik
  Västerås: Wellness Spa

  Stäng
 • Bubbelprovning med tapas

  Provsmaka bubbel tillsammans med tapas!

  Stockholm

  Ett glas bubbel ger alltid en känsla av fest, lyx och glamour. Det gäller allt bubbel. Men vad skiljer olika mousserande viner åt och vad förenar dem?

  Äntligen får du, under ledning av den välmeriterade sommelieren Peter Streijffert, upptäcka de små bubblornas smaksensationer och lära dig vad som kännetecknar de olika sorterna. Under provningen testar ni 4-6 olika sorters mousserande viner. Till provningen serveras små tapas som smakprov speciellt anpassade för provningens bubblande viner, alla gjorda av ekologiska råvaror. Förutom vinprovningen får ni lära er om de olika smakskillnader som uppstår mellan olika typer av glas. Dessutom ges tillfälle att prova olivoljor tillsammans med nybakat bröd. Som alltid har Peter med sig sin ukulele och sjunger för sin publik.

  En kväll med extra guldkant!
   
  För fler provningar, klicka här.

  Arrangör: Peter Streijffert

  Stäng
 • Buscot multiskärbäda

  Bräda med flera smarta funktioner!

  Skär- /serveringsbräda med stor yta att skära, förbereda eller servera på. Brädan har ett smart hållare för surfplatta eller mobil så att du enkelt kan följa dina recept. Brädan har även ett praktiskt spår där vätska samlas och enkelt kan hällas ut via en hällpip. Vårda brädan genom att olja in den med jämna mellanrum.

  Stäng
 • Champagneprovning

  Lär dig mer om fantastiskt bubbel!

  Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Jönköping, Gävle, Karlstad

  Svalt, bubblande, sött och lite syrligt. Små bubblor som brister mot gommen och framkallar nya smaksensationer. Ett glas bubbel ger alltid en känsla av fest, lyx och glamour.

  Men vad är egentligen Champagne? Och vad är i så fall mousserande vin? Kan man känna skillnaden i smaken eller märka det på något annat sätt? Hur stora är skillnaderna mellan en spansk Cava, en tysk Sekt och den franska Champagnen? Och vad innebär det för vinets slutgiltiga karaktär varifrån det kommer och hur framställningsprocessen går till?

  Med hjälp av en kunnig sommelier får du nu hjälp med att reda ut alla begreppen och lära dig vad som kännetecknar de olika sorterna. Du kommer upptäcka hur många smaksensationer ett mousserande vin kan ge, från lätt pärlande spanskt till franskt rikligt och skummande. Alla är vi värda lite lyx då och då så unna dig en kväll med bubbel du också.

  För fler provningar, klicka här.

  Arrangör i respektive stad:

  Falun: Falun Wine Club
  Gävle: Taysta AB
  Göteborg: Werners Bistro
  Jönköping: Jönköping Wine Club
  Karlstad: Karlstad Wine Club
  Malmö: About Beer
  Stockholm: Peter Streijffert
  Uppsala: Taysta AB
  Västerås: Taysta AB
  Örebro: Taysta AB

  Stäng
 • Chokladprovning

  Vad kan passa en chokladälskare bättre än en chokladprovning?

  Stockholm, Malmö, Uppsala, Jönköping, Borås, Falköping, Haninge, Korsberga, Nynäshamn, Umeå, Östersund

  Har du tänkt på hur oerhört mycket choklad kan variera i smak och att varje chokladbit i sig rymmer ett helt spektrum av smaker och dofter?

  Även om de gamla aztekerna inte kände till exakt vilka hälsobringande effekter choklad faktiskt ger så kunde de känna hur underbart det smakade. Idag har man även bevisat att choklad inger samma sorts känslor som när vi är förälskade. Så vad kan passa en chokladälskare bättre än en chokladprovning?

  Lär dig om chokladens fascinerande historia. Hur viktiga de olika momenten i tillverkningen är och hur mycket omsorg som krävs för att ta fram riktigt bra choklad. Få svar på frågor som vad kännetecknar egentligen olika sorters choklad? Vad innebär det att kakaobönan kommer från en criollo, forastero eller trinitario-frukt?

  Beroende på vilken ort du väljer kan provningen se lite olika ut, vissa med huvudfokus på choklad och dess historia och vissa med huvudfokus på provsmakning av olika praliner.

  Njut av choklad på ett helt nytt sätt!

  Arrangör i respektive stad:

  Borås: Zebeda Chocolate
  Haninge: Chocolaterie Stockholm AB
  Jönköping: Chokladverkstan
  Korsberga: Arabusta
  Malmö: Criollo Chocolaterie
  Nynäshamn: Chokladhuset AB
  Stockholm: Small Island Chocolates
  Umeå: Nordic Chocolate
  Uppsala: Annelie K Choklad & Praliner AB & Chocolat-Uppsala
  Östersund: Tina praliner i Alsen

  Stäng
 • Chokladprovning online

  Prova choklad i hemmets trygga vrå

  Hela Sverige

  Här får du möjlighet att njuta av en lärorik, magiskt god chokladprovning utan att behöva lämna hemmet!

  Choklad kommer i otaligt många olika former och varianter och uppskattas av människor världen över. Chokladens historia går långt tillbaka och förutom att vara oerhört njutbar för smaklökarna sägs choklad dessutom ha hälsobringande effekter. Nästan för bra för att vara sant!

  Under denna onlineprovning får du möjlighet att testa 12 olika sorters chokladbitar i varierande former, stilar och smaker. Provningen leds av Sveriges enda kakaoodlare med lång erfarenhet och ett eget plantage på Tobago. Under provningens gång kommer provningsledaren bland annat berätta om livet som kakaoodlare och om de olika frukterna criollo, forastero och trinitario som kakaobönan kan härstamma från.

  Provningen pågår under cirka 40 minuter och ett provningskit bestående av en fin ask med chokladbitar, information och provningsprotokoll skickas hem till deltagaren efter anmälan till ett specifikt provningsdatum. Du deltar i en öppen provning via videolänk tillsammans med andra deltagare.
   
  OBS! Information till företag/grupper:

  -Är ni  en grupp om 11-150 personer så kan ni köpa ett värdebevis per person som ska delta och sedan boka en sluten provning för bara ert företag/grupp. För datumförfrågan för grupper om 11-150 personer, vänligen maila foretag@greatdays.se. 
  -Är ni en grupp om 6-10 personer har ni också möjlighet att boka en sluten provning om så önskas, då gäller dock ett annat pris per person. För datumförfrågan och prisuppgift för grupper om 6-10 personer, maila foretag@greatdays.se för vidare hjälp. 
  -Vi erbjuder även en rom- och chokladprovning för grupper om minst 10 personer. För datumförfrågan och prisuppgift för denna, maila foretag@greatdays.se för vidare hjälp. 

  Stäng
 • Fiskpedikyr

  Fiskpedikyr, känns som att stoppa ner fötterna i Champagne!

  Uppsala, Västerås

  Ge dina fötter en avslappnande behandling av Garra Rufa fiskar i en rofylld miljö!

  FiskSpa, där fisksorten Garra Rufa jobbar för att dina fötter skall bli mjuka och vackra, är en fantastisk upplevelse. Fiskarna livnär sig på döda hudpartiklar och är särskilt bra för sårläkning, då de producerar enzymer i sin mun som är bra för hudens celldelning. 

  Garra Rufa har inga tänder utan nibblar bort de döda hudpartiklarna. De ger en behaglig micromassage som stimulerar blodcirkulationen i fötterna. Det lindrar även Psoriasis.

  Innan en fish SPA behandling får du först stoppa fötterna i en balja fylld med vatten sedan torkas fötterna och därefter sänker du ned dem i akvariet. Dags för fisken Garra Rufa att börja göra underverk med dina fötter! Efter behandlingen får du smörja in dina fötter med fotcreme.

  Stäng
 • Fotokurs online

  Bli proffs på att fota!

  Hela Sverige

  Utan att behöva lämna hemmet har du nu möjlighet att lära dig lyckas med din fotografering under en grundläggande fotokurs online!
   
  Vad är exponering? När kommer brus? Vitbalans, hur använder jag det? Vad är histogram? Dessa är bara några av de frågor du kommer få svar på under kursens gång. Målet med kursen är att du ska få kontroll över din kamera och hitta nycklarna till att lyckas få till dina bilder exakt på det sätt du själv tänkt dig. 

  I kursmaterialet ingår text- och bildexempel som ska hjälpa dig att få förståelse för kamerans funktioner så som till exempel skärpedjup, bländare, bildkomposition och annat som är viktigt att ha koll på för att få till de där perfekta bilderna. Du kommer också att få ta del av många fototips som kan vara hjälpsamma under din fortsatta fotografering. Kursen innehåller även kontrollfrågor och 8 kreativa fotouppdrag. 

  Det krävs inga förkunskaper men du måste ha en system- eller kompaktkamera med manuella inställningar. Det kan även vara bra om du har manualen till din kamera. 
  Vid anmälan får deltagaren inloggningsuppgifter till kursen som består av text- och bildexempel. Anmälan är sedan aktiv i 6 månader och man kan när som helst och hur många gånger som helst göra kursen under den tiden. 

  Förhoppningsvis har du efter kursens gång så mycket ny kunskap att du kan övergå till att enbart fota i manuellt läge, du är nämligen alltid smartare än din kamera! 

  Stäng
 • Fotvård

  Njut av välgörande och behaglig fotvård.

  Stockholm, Göteborg, Norrköping, Göta, Haninge, Karlstad, Sigtuna, Skövde

  Här erbjuds du välgörande och behaglig fotvård vilket ger en ljuvlig avkoppling för trötta fötter.

  Behandlingen är både förebyggande och behandlande och inkluderar fotbad, borttagning av förhårdnader, nagelvård, massage i fotkräm och på vissa salonger även lackning eller extra massage.

  Unna dig eller unna någon annan en välbehövlig behandling för fötterna!

  Observera att du måste ha ett värdebevis giltigt specifikt för "Fotvård" för att kunna göra en bokning. Har du ett Greatdays presentkort på ett belopp måste du köpa ett värdebevis giltigt för "Fotvård" innan du kan boka.

  Göteborg: Fotstället
  Göta: Spa Merkle
  Haninge: U-Zone
  Karlstad: Balans & Utveckling
  Malmö: Sona Torlöf - Ett steg på vägen
  Norrköping: Hälsocentrum
  Sigtuna: Sigtuna Massage & Friskvård
  Skövde: Välbefinnandet massage & hudvård
  Stockholm: Carinas Harmoni & Spa

  Stäng
 • Fransar & Bryn

  En lyxig stund för dig själv

  Stockholm, Göteborg, Linköping, Helsingborg, Norrköping, Göta, Haninge, Huddinge, Kumla, Kungsängen, Mora, Märsta, Norrtälje, Skövde, Smedjebacken, Sundbyberg

  Framhäv din skönhet och få en piggare look! Genom att forma och färga dina ögonbryn och ögonfransar förstärks ansiktets skönhet, och du ser både piggare och friskare ut.

  Färga dina ögonbryn för att få dem mer markerade och lättformade och låt dina fransar bli vackert långa och fylliga med fransfärgning. Tänk på att ögonbrynen spelar stor roll för ditt utseende och att rätt form på brynen framhäver dragen i ditt ansikte bäst.

  Du slipper använda mascara varje morgon och får istället ett resultat som varar mellan 4-6 veckor. Speciellt bra för dig som bär glasögon eller linser eller för dig som är allergisk mot mascara.

  Ibland räcker det med enkla knep för att åstadkomma förändring så börja med att sätta lite färg på tillvaron.

  Upptäck fler av våra härliga behandlingar!

  Observera att du måste ha ett värdebevis giltigt specifikt för "Fransar & Bryn" för att kunna göra en bokning. Har du ett Greatdays presentkort på ett belopp måste du köpa ett värdebevis giltigt för "Fransar & Bryn" innan du kan boka.

  Salonger i respektive stad:

  Göta: Spa Merkele
  Göteborg: Mandorla Spa
  Haninge: U-Zone
  Helsingborg: Meiyabeauty
  Huddinge: Glam Town
  Kungsängen: Wellness Sthlm Skin Clinic
  Kumla: LouGrace
  Linköping: Hälsoagenten
  Mora: Hudpunkten
  Märsta: Ekosalongen
  Norrköping: Hälsocentrum, Rana´s Hudvård
  Norrtälje: Frisk & skön
  Skövde: Välbefinnandet Massage & Hudvård
  Smedjebacken: Hälsosmedjan
  Stockholm: Fridens Hälso Zenter, EveryBody Laser & Spa, Dagspa Västermalm, Age Balance Skincare, Carinas Harmoni & Spa
  Sundbyberg: Christinas Beauty Room

  Stäng
 • Ginprovning

  En resa i ginets värld!

  Göteborg, Malmö

  Gin har spritt sig över världen och är idag populärare än någonsin. Följ med på en lärorik resa i ginets värld!
   
  När gin uppfanns på 1600-talet användes det främst till att medicinera personer med njurproblem och gallsten. Idag fyller drycken ett helt annat syfte och används huvudsakligen till drinkar. Dry Martini och Gin & Tonic är de två mest klassiska drinkarna som har gin som huvudingrediens. Gin är en destillerad spritdryck med smak av enbär som framförallt produceras i England.

  Under denna provning tas ni med på en resa i ginets värld där ni får dofta och smaka på olika ginsorter; allt från enkla, grundläggande till sorter med spännande smaker. Provningsledaren kommer under provningens gång berätta om ginets historia och lära er att blanda minst 4 lyckade gindrinkar.

  Denna ginprovning passar lika bra för redan inbitna ginälskare som för den som aldrig ens smakat en GT. Efter provningens gång kommer deltagarna garanterat ha fått mersmak för den spännande drycken!

  Arrangör: Werners Bistro

  Provning av 5 ginsorter erbjuds samt tilltugg av olika slag ingår för att framhäva gin på bästa sätt. Provningen fokuserar främst på hantverket och olika destilleringsmetoder.

  Arrangör: About Beer, wine & spirit


  Stäng
 • Glasblåsning

  Lär dig ett fantastiskt hantverk

  Uppsala, Kosta, Tierp, Visby

  Prova på glasblåsning! Du får besöka en genuin glashytta där du under uppsikt av en skicklig glasblåsare får designa och blåsa ditt eget glasföremål.

  Råmaterialet i vanligt glas är sand, soda, dolomit och kalksten. Genom tillsats av olika metalloxider eller kemikalier kan man ge glaset speciella egenskaper eller färger. I den heta brännugnen hettas glaset upp så att det blir formbart. Tekniken att blåsa glas uppfanns ca 50 f.Kr, och är ett traditionellt hantverk vars grunder inte har ändrats mycket sedan det uppfanns.

  I hyttan får du en kort beskrivning av de olika tekniker som kommer att användas. Du kommer exempelvis få prova på någon av teknikerna: Balansera glaset på en pipa, forma glasmassa, samt blåsa luft genom pipa in i het glasmassan. Du kommer även att få färdigställa slutprodukten.

  Vad du kommer tillverka beror lite på vilken hytta du väljer att utföra din upplevelse i. Vanligtvis blåser du en liten glasskål, kula eller ett glas.

  När ditt glasföremål är färdigt behöver det svalna samt efterbearbetas en aning. Du kan hämta det några dagar senare alternativt få det skickat till dig mot en mindre kostnad.

  Se även: Glasblåsning Dubbel

  Stäng
 • Gokart

  Fartfylld racing för alla

  Malmö, Uppsala, Kiruna, Lidköping, Mora, Uddevalla, Växjö

  Greppa ratten i en kvick gokart och ta ett race mot klockan eller dina vänner!

  I detta paket kan man välja mellan olika inne- och utomhusbanor runt om i landet. Upplevelsen inleds med en kort genomgång och utprovning av hjälm och skyddskläder. 

  Därefter är det dags att krypa ned bakom ratten i en bil som väger runt 150 kilo. Med slicks och en markfrigång på bara några få centimeter får man en fantastisk väghållning, men det gäller ändå att hålla tungan rätt i mun för att inte få släpp i de snäva kurvorna! 

  Topphastigheten på flera av banorna uppgår till nästan 90 km/h! Man kör i ca 20 minuter och tävlar mot klockan eller mot andra förare i några fartfyllda heats.  

  Många av de stora racingstjärnorna påbörjade sin bana mot ära och berömmelse just i en gokart. Oavsett dina racingambitioner och oavsett om du är nybörjare eller racingstjärna, är detta en rolig och actionspäckad upplevelse. Gokart är en fantastiskt rolig present att ge bort till både barn och vuxna!

  Stäng
 • Hidcote sherpapläd

  Värmande pläd i snyggt mönster!

  Mjuk och fluffig pläd i sherpakvalitet i hela 500 gsm. Tryckt med ett typsikt engelskinspirerat mönster med en fin matchande grå sherpabaksida. 

  Stäng
 • Historisk Pubvandring

  Upplev Sveriges dryckeshistoria från mjöd till microbrygd

  Stockholm

  Upplev Sveriges dryckeshistoria från mjöd till microbrygd. Följ med på en historisk vandring genom Gamla Stans gator och gränder där ni provsmakar er fram genom historien från vikingatid till idag.

  Under den guidade vandringen stannar ni vid fyra pubar noga utvalda för sin kvalitet, historia och atmosfär för den era de representerar. På varje pub ingår en tidsenlig dryck. Du kommer få smaka mjöd från vikingatiden, snaps från 1700-talet och öl från både 1800-talet och idag.

  Under vandringen kommer du få lära dig om hur dessa drycker påverkade människorna och kulturen i Sverige och Stockholm i synnerhet, hur drycker bidrog till att forma samhället och hur vi påverkas av detta arv än idag.
   
  Utöver detta utlovas mängder av spännande historia, många skratt och kanske en och annan sång. 
  Stäng
 • Hyr kajak

  Ta vattenvägen ut i naturen

  Emmaboda, Tived

  Njut av naturen under en härlig kajaktur! På vattnet råder ett lugn och en härlig harmoni som är svår att hitta någon annanstans.

  Med kajakens hjälp tar du dig smidigt fram till ställen dit ingen annan når. Här får du möjlighet att skåda fågelliv på nära håll och bara njuta av den friska luften och naturen. Ett tips är att packa med lite matsäck och stanna till vid vattenbrynet för en fika.

  Förutom att kajakpaddling är en härlig naturupplevelse så är det dessutom är en bra form av träning där du tränar balans, koordination och styrka på ett kul sätt. 
  I paketet ingår fyra timmars kajakhyra inklusive all utrustning. 

  Fatta paddeln och styr ut på en dag med kajaken!

  Stäng
 • Italiensk vinprovning

  En smak av Italien!

  Stockholm

  Italien är inte längre bort än en Italiensk Vinprovning!

  Allt detta ingår:

  -Prosecco som fördrink
  -Ett glas Langhe Nebbiolo
  -Ett glas Barolo
  -Ett glas Ripasso
  -Ett glas Amarone
  -Ett glas Moscato
  -Ett glas Recioto

  Allt ovanstående serveras tillsammans med ett urval av italienska ostar och korvar lite annat tilltugg.

  Om vi säger "Italien", vad är det första som ni kommer att tänka på? Är det toskansk Pecorino eller parmesan från Emilia-Romagna? Är det Parmaskinka från samma region eller liguriska oliver? Kanske vinet? Amarone, Chianti Classico eller varför inte en rivig grappa efter middagen? Italien är ett magiskt land. Människornas öppna famnar, de böljande landskapen, sjöarna och Alperna i norr, havet som omsluter det stövelformade landet. Och maten. Och vinet.

  Resan inleds uppe i nordöstra hörnet, på kullarna strax norr om Treviso i Venetodistriktet där ni hälsas välkomna med ett glas sprudlande Prosecco. Det är också i norr ni avslutar resan, efter stopp i Toscana och därefter i det för oss svenskar omåttligt populära Valpolicella. Ni dricker Barolo och Langhe Nebbiolo, Ripasso och Amarone, Grappa. Ni smakar italienska delikatesser som ackompanjerar vinet under resans gång.

  Skäm bort din vän med en resa i present, en provsmakning av det bästa Italien har att erbjuda. Din vän får en snabbkurs i hur vinmakeriet går till i tre olika regioner, och lär sig grunderna om vinerna. Till varje provning erbjuds tilltugg i form av hårda ostar, charkuterier och något sött.

  Provningen äger rum i sällskap med andra och stämningen är hög från allra första början!

  Arrangör: Peter Streijffert

  Greatdays testar:

  ”Smaka på Italien erbjöd mycket mer än en vanlig vinprovning. Tilltuggen passade utmärkt till de olika dryckerna och förhöjde verkligen smakerna. Råvarorna och dryckerna kändes lyxiga och bidrog till en italiensk stämning under hela provningen. Man fick lära sig mycket om olika druvor och regioner. Både lärorikt och gastronomiskt.”  Stäng
 • Kabelparksåkning

  Brädåkning för alla! 

  Stockholm

  En annorlunda upplevelse på vatten som passar lika bra för de som aldrig stått på en bräda som för inbitna brädåkare!

  Kabelparken är en klimatsmart vattensportsanläggning som kan liknas vid en eldriven skidlift på vattnet. Låter det helgalet? Det är det! Här kan alla, oavsett förkunskaper, känna sig som riktiga proffs då man tack vare liftens hjälp enkelt glider fram över vattenytan. För rutinerade brädåkare finns det hopp att utföra tricks på utplacerade längs banan.

  Vid ankomst till kabelparken får deltagarna testa ut sin utrustning. Här får man själv välja om man önskar åka med vattenskidor, wakeboard, kneeboard eller waterskate. Efter en genomgång ledd av de duktiga instruktörerna på plats är det sedan dags att sätta igång. Deltagaren tar plats på startplattformen, fångar tag i liften och gör sig redo för att skjutsas iväg ut längs banan! Det är en härlig känsla av frihet som infinner sig när man lämnar plattformen bakom sig och glider iväg på vattenytan.

  I paketet ingår två timmars åkband i kabelparken så det finns gott om tid att åka runt i parken och öva på sin åkstil eller bara njuta av upplevelsen. Efter åkningen finns det möjlighet att varva ner i anläggningens bastu eller ta en fika i cafét.

  Kabelparksåkning passar stora som små och det finns inga krav på förkunskaper. Ge bort en annorlunda upplevelse eller unna dig själv att testa på denna fantastiskt roliga sport!

  Se även
  Kabelparksåkning för två!

  Stäng
 • Kaffeprovning

  Bli kaffesmart!

  Falköping, Korsberga

  Lär dig mer om kaffe, en av världens mest populära drycker!

  Kaffe skänker njutning åt människor världen över och vi är många som tycker att den första koppen på morgonen är den absolut godaste. Kanske har du druckit samma sorts kaffe i flera år utan att reflektera vidare över om det finns andra sorter som kan trigga dina smaklökar.

  En favorit är alltid en favorit men nu har du möjligheter att utvidga din kafferepertoar till att omfatta ytterligare favoriter. Visste du att ett bra ursprungskaffe har smaker som aldrig riktigt landar utan som fortsätter att utvecklas hela tiden och att det finns både söta, syrliga och nötiga kaffesorter?

  Precis som vindruvan påverkas kaffebönan av en mängd faktorer. Vad är det egentligen som gör att ett kaffe skiljer sig så från ett annat? Följ med på en resa genom världens olika kaffeländer där du lär dig om ursprung, olika bönor och rostningar.

  Bli kaffesmart och upplev kaffe på ett nytt sätt!

  Stäng
 • Kriga med en viking

  Upplev vikingarnas sköldformationer och svingande svärd!

  Under ett besök på The Viking Museum får du inte bara uppleva fängslande historia, du får också testa på att kriga med en viking!

  Ett besök på The Viking Museum spräcker hål på myten om vikingar som ett krigsbenäget folk med hornprydda hjälmar. En privat guide, tillika viking, kommer ta dig på en guidad tur genom museet och berätta historier om vikingatiden. I den levande utställningen möter du genom filmer, föremål och miljöer människorna bakom denna mytomspunna tidsepok. Bland annat kommer du att introduceras för Leifur och Estrid, två återskapade vikingatida människor med mycket spännande att berätta. 

  Som om inte detta vore nog, så är detta paket specialanpassat för dig som fascineras av vikingarnas sköldformationer och svingande svärd. Kanske har du någon gång ställt dig frågan hur vikingarna lyckades härska och härja i så stora delar av världen, trots att de var så få till antalet? Eftersom guidningen är privat har du möjlighet att få svar på alla dina frågor och funderingar! 

  Efter den guidade turen kommer vikingen att lära dig de bästa teknikerna för att lyckas i en vikingafight, innan det är dags att testa på att kriga på riktigt! Vem vet, kanske är du nästa Ragnar Lodbrok? 

  För att få ner pulsen efter fighten rekommenderar vi en åktur i Ragnfrids saga. En fängslande historia och resa genom vikingatidens Europa! 

  Stäng
 • Lakritsprovning

  Gå på lakritsprovning och upptäck favoriten på helt nya sätt!

  Stockholm

  Svart, mjukt, hårt, sött, salt… oavsett i vilken form vi äter det är lakrits helt oemotståndligt för så många av oss. Men det finns så mycket mer att upptäcka, långt ifrån butikernas plockgodis.

  Lakritsroten har varit känd sedan urminnes tider. Man har funnit bevis på att den användes redan av de gamla egyptierna och kom till Europa under medeltiden. Idag är det en av världens mest älskade sötsaker.

  Enligt Encyklopedia Britannica kommer världens bästa lakrits från Kalabrien i Italien där lakritsroten växer vid milslånga sandstränder i doften från citronlundarna. All lakrits framställs från lakritsroten som växer i Europa och Asien. Busken växer vilt och kan bli upp till en meter hög och skördas endast vart 3-4 år.

  Under lakritsprovningen provar du lakrits i olika former- söt, salt och smaksatt tillsammans. Samtidigt får du lära dig om lakritstillverkning, lite historik och en hel del kuriosa.

  Missa inte chansen att upptäcka lakrits på nya njutbara sätt!

  Arrangör: Lakritsbutiken

  Stäng
 • Lakritsprovning online

  Testa kvalitetslakrits hemifrån!

  Hela Sverige

  Från hemmets trygga vrå finns nu möjlighet att delta på en lakritsprovning och smaka på olika sorters kvalitetslakrits samtidigt som en lakritsexpert berättar om tillverkningsprocessen, lakritsens historia och en hel del kuriosa.
   
  Lakritsroten, som lakritsen framställs av, användes förr som medicinalväxt och såldes på apotek ända in på 1970-talet.  Nu äter vi den mest för njutnings skull i form av till exempel söta stänger, salta fiskar, hårda karameller och seg kola.
   
  Under denna provning får man möjlighet att testa 14 olika lakritsbitar med olika karaktär som till exempel söta, salta och den uppskattade kombinationen lakrits med choklad. Allt under ledning av en kunnig lakritsexpert. Provningen pågår under cirka en timme och för den som vill så finns möjlighet att ställa frågor. Vill man hellre bara luta sig tillbaka i soffan och lyssna och njuta av lakritsbitarna så går det också bra, det här är din stund!
   
  Efter anmälan till ett specifikt provningsdatum skickas en låda med lakritsen hem till deltagaren. Provningen sker via videolänk tillsammans med andra deltagare.
   
  Njut av en härlig, smakrik stund!
   
  Observera att vid köp av denna upplevelse erhålls ett värdebevis, för anmälan till specifikt provningsdatum loggar deltagaren in med värdebevisets aktiveringskod på greatdays.se/boka och följer instruktionerna.

  Stäng
 • Lär dig koka lakrits

  En dröm för lakritsälskaren

  Stockholm

  Lakrits är det älskade och hatade godiset som finns i otaligt många varianter. Om du hör till de som älskar lakrits så är detta upplevelsen för dig!
   
  Sött, salt, hårt, mjukt… varianterna är många och det finns mycket att upptäcka bortom butikernas lösviktsgodis. Lakrits innehåller massor av nyttigheter i form av bland annat antioxidanter och B-vitamin och sägs ha goda hälsoeffekter (om det äts i måttlig mängd!). 
   
  Upplevelsen inleds med en cirka 45 minuter lång lakritsprovning där ni får smaka på bland annat söt lakrits, salt lakrits samt lakrits med choklad. En kunnig lakritsexpert lär er om vad lakrits är, hur man tillverkar lakrits samt en hel del kuriosa och roliga fakta. 
   
  Efter provningen är det dags att testa på att koka egen lakrits! Även här instrueras ni av en kunnig lakritsexpert som kommer lära er tips och trix om hur man kokar lakrits till perfektion. 
   
  Efter avslutad provning och kokning får ni ta med er egenkokta lakrits hem. Bjud till nära och kära om du känner dig generös, eller ät upp allt själv! 

  Stäng
 • Makrillfiske

  Ta en dag på havet och testa fiskelyckan!

  Hönö

  Testa fiskelyckan och känn makrillen hugga. Med den underbara vyn över skärgården kring Vinga är det här en sann naturupplevelse.

  Makrillen finns i Nordsjön under större delen av året, men under våren tar den sig in i Skagerrak för att leka. Fisket är som bäst under juni till september, innan makrillen tar sig tillbaka ut i Atlantens djupare vatten.  

  Ni fiskar med spö, häckla eller handdörj och får med er delar av fångsten hem. Givetvis ger fiskaren tips om hur makrillen kan tillredas och bjuder samtidigt på sina bästa fiskehistorier.

  Stäng
 • Massage 30 min

  Avkoppling för kropp och själ.

  Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Norrköping, Göta, Haninge, Hisings backa, Härnösand, Hässleholm, Karlshamn, Karlstad, Kristianstad, Kumla, Mora, Märsta, Norrtälje, Nynäshamn, Sigtuna, Skövde, Smedjebacken, Sollentuna, Sundbyberg, Sundsvall, Tyresö, Umeå, Värnamo, Västervik, Ystad

  Unna dig själv en stunds total avkoppling med en djupgående massage och en behaglig stund av avkoppling.

  Släpp stressen och pressen för en stund och låt dig svepas iväg. Det är alltför lätt att glömma bort sig själv och det egna välbefinnandet när man står mitt i vardagen. Unna dig att för ett ögonblick släppa fokus på alla måsten och låta sinnen och kropp få vila.

  I avstressande och rofylld miljö får du massage av en professionell massör. Ett avbrott för att hämta energi och finna lugnet igen innebär att du med förnyade krafter och energi sedan är redo att möta världen igen.

  Regelbunden massage motverkar trötthet och muskelspänningar så som smärta i axlar, rygg och nacke. Dessutom bidrar massagen till att du känner dig lugnare, mjukare och mer rörlig.

  Unna dig en avkopplande stund i vardagen. Gå på massage!

  Observera att du måste ha ett värdebevis giltigt specifikt för "Massage 30 min" för att kunna göra en bokning. Har du ett Greatdays presentkort på ett belopp måste du köpa ett värdebevis giltigt för "Massage 30 min" innan du kan boka.

  Salonger i respektive stad:

  Göta: Spa Merkle
  Göteborg: Elvans Massage & Hudvård, Mandorla Spa
  Haninge: U-Zone
  Härnösand: Ryggklinik
  Hässleholm: Hässleholms Massage
  Karlshamn: Eter & Eld
  Karlstad: Balans & Utveckling
  Kristianstad: Gunnels Massage
  Kumla: LouGrace
  Linköping: HälsoAgenten
  Malmö: Anatomivärkstaden, Milstenen Spa
  Mora: Hudpunkten
  Märsta: Ekosalongen
  Norrköping: Hälsocentrum
  Norrtälje: Frisk & Skön
  Nynäshamn: Fridens Hälso Zenter
  Sigtuna: Sigtuna Massage & Friskvård
  Skövde: Välbefinnandet Massage & Hudvård
  Smedjebacken: Hälsosmedjan
  Sollentuna: Nina Skog Massageterapeut
  Stockholm: Fridens Hälso Zenter, EveryBody Laser & Spa, Dagspa Västermalm, Företagsmassagen, Kvinnlig Klinik Estetik, Balance in life, Kornets Hälsospa
  Sundbyberg: Christinas Beauty Room
  Sundsvall: Ryggklinik
  Tyresö: Balance in life
  Umeå: Björkstadens Massage & Friskvård
  Uppsala: Anteia Massage
  Värnamo: Qino Praktiken
  Västerås: Wellness Spa, Magnolia Spa
  Västervik: Spa´t Västervik
  Ystad: Picea Massage & Friskvård
  Örebro: My Corner

  Stäng
 • Matvandring Göteborg

  Förförs av historierna, lär om Göteborgs matvärld, smaka delikatesserna.

  Göteborg

  På denna vandring guidas ni genom Göteborgs centum och får lyssna på spännande historier och intressanta fakta kring Göteborg som matstad.

  Det blir en blandad kompott från Göteborgs grundande till idag. På ett antal olika platser får ni dessutom smaka på några av de fantastiska delikatesser som finns från Göteborgstrakten.

  •  Förförs av historierna
  •  Lär om Göteborgs matvärld
  •  Smaka delikatesserna

  Det här är en upplevelse för alla sinnen som tilltalar alla med intresse för göteborg historia, nutid och framtid på temat mat. Provsmakning av delikatesser är ungefär som en större förrätt varför det passar perfekt att efter vandringen gå vidare för en middag på någon av Göteborgs fantastiska restauranger.

  Arrangör: Njutningsfrämjandet AB

  Stäng
 • Middag för en

  Avnjut en ljuvlig middag

  Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro, Linköping, Jönköping, Norrköping, Karlshamn, Kristinehamn, Mora, Oskarshamn, Trollhättan, Umeå, Visby, Vrigstad

  Att i lugn och ro få äta och dricka något riktigt gott ger energi både för kropp och själ. På dessa utvalda restauranger finner du den rätta miljön och atmosfären för både avkoppling och njutning.

  Välj bland gastronomiska guldkorn runtom i Sverige - det finns garanterat ett ställe för alla smaker! Nedan ser du vilka restauranger som paketet gäller på och vad som erbjuds på respektive restaurang.

  Menyn kan variera beroende på säsongens råvaror och vad lokala producenter erbjuder för tillfället.

  Observera att du måste ha ett värdebevis som gäller specifikt för "Middag för en" för att kunna göra en bokning på någon av restaurangerna. Ett Greatdays presentkort på ett belopp går inte att lösa in direkt på någon av restaurangerna.


  Göteborg:
  Werners Bistro
  Werners är en familjär bistro charmigt belägen på en gård mitt i hjärtat av Göteborg. Här serveras allt från husman till amerikansk street food. Du väljer fritt från matmenyn för hela värdet av värdebeviset. Dryck och eventuellt överskjutande belopp betalas till på plats på restaurangen.

  Contrast Public House
  Som namnet avslöjar så jobbas det på Contrast Public House med kontraster i kök, cocktails, underhållning och inredning. Du väljer fritt från matmenyn för hela värdet av värdebeviset. Dryck och eventuellt överskjutande belopp betalas till på plats på restaurangen. Observera att restaurangen har en något mindre, sommaranpassad meny under juni, juli och augusti.

  Jönköping:
  Restaurang Glädje
  Glädje är en restaurang för alla, men kanske särskilt för dig som gillar lokala råvaror! Här bjuds du på en säsongsbetonad tvårättersmeny från Glädjens middagspaket där de flesta av råvarorna kommer från trakten. Dryck och eventuella tillval betalas till direkt på restaurangen.

  Karlshamn
  Restaurang Ankaret
  På Restaurang Ankaret är fokus inriktat på kvalité framför kvantitet. Råvarorna är valda med närodlad och ekologisk omsorg, och maten lagas från grunden för att serveras i så naturlig form som möjligt. Här väljer du fritt från matmenyn för värdet av upplevelsen. Eventuell överstigande del och dryck betalar du som vanligt på nota på restaurangen.

  Kristinehamn
  Steakhouse1895
  Välkommen till en restaurang centralt i Kristinehamn där ambitionen är hög och matkunskapen stor! Du väljer fritt från matmenyn för värdet av hela upplevelsen. Eventuellt överstigande belopp samt dryck betalas till på restaurangen.

  Linköping
  Stångs Magasin
  På den genuina restaurangen Stångs Magasin i Linköping väljer du fritt från menyn för hela värdet av upplevelsen. Eventuellt överstigande belopp betalas direkt på restaurangen.

  Malmö
  Restaurang Mosaik
  Upplev Malmös bästa tapas på restaurang Mosaik, centralt beläget på Stortorget. På menyn finns ett 30-tal härliga smårätter med inspiration från Medelhavet. Du väljer fritt från matmenyn för hela värdet av upplevelsen, dryck och eventuellt överskjutande belopp betalas till på plats på restaurangen.

  Bistro Royal
  Bistro Royal är en restaurang där man, i vacker och historisk miljö, bjuds på en kulinarisk resa genom Europa. I en unik lokal serveras klassiska rätter, ibland med en egen twist, alltid med största respekt för recept och råvaror. Här väljer du fritt från matmenyn för hela värdet av upplevelsen. Eventuellt överstigande belopp och dryck betalar du på restaurangen.

  Restaurang Scandic Triangeln
  På Triangeln Restaurant & Lounge kan ni njuta av allt från street food-inspirerad mat till svenska klassiker i ny, modern tappning. Du väljer fritt från matmenyn för hela värdet av upplevelsen. Eventuellt överstigande belopp samt dryck betalas direkt på restaurangen.

  Mora
  Strand Kök & Bar
  I hjärtat av Mora ligger denna restaurang naturskönt intill Siljans Strand. Här serveras god mat tillagad med omsorg på färska, lokalproducerade råvaror. Du väljer fritt från menyn för värdet av hela upplevelsen. Eventuellt överstigande belopp samt dryck betalas på plats.

  Norrköping:
  La Uva Tapasbar
  Upptäck spanska smaker på LA Uva Tapasbar, här bjuds ni på menyn TAPEO samt valfri dessert.

  Pappa Grappa

  På Pappa Grappa väljer du fritt från menyn för hela värdet av upplevelsen, eventuellt överstigande belopp betalas direkt vid restaurangbesöket.

  Oskarshamn
  Badholmen
  På Badholmen utlovas en gastronomisk upplevelse med mat tillagad av närproducerade råvaror av hög kvalité. Du väljer själv från menyn för värdet av hela upplevelsen, eventuellt överstigande belopp och dryck betalas på plats.  

  Corallen
  Med vacker panoramavy över Östersjön och Blå Jungfrun njuter du av mat tillagad med säsongens råvaror. Du väljer själv från matmenyn för hela värdet av upplevelsen. Eventuellt överstigande belopp samt dryck betalas direkt på restaurangen.

  Stockholm:
  Rydbergs Bar och Matsal
  På Rydbergs Bar och Matsal serveras svensk mattradition med råvaror av högsta kvalité! Njut av en fenomenal pastarätt, vällagad fisk eller kött, eller varför inte klassikern som gjort restaurangen känd - Biff Rydberg. Du väljer själv från matmenyn för hela värdet av upplevelsen. Eventuellt överstigande belopp samt dryck betalas direkt på restaurangen.

  Greek Taverna Giamas
  Här njuter du av grekisk mat lagad med kärlek i trevlig miljö. Personlig service och vällagad mat är restaurangens vilktigaste ingredienser! Du väljer fritt från matmenyn för hela värdebevisets värde. Dryck och eventuellt överskjutande belopp betalas till på plats på restaurangen. 

  Enoteca Cucina Italiana
  På Enoteca Cucina Italiana hittar du massor av olika spännande rätter, alla med inspiration från det italienska köket. Du väljer fritt från matmenyn för hela värdebevisets värde. Dryck och eventuellt överskjutande belopp betalas till på plats på restaurangen. 

  Grappa Matsal & Bar
  På denna italienska restaurang mitt i Vasastan njuter du av en utvald trerättersmeny. Eventuella tillval och dryck betalas till på plats på restaurangen.

  Källaren Movitz

  På Källaren Movitz i Gamla stan väljer du fritt från aktuell middagsmeny för värdet av upplevelsen, eventuellt överstigande belopp och dryck betalas direkt på restaurangen. På Movitz sitter ni i en trivsam miljö i valv från 1600-talet.

  Oyster Bar
  På Oyster bar är atmosfären trevlig och servicen personlig. Maten som serveras består av råvaror av högsta kvalité! Till bords bjuds du på en exklusiv trerätters hummermeny. Eventuella tillval och dryck betalas på plats. 
  OBS! Restaurangen tar inte emot värdebevis på Alla Hjärtans Dag, samt Nyårsafton då de erbjuder en specialmeny.

  Sjätte Tunnan
  Upplev en medeltida kväll på medeltidsinspirerade restaurang Sjätte Tunnan i Gamla stan. Du väljer fritt från middagsmenyn för värdet av upplevelsen.

  Trollhättan:
  Kanal Restaurangen
  På Kanal Restaurangen väljer du fritt från menyn för hela värdet av upplevelsen, eventuellt överstigande belopp betalas direkt på restaurangen.

  Majo Bar & Rerstaurang
  På Majo Bar & Restaurang serveras välsmakande tapasrätter lagade från grunden. Du väljer fritt från matmenyn för hela värdebevisets värde. Dryck och eventuellt överskjutande belopp betalas till på plats på restaurangen.

  Umeå:

  Harriets
  På familjära Harriets kan du koppla av och njuta av en härligt tvårättersmiddag. Du väljer själv ut en varmrätt och dessert från den klassiska och norrlands-inspirerade menyn. Observera att restaurangen har stängt en period under sommaren, vanligtvis under juli och augusti.

  Visby
  Joda Bar & Kök
  I mysiga Visby hamn hittar ni Joda Bar & Kök, här väljer du fritt från middagsmenyn för värdet av värdebeviset.

  Vrigstad:
  Timjan Café & Restaurang
  På charmiga Timjan Café & restaurang njuter du av en trerättersmiddag satt efter den årstidsstyrda menyn.

  Örebro:
  A-mano
  På den italienska pärlan A-mano njuter du av vällagad, god mat i mysig miljö. Du väljer fritt från matmenyn för hela värdet av upplevelsen. Eventuellt överstigande belopp och dryck betalar du på plats.

  Kungsgatan 1
  På Kungsgatan 1 tillagas maten med lokalproducerade råvaror av hög kvalité. Ambitionen är hög och kockarna jobbar ständigt med att hitta nya sätt att förfina den svenska husmanskosten. Du väljer fritt från matmenyn för hela värdet av upplevelsen. Eventuellt överstigande belopp och dryck betalar du till på plats.

  Stäng
 • Middag med guldkant för en

  Njut av en guldkantad middagsupplevelse! 

  Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro, Jönköping, Norrköping, Smygehamn

  Alla behöver en stunds livsnjutning.  Att i lugn och ro få äta och dricka något riktigt gott ger energi både för kropp och själ. På dessa utvalda restauranger hittar du just den rätta miljön och atmosfären för total avkoppling.

  Välj bland gastronomiska guldkorn runtom i Sverige. Det finns garanterat ett ställe för alla smaker, från det mysiga och hemtrevliga till restaurangen belägen högt över storstadens puls.

  Observera att du måste ha ett värdebevis som gäller specifikt för "Middag med guldkant för en" för att kunna göra en bokning på någon av restaurangerna. Ett Greatdays presentkort på ett belopp går inte att lösa in direkt på någon av restaurangerna.

  Göteborg
  Werners Bistro
  Werners är en familjär bistro charmigt belägen på en gård mitt i hjärtat av Göteborg. Här bjuds du på ett glas mousserande vin och väljer sedan valfri för- och varmrätt från menyn. Om du väljer hamburgare ingår även ett tillbehör och en dipsås. Efter maten bjuds du på kaffe och något sött.

  Contrast Public House

  Som namnet avslöjar så jobbas det på Contrast Public House med kontraster i kök, cocktails, underhållning och inredning. Du väljer fritt från matmenyn för hela värdet av värdebeviset. Dryck och eventuellt överskjutande belopp betalas till på plats på restaurangen. Observera att restaurangen har en något mindre, sommaranpassad meny under juni, juli och augusti.

  Jönköping:
  Restaurang Glädje
  Glädje är en restaurang för alla, men kanske särskilt för dig som gillar lokala råvaror! Här bjuds du på en säsongsbetonad trerättersmeny från Glädjens middagspaket där de flesta av råvarorna kommer från trakten. Dryck och eventuella tillval betalas till direkt på restaurangen.

  Malmö:
  Bistro Royal
  Bistro Royal är en restaurang där man i vacker och historisk miljö bjuds på en kulinarisk resa genom Europa. I en unik lokal serveras klassiska rätter, ibland med en egen twist. Här väljer du fritt från matmenyn för hela värdet av upplevelsen. Eventuellt överstigande belopp och dryck betalar ni på restaurangen.

  Restaurang Årstiderna
  Vid ankomst bjuds du på ett glas porlande bubbel. Du väljer sedan förrätt och varmrätt eller varmrätt och efterrätt från den utvalda och säsongsbetonade menyn.

  Norrköping:
  Restaurang Lagerqvists
  Efter ett glas välkomstchampagne serveras du en utvald trerättersmeny.

  Pappa Grappa
  På Pappa Grappa väljer du fritt från menyn för värdet av upplevelsen, eventuellt överstigande belopp betalas direkt på restaurangen.

  Smygehamn:
  Smygehus havsbad
  Du
   bjuds på ett glas mousserande och fyra rätter inklusive avslutande ostbricka samt kaffe på maten.

  Stockholm:
  Rydbergs Bar och Matsal
  På Rydbergs Bar och Matsal serveras svensk mattradition med råvaror av högsta kvalité! Njut av en fenomenal pastarätt, vällagad fisk eller kött, eller varför inte klassikern som gjort restaurangen känd - Biff Rydberg. Du väljer fritt från matmenyn för hela värdet av upplevelsen. Eventuellt överstigande belopp samt dryck betalas direkt på restaurangen.

  Kung Carls Bakficka
  Här du bjuds på ett porlande glas mousserande och trerätters middag.

  Oyster Bar
  På Oyster Bar är atmosfären trevlig och servicen personlig. Maten som serveras består av råvaror av högsta kvalité! Till bords bjuds du på en exklusiv fyrarättersmeny inklusive skaldjursplateau. Eventuella tillval och dryck betalas till på plats på restaurangen.
  OBS! Restaurangen tar inte emot värdebevis på Alla Hjärtans Dag, samt Nyårsafton då de erbjuder en specialmeny.

  Örebro
  A-mano
  På den italienska pärlan A-mano njuter du av vällagad, god mat i mysig miljö. Du väljer fritt från matmenyn för hela värdet av upplevelsen. Eventuellt överstigande belopp och dryck betalar du på plats.

  Kungsgatan 1
  På Kungsgatan 1 tillagas maten med lokalproducerade råvaror av hög kvalité. Ambitionen är hög och kockarna jobbar ständigt med att hitta nya sätt att förfina den svenska husmanskosten. Du väljer fritt från matmenyn för hela värdet av upplevelsen. Eventuellt överstigande belopp och dryck betalar ni till på plats.

  Stäng
 • Mobilfotokurs online

  Lär dig få till de perfekta bilderna med mobilkameran!

  Hela Sverige

  Tar du bilder med auto-läget med din mobilkamera? Dags att sluta med det! Här är kursen för dig som vill bli proffs på att fota med mobilen.
   
  Den här kursen kan du genomföra utan att ens behöva lämna hemmet, den genomförs helt i din egen takt på tider som passar dig. Kursen är en grundkurs i fotografering med inriktning på att lära sig ta bättre bilder med sin mobilkamera. 
   
  Du får genom text- och bildexempel lära dig om exponering, olika typer av kameratekniker, inställningar för mobilkamera, bildredigering i mobilen och mycket, mycket mer. Du får dessutom ta del av 33 bra tips för mobilfotografer och möjlighet att genomföra 7 kreativa fotouppdrag. 
   
  Vid anmälan får deltagaren inloggningsuppgifter till kursen som består av text- och bildexempel. Anmälan är sedan aktiv i 6 månader och man kan när som helst och hur många gånger som helst göra kursen under den tiden. 
   
  Det krävs inga förkunskaper för att delta, kursen passar alla som vill bli bättre på att ta bilder och som har en mobil med en kamera-app. Målet är att du ska bli bättre på att ta bilder med din mobilkamera samt att du ska hitta nycklarna till vad du ska göra om bilden inte blir som du tänkt dig. 
   
  Bli proffs på mobilfotografering! 

  Stäng
 • Modell för en dag

  Tag plats framför kameran och visa dina bästa sidor.

  Stockholm

  Förverkliga din fotomodellsdröm. Upplev glamouren och spänningen i att bli fotograferad av en professionell fotograf.

  Skickliga och erfarna makeupartister hjälper dig att plocka fram just din personliga stil. Med hjälp av färger och tekniker kommer alla dina bästa egenskaper till rättvisa. Medtag några av dina egna favorituppsättningar kläder och accessoarer, om du önskar får du självklart också hjälp med ditt klädval. Vid själva plåtningen instrueras du precis om hur du ska posera för de bästa fotona. 

  Upplevelsen inkluderar makeup plus en valfri digital bild. Önskar du köpa flera bilder så går det ordna i samband med fotograferingen. 

  Stäng
 • Monte Raw grillplatta

  Laga grillat i alla väder!

  Den här smarta plattan av gjutjärn läggs på grillgallret, i ugnen eller används på spishäll. Utmärkt för att få fram grillkänsla även om vädret sviker! Små godsaker som till exempel grönsaker och räkor som annars lätt trillar genom gallret på grillen passar perfekt att tillaga på plattan. Fungerar på induktion och de flesta andra typer av hällar. 

  Stäng
 • Mountain Cart

  Sladda dig nerför berget med en Mountain Cart!

  Åre

  Prova på Mountain Cart, en ny, rolig, spännande och säker aktivitet för dig som vill uppleva ett annorlunda äventyr på berget.

  Upplevelsen genomförs som en guidad tur där ni startar med en bekväm färd i skidliften innan ni efter en kort genomgång av er instruktör ger er av nedför backen. Upplev spänningen, de fantastiska vyerna och kanske testa att sladda i kurvorna på väg ner mot byn igen. 

  Farten bestämmer du enkelt själv och anpassar den till din förmåga med hjälp av de båda handbromsarna som sitter på styret (precis som en vanlig cykelbroms). 

  Mountain Cart är en rolig och unik upplevelse på berget där alla kan vara med. Har ni små barn kan dessa sitta i föräldrarnas knä under färden.

  Stäng
 • Olivoljeprovning

  Prova olivoljor inklusive ett glas prosecco eller alkoholfritt alternativ

  Stockholm

  Fina oljor är aromrika, fruktiga, med fin fyllighet och syrlighet. De utgör ett oumbärligt smakbidrag till all mat - främst medelhavsmaten. Detta är en kul provning som kommer att öppna ditt medvetande och ditt sinne för vad olja är och hur det ska smaka.

  En fin olivolja är mer en kryddning än ett matfett. Målet med provningen är att du ska lära dig hur man njuter av olika oljor. Du provar olika sorters olivolja tillsammans med ett glas prosecco eller alkoholfritt alternativ och tilltugg som oliver och bröd

  Hur oljor skiljer sig åt mellan länderna är intressant men inte förrän ni kommer till den italienska olivoljan blir det riktigt givande.

  Efter att ha upplevt denna provning kommer olivoljorna att få en fast plats i ditt kök och du förstår tydligt varför man ska ha fler än en olja hemma.

  Arrangör: Olja-oliv

  Stäng
 • Ost- och vinprovning

  Upptäck nya smakkombinationer!

  Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Jönköping, Gävle, Karlstad, Visby, Växjö

  Eftersom det finns stora skillnader mellan olika ostar är det kanske inte självklart vilka viner som passar till vilken ost.  Med hjälp av erfarna guider i ost- och vinhistorik får du uppleva helt nya smaksensationer.

  Du provsmakar flera olika ostar med tillbehör och noggrant utvalda röda och vita viner. Ostarna är närproducerade och levereras efter säsong och tillgång. Du provar vitmögelostar såsom brie och camembert, vackert orange-röda kittostar, blåmögelostar med tusenåriga traditioner och våra svenska unika hårdostar. Du avsmakar osten och vinet tillsammans med olika tilltugg såsom marmelad, honung och bröd. Observera att vilka ostar du får prova samt vilka tillbehör som serveras varierar beroende på vilken ort du väljer.

  Välkommen till en provning som belönar både smaklökarna och sinnet!

  För fler provningar, klicka här. 

  Arrangör i respektive stad:

  Falun: Falun Wine Club
  Gävle: Taysta AB
  Göteborg: Werners Bistro
  Jönköping: Jönköping Wine Club
  Karlstad: Karlstad Wine Club
  Linköping: Linköping Wine Club
  Malmö: Möllans Ost
  Stockholm: Peter Streijffert
  Uppsala: Taysta AB
  Visby: Wisby Ost
  Västerås: Taysta AB
  Växjö: Växjö Wine Club
  Örebro: Taysta AB

  Stäng
 • Ost- och ölprovning

  Upplev ost och öl på ett nytt sätt!

  Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Gävle

  Lär dig blanda det goda med det goda. I den här lite ovanligare provningen får du njuta av fyra olika ost- och ölkombinationer. Du får användbara tips och härliga smakupplevelser.

  Vin och ost i all ära men här presenteras öl och ost som verkligen har bestämt sig för varandra. Med karaktäristiska ölsorter från kvalitetsbryggerier lär du dig här kombinera ölet med ostsorter av varierande karaktär. Vad sägs om en distinkt fårost i kombination med en riktigt fyllig mörk ale? En krämig blåmögelost med en len stout, eller en frisk veteöl kombinerad med getost som lagrats det där lilla extra.

  Låter det som en dröm? Då är detta provningen för dig.

  För fler provningar, klicka här. 

  Arrangör i respektive stad:

  Gävle: Taysta AB
  Göteborg: Werners Bistro
  Linköping: Linköping Wine Club
  Malmö: About Beer
  Stockholm: Taysta AB
  Uppsala: Taysta AB
  Västerås: Taysta AB
  Örebro: Taysta AB

  Stäng
 • PocketCard

  Ge bort en läsupplevelse!

  PocketCard fungerar lika bra att ge bort till en bemärkelsedag, som tack för ett väl utfört arbete, nykundspremie, säljtävlingar eller som ett plåster på såren när något har gått fel.

  Mottagaren av PocketCard loggar in med sin unika kod och och får sedan välja fyra böcker ur Bonniers breda sortiment. Därefter postas böckerna direkt till mottagarens valda adress. Frakten ingår i priset såklart!

  Stäng
 • Privatlektion i Tennis

  Prova på en av världens populäraste sporter - Tennis!

  Visby

  Lär dig tennisteknikens grunder eller utveckla ditt spel.

  Tag chansen att uppleva en av världens populäraste sporter - Tennis. Du tränar privat tillsammans med en av Visby Tennisklubbs välutbildade instruktörer. Träningspasset läggs upp och skräddarsys utifrån dina erfarenheter och önskemål.

  På sommaren spelar ni under solen på Visbys vackert belägna grusbanor med utsikt över stadens ruiner och Östersjöns horisont. Under vintertid eller vid regn sker träningen inomhus i Visby Racketcenter. 

  En tennislektion passar både för den som är nybörjare såväl som för den mer aktive spelaren. Här får du chansen att utveckla din teknik och ditt spel eller bara känna på spelglädjen som denna racketsport bjuder sina utövare på.

  Stäng
 • Prova på Airsoft

  En actionladdad sport!

  Jönköping

  Arisoft är en actionladdad sport som passar alla som gillar spänning och adrenalin och har leksinnet kvar.

  Spelet utspelar sig på en 4000 kvm stor arena som är uppbyggd av containrar och olika fordon. Containrarna är byggda på höjd och man kan röra sig på olika våningar. Det finns således gott om ytor att gömma sig på och överraska motståndarna med anfall när de som minst anar det. Men det gäller att se upp så att man själv inte blir utskjuten ur spelet!

  Airsoft passar lika bra för de som aldrig testat förut som för de som spelat länge, nivån är anpassningsbar efter spelarens egen förmåga. 

  De vapen som används skjuter små biologiskt nedbrytbara plastkulor. Man spelar i minst två olika lag och spelet kan antingen gå ut på att skjuta ut sina motståndare eller att klara olika uppdrag. Det finns alltid en spelledare på plats som förklarar dagens uppdrag och hjälper till med tips och trix!.
   
  I paketet ingår lån av skyddsmask, overall och gevär laddat med 360 spelkulor. Speltiden är 60 minuter och paketet passar därför bra för dig som vill prova på sporten för första gången. 

  Stäng
 • Prova på fäktning

  Bättre fäkta än illa fly!

  Stockholm

  Zorro, Erroll Flynn, de tre musketörerna och DU!
  Fäktning - passionens sport! Pröva fäktning- en kampsport som är färgad av historiens vingslag. Fäktduellen karaktäriserar människans överlevnadsinstinkt och fighting spirit.


  SM-guldvinnare introducerar och lotsar dig genom historik, olika vapenslag och grundläggande rörelser. Genom listig taktik och strategi för försvar får du spela schack i 100 km i timmen. Upplevelsen passar alla, oavsett ålder och fysik!

  Bättre fäkta än illa fly- upplevelsen kröns med en tävling där någon i gruppen står som slutlig segrare!

  Stäng
 • Prova på Havskajak

  Upplev naturen från en havskajak!

  Karlshamn, Tived

  Glid fram på vattnet för att avnjuta en färd med härlig närhet till naturen.

  Fokus ligger på naturupplevelsen men de engagerade instruktörerna delar gärna med sig av sina paddelkunskaper. Under två timmar kommer du att få lära dig om säkerhet vid paddling samt hur man hanterar situationen om man välter. 

  Sedan är det dags att själv prova på att paddla en tur! 

  Njut av naturen och stillheten på sjön. En upplevelse som garanterat kommer ge mersmak! 

  Stäng
 • Prova på Segling

  Upplev tjusningen med segling

  Stockholm

  Det här är ett perfekt tillfälle att mer eller mindre ljudlöst, med endast vinden som drivkraft, glida ut i Stockholms fantastiska skärgård. När seglen hissas och motorn stängs av kommer du att förstå tjusningen med segling!

  Har du inte seglat tidigare kommer skepparen att förklara allt du behöver veta. Självklart kommer du aktivt att få delta i seglingen. Du kommer segla en exklusiv Bavaria 50 tillsammans med erfaren skeppare.

  Ni seglar från en hamn max 40 minuter bussresa från Slussen. Seglingen går ut på att lära sig manövrera och förstå hur en båt beter sig i olika vidvinklar. Ni är 4-10 personer ombord på varje segling och ni seglar 2-3 timmar beroende på gruppens storlek.

  Ombord på S/y Ronja får ni låna sjökläder, flytväst och stövlar. Någon gång under seglingen serveras kaffe med godsak till.

  Ta chansen att glida fram ljudlöst genom Stockholms skärgård!

  Stäng
 • Prova på Vattensport

  Wakeboard eller vattenskidor? Flyg fram över vattnet!

  Kungshamn, Nora

  Har du länge tänkt tanken att prova på vattenskidor eller wakeboard?

  Vattensport är ett samlingsnamn för att ta sig fram på vattnet dragen av en lina. På plats väljer du mellan vattenskidor eller wakeboard och får, tillsammans med erfarna instruktörer, lära dig vattenskidor/wakeboardens grunder som till exempel hur du startar ur vattnet och hur du finner balansen. 

  Utöver bjuds du även på en skön naturupplevelse. Ta chansen att surfa fram på vattenytan och upplev den glädje en lyckad start innebär!

  Stäng
 • Prova på vikingahantverk

  Testa nålbindning och brickvävning i vikingamiljö! 

  Under ett besök på The Viking Museum får du inte bara uppleva fängslande historia, du får också testa på att tillverka vikingatida hantverk!

  Ett besök på The Viking Museum spräcker hål på myten om vikingar som ett krigsbenäget folk med hornprydda hjälmar. I den levande utställningen möter du genom filmer, föremål och miljöer människorna bakom denna mytomspunna tidsepok. Bland annat kommer du att introduceras för Leifur och Estrid, två återskapade vikingatida människor med mycket spännande att berätta. En privat guide kommer ta dig på en guidad tur genom museet och berätta historier från förr med fokus på vikingatidens vardagsliv och hantverk, som detta paket specifikt är inriktat på. 

  Vikingarnas hantverk var en viktig anledning till att de var så framgångsrika, under vikingatiden börjar man nämligen producera segel i Skandinavien. Detta ledde till att de långväga resorna blev möjliga! Nålar, sländtrissor och andra hantverksprylar var vanliga gravgåvor. Här får du lära dig allt om hur vikingarna lyckades skapa fantastiska tyger och band samt möjlighet att ställa frågor till guiden. Som om inte detta vore nog får du även själv prova på nålbindning och brickvävning! 

  I paketet ingår även åkturen Ragnfrids saga, en dramatisk resa genom vikingatidens Europa. Med ljud, ljus och stämningsfulla miljöer färdas du genom den 11 minuter långa färden som berättas av Ragnfrid själv. En fängslande historia!

  Stäng
 • Prova på yoga

  Känn lugnet på en antistress-yoga

  Bromma

  Känner du dig stressad och önskar en stund i total avslappning? Prova på ett pass Yoga där avslappning och rätt andning är främsta fokus.

  Stress blir allt vanligare då takten i samhället blir högre och både de yttre samt de inre kraven ökar. Behovet av återhämtning och vila blir allt viktigare för att kunna balansera all den belastning som stressen skapar hos oss. Här erbjuds en prova på Yoga för att minska stress och lära dig hantera den.

  Under en antistress yogakurs ges verktyg för att hantera och minimera stress, det handlar framförallt om andning. Att bli medveten om andningen och dess betydelse ger dig kunskap i hur du kan hantera svårigheter som du möter i livet.

  Yogaformen är varsam, lugn och ändå oerhört kraftfull och passar alla oavsett ålder, vana eller erfarenhet. Yogan är även helt fri från krav och prestation och utförs efter individens förutsättningar för dagen.

  I varje yogapass ingår andning, yoga, vila samt meditation!

  Namaste!

  Stäng
 • Provdyk

  Ta dina första andetag under vattenytan!

  Stockholm, Helsingborg, Borlänge, Karlstad

  Tänk dig att du viktlöst och fritt tar dig fram genom det stora blå. Att befinna sig så nära det djur och naturliv havet gömmer, som man gör när man dyker, är en obeskrivbar känsla.

  Genom ett provdyk får du chansen att ta reda på hur det är att andas under vattnet, hur det känns att vara viktlös och allt det andra som du undrar om dykning. Den teoretiska genomgången ger dig tillfälle att ställa dessa frågor till mycket duktiga och erfarna instruktörer. 

  Du får lära dig hur utrustningen fungerar och några grundläggande regler för vad du behöver tänka på under dykningen. De praktiska övningarna genomförs på den grunda delen av bassängen. Instruktören är med hela tiden i bassängen och hjälper dig tillrätta. En bassäng är en idealisk plats för ett provdyk eftersom vattnet är klart, stilla och varmt. Kom själv, tag med dig familj, kolleger eller käresta. Tveka inte att ta detta första steg att, till fullo, kunna uppleva det element som tar upp mer 70 % av jordens yta. 

  Upptäck världen under ytan du också!

  Stäng
 • Saltspa

  Njut av en avkopplande och hälsofrämjande stund i ett saltrum.

  Stockholm

  Njut av en avkopplande och hälsofrämjande stund i ett saltrum. Saltrum är känt utomlands sedan länge men är en NYHET i Sverige! Ett besök i saltrum kan beskrivas som relax med läkande effekt, bli friskare i kropp och själ. Rummet är täckt från golv till tak med en tonvis med bergssalt.

  Salt är ett naturligt ämne som har läkande effekt; salt förstör bakterier samt svampar och stimulerar därmed immunförsvaret. Behandlingsmetoden kommer ursprungligen från upptäckten att arbetare i saltgruvor nere i södra europa förr i tiden aldrig hade virussjukdomar, astma eller andra luftvägsbesvär.

  Stockholm Saltrum är känt för sin förmåga att på ett naturligt sätt rensa dina luftvägar och på så sätt lindra förkylningar, astma, allergier, KOL och andra luftvägsbesvär. Vid vanliga förkylningar minskar saltbehandlingen svullnader i slemhinnorna. Snuva och hosta blir bättre eller försvinner helt. Även när det gäller astma har läkarna konstaterat att saltrumsbehandling har lindrande och positiva effekter. Astmatiker får lättare att hosta upp slem och 
  andningsbesvären minskar. Saltbehandling är bra även vid psoriasis samt hudeksem på grund av sin bakterieförstörande förmåga. Dessutom är det en unik och fantastisk relaxupplevelse! 

  Saltaerosol (saltet i luften) som finns i saltrummet innehåller negativa joner som har positiv inverkan på nervsystemet, minskar stress och förbättrar sömnen. Saltrummet är invändigt beklätt med salt, med mikroskopiskt små saltpartiklar som blåses i luften av en speciell saltgenerator. Man ser inget, men känner den friska salta luften som vid havet.

  Saltrumsbehandling och dess positiva egenskaper har vetenskapligt stöd. (DR J. Hedman: ”The Effect Of Salt Chamber Treatment, 2006″). Saltterapin stimulerar luftvägarnas försvarsmekanismer och har en antiinflammatorisk verkan. 

  Saltrumsbehandling är en perfekt gåva till någon du vill dela en oförglömlig upplevelse med eller någon som är förkyld, har astma, allergi, KOL eller helt enkelt vill uppleva något unikt. Kom som du är och kliv in i saltets magiska värld!

  Stäng
 • Saltyoga

  Prova en ny form av yoga - Saltyoga!

  Stockholm

  Prova på en annorlunda yoga - i Saltrum! Saltyoga är summan av två hälsosamma idéer hopslagna till en, yoga som utövas i ett rum gjort av salt!

  Saltrummet är invändigt beklätt med salt, både golv väggar och tak. Golvet känns som en sandstrand, men med saltkorn istället för sand. Yogan som utövas i detta rum är baserad på yinyoga, hatha, dynamiskt flow och meditation. En lugn och relativt stilla yogaform med fokus på att finna lugn och komma till ro.

  I saltrummets ljusa friska luft, töms lungor och kropp på gifter och bördor, och ersätts med ny ren luft och energi. Mikroskopiskt små saltpartiklar blåses i luften av en speciell saltgenerator, dessa saltpartiklar innehåller negativa joner som har positiv inverkan på nervsystemet, minskar stress och förbättrar sömnen.

  Salt är ett naturligt ämne med läkande och rengörande effekter – salt förstör bakterier och svampar och stimulerar därmed immunförsvaret. Dina luftvägar rensas, och du som har astma, dammallergi, KOL, svullna slemhinnor, hosta eller hudbesvär kommer känna skillnad efter ett besök i saltrummet.

  Genom att utöva en yogaform där andningen står i fokus, får ut maximal effekt av besöket. För både in- och utsidan.

  Prova en ny form av yoga - Saltyoga!

  Greatdays testar:
  "Saltyoga var för mig en helt unik upplevelse! Instruktören hade en förmåga att få en att drömma sig bort till Medelhavet. Förutom att sträcka på kroppen fick man andas in mineralerna från saltet och känna sig renad. Man blev helt avslappnad efteråt."  Stäng
 • Segway

  Upplev ett roligt, enkelt och spännande sätt att ta sig runt på! 

  Malmö, Uppsala, Helsingborg, Jönköping, Alfta, Båstad, Falkenberg, Halmstad, Hudiksvall, Landskrona, Lomma, Lund, Sjöbo, Umeå, Varberg, Ängelholm, Örnsköldsvik

  Att köra Segway ger glädje, balans och frihet, och är ett annorlunda litet äventyr. Upplev ett kul, spännande och smidigt sätt att ta sig runt på!

  Segway är ett smidigt transportmedel som är relativt lätt att lära sig manövrera. Känslan av frihet är dock oslagbar och du förstår det först när du testat. Detta är ett perfekt sätt att ta sig fram för en mindre grupp som vill uppleva något nytt tillsammans eller se en ny plats. Om du ger bort en segway-tur som överraskning till någon ger du samtidigt minnesvärda ögonblick, glada skratt och spänning i lagom dos.

  Segway är både enkelt och roligt

  Segway är ett säkert och smidigt sätt att ta sig fram på, med en maxfart på cirka 20 km/h. Du manövrerar den genom att luta kroppen framåt eller bakåt eftersom den fungerar genom dynamisk stabilisering. När du väl vant dig vid känslan är det både enkelt och roligt. Tillsammans med vänner eller familj, med eller utan guide, är detta ett perfekt sätt att utforska nya platser. Du får se mer på kortare tid och kan låta fötterna vila en stund. Segways har börjat synas alltmer och numera är det ganska vanligt att testa detta transportmedel som turist i en ny stad men även om du är på hemmaplan är det en kul upplevelse utöver det vanliga!

  En segway-tur kan till exempel bli en perfekt överraskning till någon som redan har provat det mesta. Upplevelsen passar alla åldrar detta är något som du med fördel kan göra tillsammans med familjen. Det fina med att ge bort upplevelser är att du skapar minnesvärda ögonblick och att du själv kan välja att ta del av presenten i sällskap med den du uppvaktar. Segway är en kul grej att testa tillsammans, som ger en känsla av frihet och spänning i lagom dos. Även glada skratt kan utlovas, så för dig som är intresserad av hur det känns finns det ingen anledning att tveka.
  Din upplevelse börjar med en kort instruktion för att du skall kunna framföra din Segway på ett säkert sätt och få ett hum om hur en Segway manövreras.

  Efter genomgången disponerar du din Segway i en timme och får köra fritt.

  Stäng
 • Segwaytur

  Häng med på en segwaytur!

  Att köra Segway ger glädje, balans och frihet. Det är annorlunda. Ett litet äventyr. Något nytt, kul och spännande. Och ett enkelt, smidigt och miljövänligt sätt att ta sig runt på!

  Segway är ett eldrivet fordon som känner av var du har din tyngdpunkt. Lutar man sig framåt så åker den framåt, lutar man sig bakåt så åker den bakåt. Det är väldigt lätt att lära sig och jättekul att köra. Inga avgaser. Inget buller. Inget körkort. Segway är gjord för att vara så enkel att köra att man skall slippa tänka på att den finns där. 

  Din upplevelse börjar med en kort instruktion för att du skall kunna framföra din Segway på ett säkert sätt och få ett hum om hur en Segway manövreras.

  Stäng
 • Sens morgonrock

  Varm och mysig i snygg design!

  Oemotståndligt mjuk men ändå lätt badrock i behagligt flanellfleece. Badrocken är grå med vit pinstripe och konstrastkrage. Kommer med praktiska fickor i sidorna och band som kan knytas i midjan, samt elegant och nedvikt krage. En exceptionellt varm och bekväm badrock! Finns i två storlekar, S/M och L/XL. 

  Stäng
 • Skapa ditt unika snus

  Skapa ditt unika snus eller delta på en snusprovning.

  Stockholm

  Här är den ultimata drömupplevelsen för den snusfrälste eller den som helt enkelt bara vill lära sig mer om snus. 

  På tobaksmuseet som ligger på skansen i Stockholm får du följa med på en spännande resa i tobaken och framförallt snusets historia, dess utveckling och framställning. 

  Inledningsvis bjuds ni av museet på den intressanta visningen "En historia om njutning" med fokus på snus och doftande tobak. Visningen guidas en snusexpert som berättar om snus och njutningsmedlens historia i Sverige utifrån ett kulturhistoriskt perspektiv. Utgångspunkten är snus och tobak men ni får även lyssna till intressant historia om alkohol och kaffe.

  Efter visningen är det dags att blanda eget snus! 

  Här får ni under handledning framställa och smaksätta ert egna personliga snus. Ni utgår ifrån en neutral snusblandning och skapar nya spännande blandningar med hjälp av färska örter, smaksättningar och frukter. Under guidning får du förutsättningarna för att kunna sätta ihop din egna perfekta snusblandning.

  Efter tillverkningen får du med dig ditt eget snus i en egen snusburk så att du kan bjuda vänner och bekanta på ditt egen tillverkade drömsnus!

  I upplevelsen ingår: Visning av museet med fokus på snus, handledning för smaksättande av eget snus som förpackas och som du får med dig hem, samt en snusprovning där ni får testa olika sorters snus och lära er mer om snusets historia och bakgrund. 

  Stäng
 • Skicka ett sångogram

  En gåva laddad med känslor 

  Hela Sverige

  Här finns möjlighet för dig att överraska någon som står dig nära med en personlig hälsning och sång som garanterat väcker känslor hos mottagaren.

  Låten som spelades när ni två träffades, låten din kompis spelar på repeat eller låten från den där filmen som din mamma tycker så mycket om men aldrig minns namnet på. Du vet, den där med Hugh Grant som är så fin.
   
  Den låten eller vilken annan låt som helst kan du nu ge bort som en värmande gåva tillsammans med en personlig hälsning från dig. Låt mottagaren beröras av magisk sång och stämningsfullt piano. Din hälsning läses upp och sedan följer en unik version av låten du valt. En kärleksladdad present som garanterar känslorus för mottagaren!
   
  Hur funkar det?
  Vid köp av denna upplevelse erhålles ett värdebevis. För att sedan beställa sångogrammet loggar du in med värdebevisets aktiveringskod på www.greatdays.se/boka och följer instruktionerna. Inom 7 dagar efter att du gjort beställningen mailas sångogrammet till mottagaren i form av ett digitalt kort.

   
  Se video nedan för smakprov på hur det kan låta! 

  Stäng
 • Skönhetsbehandling 30 min

  Flera sköna behandlingar att välja mellan

  Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Linköping, Norrköping, Göta, Huddinge, Karlstad, Kumla, Kungsängen, Nynäshamn, Skövde, Upplands väsby

  Låt vardagens alla måsten och bestyr långsamt försvinna och unna dig en stund av total avslappning. Njut till fullo, med både kropp och själ.

  Släpp stressen och pressen för en stund och låt dig svepas iväg. Det är alltför lätt att glömma bort sig själv och det egna välbefinnandet när man står mitt i vardagens stress och press. Unna dig att, för ett ögonblick, släppa fokus på alla måsten och låta sinnena och kroppen vila.

  I avstressande och rofylld miljö får du behandlingar av professionella hud-och spaterapeuter och massörer. Ett avbrott för att hämta energi och finna lugnet igen innebär att du, med förnyade krafter och energi, är redo att möta världen igen.

  Du kan välja mellan ett stort antal olika behandlingar.

  Observera att du måste ha ett värdebevis giltigt specifikt för "Skönhetsbehandling 30 min" för att kunna göra en bokning. Har du ett Greatdays presentkort på ett belopp måste du köpa ett värdebevis giltigt för "Skönhetsbehandling 30 min" innan du kan boka.

  Salonger i respektive stad:

  Göta: Spa Merkle
  Göteborg: Mandorla Spa
  Huddinge: Glam Town
  Karlstad: Balans & Utveckling
  Kumla: LouGrace
  Kungsängen: Wellness Sthlm Skin Clinic
  Linköping: HälsoAgenten
  Malmö: Milstenen Spa
  Norrköping: Hälsocentrum, Rana´s Hudvård
  Nynäshamn: Fridens Hälso Zenter
  Skövde: Välbefinnandet Massage & Hudvård
  Stockholm: Fridens Hälso Zenter, EveryBody Laser & Spa, Dagspa Västermalm, Age Balance Skincare, Carinas Harmoni & Spa, Souads Hälsoklinik
  Upplands Väsby: City Laserklinik
  Uppsala: Anteia
  Västerås: Wellness Spa, Magnolia Spa

  Stäng
 • Snowbike

  Surfa fram på snön med en Snowbike!

  Åre

  Snowbike är kort och gott en kombination av cykling och skidåkning. Denna snöcykel är byggd för att du sittandes eller ståendes ska kunna ta dig nerför skidbackar och sluttande snöterräng.

  Oavsett om du saknar tidigare erfarenhet av alpin utförsåkning eller helst åker svarta pister kommer du att få en få ut maximalt av denna upplevelse.

  Ni kommer snabbt att lära er grunderna och ni kommer successivt kunna öka farten, svängarna och utmaningarna snowbiken och terrängen bjuder på. Känslan när du får upp farten i den sluttande pisten är svindlande då du stående/sittande surfar fram genom snölandskapet.
   
  Snowbike är perfekt för den som vill uppleva känslan av alpin utförsåkning men inte vill åka slalom eller snowboard.

  Stäng
 • Snus- och kaffeprovning

  En klassisk kombination 

  Kombinationen snus och kaffe är en klassiker med stor potential! Välkommen att delta i en provning där nya smakkombinationer upptäcks.

  Provningen inleds med att ni får en guidad visning av Snus- och tändsticksmuseets snushistoriska utställning. Här får ni chans att grotta ner er i historia och lära er allt om snusets resa från tobaksplantans upptäckt till den väletablerade produkt snusen är i Sverige idag.

  Efter visningen är det dags att sätta igång med provningen. Under cirka en timme får ni prova klassiska snussorter tillsammans med några olika sorters kaffe och upptäcka vilka kombinationer som bör undvikas och vilka som är succé. En kunnig provningsledare och guide lotsar er rätt genom smaker och aromer.

  Välkommen till en annorlunda provning som passar alla som uppskattar snus, kaffe och oslagbara smaksensationer!

  Arrangör: Snus och tändsticksmuseét

  Stäng
 • Speedway - prova på

  En garanterat fartfylld upplevelse!

  Malmö

  Ta chansen att få gränsla en riktig Speedwaycykel och under sakkunnig ledning lära dig bemästra cykeln, banan, farten och tyngdlagen!

  Att kontrollerat åka på sladd i kurvan och betvinga tyngdlagen med balans och motorkraft är en fantastiskt härlig känsla. 

  Dagen börjar med att ni hälsas välkomna av er instruktör som börjar med en kort teoretisk genomgång där ni går igenom säkerhet, teknik och utrustning. Sedan blir ni försedda med all nödvändig utrustning innan det är dags för era första vänstervarv.

  Att prova på Speedway är en härlig och roligt fartfylld aktivitet som passar alla då inga tidigare förkunskaper krävs. Se bara till att hålla tungan rätt i mun, lyssna på instruktörens goda råd och kör så gruset stänker!

  Stäng
 • Stand up Paddleboarding

  Testa att träna på vatten!

  Örebro, Tived

  Stand up Paddleboarding (SUP) är en fantastisk träning för hela kroppen och den vänder sig till utövare i alla åldrar. Du tränar koordination, rörlighet och balans och får samtidigt en härlig naturupplevelse.

  Stand up paddleboarding kommer ursprungligen från Hawaii där under 60-talet, surfkursledare använde brädan och paddeln för att hålla sig stående och få bättre översikt över sina kursdeltagare. Den ökade populariteten för SUP kommer från att det är betydligt lättare att lära sig än att surfa, dessutom att den ger en allsidig träning på vatten! Prova på genom att hyra en bräda där du får instruktioner innan du ger dig iväg. 

  Du lär dig hur du lättast tar dig upp på brädan i både grunt och djupt vatten och även från bryggor.  Det finns olika stilar och tekniker, du kan paddla liggandes och på knä med grundläggande paddlings teknik eller direkt ställa dig upp på brädan för att ge dig av ut för din livs träning på vatten! 

  Stäng
 • Sverigelotten 18 st

  Vinn med Sverigelotten och svenskt föreningsliv!

  Testa lyckan med Sverigelotten! Kanske vinner du dina drömmars upplevelse flera gånger om!

  Blir det inte vinst denna gång har du ändå hjälpt föreningslivet att vinna. Lotten ägs av Folkspel, en ideell organisation vars enda uppgift är att generera pengar till föreningslivet. 
  Allt överskott från Sverigelotten går oavkortat till svenskt föreningsliv och främjandet av hälsa, integration och respekten för andra.

  Varje gång du skrapar en Sverigelott bidrar du till att slå vakt om svenskt föreningsliv som en unik källa till trygghet, gemenskap och glädje.

  Notera att du köper ett värdebevis för Sverigelotter som du sedan måste aktivera via greatdays.se/boka för att erhålla dina lotter digitalt.

  Stäng
 • Teprovning

  Från grönt te och vintage-te till orientaliska smakupplevelser

  Stockholm, Malmö, Falköping

  Det är först på senare år som vi i västvärlden har börjat förstå vilka unika smaksensationer och variationer som ryms i te. Det finns så oändligt mycket mer att upptäcka och uppleva.

  Under en lärorik och rolig provning kommer ni att smaka er fram genom tebladens utveckling, säsong och regioner. Ni kommer lära er om de spännande och intressanta kulturella skillnader i framställning, bryggning och tedrickande som finns världen över. Du lär dig hur du ska brygga ditt te för bästa resultat, ni jämför teer av olika sort från olika delar av världen och lyssnar till en föreläsning om te.

  Stockholm
  Redan när ni kliver in genom dörren på tehuset möts ni av den sinnesro och lugnande atmosfär som kännetecknar ett äkta modernt tehus. I mysiga lokaler får du expertguidning av en utbildad te-konnässör med ett brinnande intresse för te och dess mångfald. Till teerna serveras snittar som framhäver och upphöjer teets speciella karaktär och smak. Avslutningsvis serveras en härlig chokladbakelse.

  Malmö
  På Ehsans & Pappas tehandel i centrala Malmö kan du njuta av fina kvalitetstéer i en mysig miljö. I det vackra terummet, som är byggt i kinesisk stil, guidar personalen dig genom en teprovning av inte mindre än nio olika sorters teer.

  Bli finsmakare av te, en ny värld öppnas!

  Arrangör i respektive stad:

  Malmö: Ehsans och Pappas Tehus
  Stockholm: Chaikhana Teahouse

  Stäng
 • Whiskyprovning

  Upptäck mångfalden och skönheten i whisky! 

  Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Gävle

  För att tillverka whisky behöver man bara tre ingredienser - korn, vatten och jäst. En egentligen ganska enkel process, men vad är det som gör variationerna till synes oändliga?

  Uisgebeatha, som är gaeliska för livets vatten, har druckits i över 500 år. Karaktären och smaken skiftar mellan länder, regioner och destillat. På den här provningen reds begreppen ut. Du får ta del av historiken och framställningsprocesserna. Varför olika sorternas whisky smakar och doftar som de gör och några av anledningarna till att skottar, irländare, kanadensare och amerikanare destillerar på helt olika sätt.

  Red ut begreppen. Ta del av historiken. Prova whisky!

  Se även: Exklusiv Whiskyprovning.

  Arrangör i respektive stad:

  Gävle: Taysta AB
  Göteborg: Werners Bistro
  Malmö: About Beer
  Stockholm: Ölbaronerna & Taysta AB
  Uppsala: Taysta AB
  Västerås: Taysta AB
  Örebro: Taysta AB

  Stäng
 • Willow handduksset, 4 delar

  Mjuka handdukar i trendigt mönster!

  Fint set bestående av två duschhanddukar och två mindre handdukar. Trendigt zebramönster av Jacquardvävd bomull, med fransar som ger en lyxig känsla. Vid tillverkningen har man lagt stor fokus på hela produktionsledet från odlad planta till färdigställd produkt. Handdukarna är således tillverkade av BCI-certifierad bomull samt enligt OEKO-Tex Standard 100.

  Stäng
 • Vin- och chokladprovning

  Kombinera några av livets läckerheter!

  Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Jönköping, Gävle

  Välkommen till en spännande kväll i chokladens och vinets tecken! Choklad och vin kan vara lite trixigt, men rätt kombinerat kan det verkligen sätta fart på livsandarna.
   
  Grundtipsen lyder ljusa drycker till ljus choklad och mörka drycker till mörk choklad, men det kan vara mer komplicerat än så. Sensationerna finns i nyanserna! Under denna provning kommer ni att vägledas av en kunnig sommelier som visar er rätt. Olika chokladbitar balanseras mot olika vinsorter, tillsammans smakar och jämför ni och upptäcker nya smaksensationer. Ni kommer under provningens gång även få ta del av kakaons historia samt få lära er om chokladens hälsobringande effekter.
   
  En lärorik provning som passar alla som älskar livets goda! 

  Arrangör i respektive stad:

  Falun: Falun Wine Club
  Gävle: Taysta AB
  Göteborg: Werners Bistro
  Jönköping: Jönköping Wine Club
  Linköping: Linköping Wine Club
  Malmö: Malmö Wine Club
  Stockholm: Peter Streijffert
  Uppsala: Taysta AB
  Västerås: Taysta AB
  Växjö: Växjö Wine Club
  Örebro: Taysta AB

  Stäng
 • Vinprovning

  Lär känna världens viner, en klassisk upplevelse och passion.

  Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Gävle

  Låt dig lotsas fram av kunniga och passionerade vinexperter!  Dessa provningar har olika fördjupning och inriktning, som till exempel sydafrikanska viner, druvskola eller fokus på Alsace-viner.

  Otaliga människor världen över delar ett passionerat intresse för vin. Har man väl börjat intressera sig för viners framställningsprocesser, tillverkning och smakupplevelser är det svårt att inte ytterligare vilja fördjupa sig i allt som har med vin att göra.

  Du kan välja vilken ort du genomför provningen på. Temat för provningen varierar beroende på plats och säsong. Det kan vara ett land, en druva, en kontinent, en region eller en kombination av alla dessa. Vanligtvis provar man fyra olika viner.

  Ta dig tid att uppleva världens viner du också. Det är du värd!

  För fler provningar, klicka här.

  Arrangör i respektive stad:

  Gävle: Taysta AB
  Göteborg: Werners Bistro
  Malmö: About Beer
  Stockholm: Peter Streijffert
  Uppsala: Taysta AB
  Västerås: Taysta AB
  Örebro: Taysta AB

  Stäng
 • World of shape - Kickstart!

   World of shape, ett online-träningsföretag

  Hela Sverige

  Vi är ett online-träningsföretag som har hjälpt över 50.000 att komma i form på bara 30 dagar med vår unika träningsmetod! Du får support av våra utbildade PT:s, pedagogiska och effektiva träningsprogram i videoformat som du kan träna hemma, färdiga matsedlar med tillhörande inköpslistor samt ca 450 kalorisnåla, goda och lättlagade recept.

  DU FÅR FÖLJANDE RESULTAT MED VÅRT POPULÄRASTE OCH EFFEKTIVASTE PROGRAM FITNESSFIGHTEN: 
  Fastare rumpa
  Plattare mage
  Smalare midja
  Minska i vikt och fettprocent
  Förändring av din kroppsform
  Minskad stress
  Ökad fettförbränning
  Bättre och jämnare humör
  Minskat sockersug
  Bättre hållning
  Bättre muskulär balans 

  DU KOMMER SNABBT OCH LÄTT IGÅNG MED FITNESSFIGHTEN: 
  Du tränar hemma och behöver endast en yta på 2 x 2 meter
  Du använder endast ett par hantlar och kvastskaft
  Du behöver inget gymkort eller dyr träningsutrustning
  Inget räknande av kalorier – alla recept är redan färdiga för maximal viktnedgång 

  ALLT DET HÄR FÅR DU MED FITNESSFIGHTEN: 
  Redan uträknade och färdiga veckomatsedlar/kostprogram och inköpslistor som visar hur mycket, vad och hur du skall tillaga maten (frukost, lunch, middag och mellanmål)
  Över 450 kalorisnåla, goda och lättlagade recept (normal/vegetarisk/laktos)
  Tillgång till 18 effektiva och unika träningsprogram
  Effektiva och pedagogiska övningar i videoformat
  Tillgång till vår slutna Facebook-grupp där alla våra andra tränande finns
  Stöd, support/chat och svar på dina frågor av våra Personliga Tränare 

  MED WORLD OF SHAPE FÅR DU RESULTAT PÅ BARA 30 DAGAR - NU ÄR DET DIN TUR!

  Stäng
 • Zipline och Quad

  Susa fram i zipline genom skogen!

  Hammarstrand

  Spänn fast dig i säkerhetsselen, klättra upp i starttornet, koppla fast din sele i vajern och kasta dig ut på en 200 meter långa ziplinebana genom skogen med tallarna susandes tätt kring dig!

  Detta är verkligen ingenting för den fart eller höjdrädde, vågar du?

  När adrenalinet från Zipline har lagt sig får du i 20 minuter roa dig på en 125-kubiks fyrhjuling på en häftig sandbana med velodromkurvor!

  Körningen på sandbanan är varierad och er körteknik, styrka och smidighet ställs på prov. Kör så sanden yr, ni kommer ha hur skoj som helst!

  Zipline och Quad är en härligt fartfylld kombo!

  Stäng
 • Äventyrsbana

  Livet är en balansgång!

  Göteborg, Uppsala, Norrköping, Borås, Gällö, Kalmar, Luleå, Oxelösund, Sjöbo, Skövde, Tived, Åhus, Ängelholm

  Du befinner dig högt över trädkronorna. Plattformen du står på vajar sakta i vinden. Snart ska du ta det stora steget. Du går mot alla instinkter som finns, trotsar din rädsla och ger dig ut på den ännu svajigare hängbron.

  På en höghöjdsbana får du verkligen tillfälle utmana dig själv. Höghöjdsbanan består av flera sammanhängande stationer i olika nivåer. Du svingar dig mellan rep, går balansgång och kastar dig ut i fritt fall. Det gäller att fokusera på uppgiften och inte slösa för mycket på krafterna!

  Genom att tänja på gränser och trotsa barriärer lär du dig att lita på dig själv och kommer att känna ett otroligt lyckorus och en kick när utmaningen är genomförd. Du riktigt känner hur du växer.

  Våga släppa taget du också!

  Se även
  Äventyrsbana för två och Äventyrsbana för familj!

  Stäng
 • Ölprovning

  Upptäck ölets mångfald av färger, dofter och smaker.

  Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Gävle

  Öl är inte komplicerat och består vanligtvis endast av fyra olika ingredienser, men av dessa fyra kan man skapa ett oändligt antal av spännande smaker.

  Varför smakar det som det gör? Varför blev ölet ljust eller mörkt? Humlebeskt eller maltsött? Ska det verkligen vara skumkrona på ölet? Och varför är det ibland grumligt?
  Frågorna är många. Under en ölprovning får du svar på dessa frågor.

  Du får ta del av ölets historik och tillverkningsprocesser. Dessutom får du råd om hur man på bästa sätt väljer, förvarar och njuter av ölet. Du får också en liten inblick i vilka öl man dricker i världen och till vilken mat. Självklart får du själv prova några av de allra bästa ölen.

  På den här provningen har du alla chanser att upptäcka ölets otroliga mångfald.

  För fler provningar, klicka här. 

  Arrangör i respektive stad:

  Gävle: Taysta AB
  Göteborg: Allt Om Malt & Njutningsfrämjandet
  Malmö: About Beer
  Stockholm: Ölbaronerna & Taysta AB
  Uppsala: Taysta AB
  Västerås: Taysta AB
  Örebro: Taysta AB

  Stäng
 • Ölvandring i Göteborg

  Hör historierna, besök pubarna, njut av ölen.

  Göteborg

  Kom med på ölvandring. På denna vandring tas ni med på en underhållande runda i Göteborgs ölvärld, från förr till idag. Samt med blicken mot imorgon.

  Ni får höra spännande historier från legendariska krogar och olika platsers betydelse för öllivet i Göteborg. 

  Ni får också smaka öl från dagens framstående Göteborgska ölbryggare.
  • Hör historierna
  • Besök pubarna
  • Njut av ölen

  Detta är en annorlunda, underhållande och lärorik vandring som passar alla med intresse för Göteborgs historia, nutid och framtid med temat - Öl.
  Stäng
 • Afternoon Chocolate för två

  En fikastund i chokladens tecken!

  Nynäshamn

  Chokladälskare, titta hit! Kan du tänka dig något härligare än en fikastund där allt som serveras innehåller choklad? En traditionell Afternoon Tea med en twist!

  I mysiga Nynäshamn söder om Stockholm ligger pärlan Chokladhuset. Chokladhuset är en av Sveriges äldsta småskaliga chokladtillverkare. Så långt det är möjligt används ekologiska och närodlade råvaror i all tillverkning när de skapar praliner, desserter och tårtor av högsta kvalité. 
   
  Nu bjuder Chokladhuset in till Afternoon Chocolate! Till bords serveras gästerna varsitt trevåningsfat med allt från chokladscones med chokladmarmelad till bakverk, snittar, praliner, petit fours och minidesserter, allt med fokus på choklad i olika kombinationer. En dröm för chokladälskaren! 
   
  Till detta serveras dryck i form av chokladte eller äkta varm choklad med vispgrädde. Om det mot förmodan finns någon som tycker att det kan bli för mycket av choklad, så kan man få en kopp kaffe eller vanligt te istället. 
   
  En njutningsfull stund i mysig miljö som garanterat passar alla som dyrkar choklad! 

  Stäng
 • Afternoon Tea for two

  Klassisk afternoon tea för två personer

  Stockholm, Norrtälje

  Efter en heldag i city, en hektiskt vecka eller för ett avslappnat möte känns det helt rätt med en lyxig afternoon tea.

  Stockholm:

  Bland de vindlande och myllrande gränderna i Gamla Stan i Stockholm finner man också en oas av lugn. Koppla av på ett modernt tehus i mysiga lokaler. Tillsammans med utsökta och noga utvalda teer väljer ni antingen den engelska eller den franska menyn:
  Engelska menyn - Fyra engelska snittar samt två scones med marmelad & clotted cream
  Franska menyn - Ett fat med franska delikatesser: laxpaté med rökt lax och forellrom, lantpaté med cornichons samt camembert- och roquefortost med confit. Serveras med brioche och smör.
  Avslutningsvis bjuds ni på varsin valfri dessert från kolonialvagnen. Vad sägs om en maffig citronmarängpaj, passionscheesecake eller riktig engelsk fruktkaka som avrundning?

  Norrtälje:
  I Sundsta strax utanför Norrtälje bjuds ni på varsitt glas sprudlande bubbel och en härlig afternoon tea med scones, hemlagad marmelad, smör, grönsaker, ost och fika. Allt som serveras är tillagat med mycket kärlek och på lokalproducerade råvaror.

  Greatdays testar (Stockholm):"Vi provade både den franska och den engelska menyn. Båda helt fantastiskt goda. Atmosfären på caféet är mysig och orientalisk och passar bra till de många olika väldoftande teerna man kan smaka på. Den goda maten avrundades med en himmelsk efterrätt som man själv får välja ut från deras efterrättssortiment. Hur mysigt som helst, rekommenderas varmt!"

  Stäng
 • Downhill Cars för två

  Nedför backen på ett annorlunda sätt!

  Stockholm

  Letar du efter en ny utmaning? Välkommen till länets högsta skidbacke för att uppleva Downhill Cars!

  I specialbyggda bilar med störtbågar och helt utan motor är bilarna gjorda för att med tyngdlagen ta dig ner för den snirkliga banan. 

  Du bestämmer själv när det är dags att trycka ner bromsen, men se upp, det går lätt för fort i svängarna och för att vara snabbast ner gäller det att hitta en jämn fart och hålla en rätt linje i kurvorna. God körteknik premieras, kanske har du en ny framtid som racingtsjärna!?

  Inför varje åk tar ni er upp till toppen av backen genom att koppla på bilen på skidliften som drar er upp, smidigt och bekvämt.

  Bilen är en stålkonstruktion som väger ungefär 150 kg, är 2,5 m lång, 1,5 m bred och du sitter skönt i vadderad förarstol.

  Alla bilar är utrustade med hydrauliska bromsar, elektroniskt säkerhetssystem och 4-punkters säkerhetsbälte.  Stäng
 • Gamla Stan – Mordet vid Kungliga Slottet

  Är du och dina vänner personer som gillar mysterier och gåtor? 

  Stockholm

  Mordet vid Kungliga Slottet är ett mordmysterium, inspirerat av sanna och autentiska händelser.

  Som ansvariga utredare är det er plikt att lösa detta bestialiska mord och återställa freden och ordningen.
  Nu är det er uppgift att samla in tillräckligt med bevis för att kunna peka ut rätt misstänkt för dådet. Mycket står på spel! 

  Ni öppnar kuvertet vid Kungliga Slottet och tar fram mordgåtan.Året är 1966, och det har begåtts ett bestialiskt mord. Nu är det er uppgift som utredningsledare att finna fram till vem som utfört dådet och är den skyldige. Jakten på mördaren kommer ta er runt om i Gamla Stans historiska omgivningar, medan ni löser ledtrådar och uppgifter som leder er mot lösningen!​Slutligen, om ni utfört ert arbete som utredningsledare korrekt, kommer ni ha samlat in tillräckligt med ledtrådar för att kunna anklaga och åtala den skyldige. När ni beslutat er för ert korrekta svar, får ni reda på facit, bevisen och vilket straff som utdömdes.    
  Lycka till!

  Stäng
 • Hotellfrukost för två

  Börja dagen med en härlig hotellfrukost!

  Stockholm, Malmö, Norrköping, Borlänge, Eskilstuna, Halmstad, Hudiksvall, Karlshamn, Köping, Lidköping, Ljungby, Ludvika, Motala, Nyköping, Rättvik, Skara, Skellefteå, Sundsvall, Trelleborg, Trollhättan, Uddevalla, Umeå, Vetlanda, Vimmerby, Visby, Vrigstad, Västervik, Östersund

  Frukost sägs vara dagens viktigaste mål, så passa på att skämma bort dig själv och dina nära och kära med en god hotellfrukost, utan att varken resa bort eller bo på hotell.

  Här får ni möjlighet att ta del av både nyttigt och njutbart i en skön blandning. Hotellfrukosten serveras som en frukostbuffé där innehållet kan variera från hotell till hotell.

  Observera att du måste ha ett värdebevis giltigt specifikt för "Hotellfrukost för två" för att kunna gå på hotellfrukost. Har du ett Greatdays presentkort på ett belopp måste du köpa ett värdebevis giltigt för "Hotellfrukost för två".

  Hotell i respektive stad:

  Borlänge: BW Gustaf Wasa Hotel

  Eskilstuna: BW Plaza Hotel

  Göteborg: BW Tidbloms Hotel

  Halmstad: BW Plus Grand Hotel

  Hudiksvall: BW Hotel Hudik

  Karlshamn: BW Hotell Karlshamn

  Köping: BW Hotel Scheele

  Lidköping:
  BW Edward Hotel

  Ljungby: BW Hotell Ljungby

  Ludvika: BW Grand Hotel Elektra

  Malmö: BW Hotel Noble House, BW Hotel Royal

  Motala: BW Motala Statt

  Norrköping: BW Princess Hotel

  Nyköping: Blommenhof hotell

  Rättvik: BW Hotel Lerdalshöjden

  Skara: BW Jula Hotell & Konferens

  Skellefteå: BW Malmia Hotel

  Stockholm: BW Hotel Karlaplan, BW Hotel Bentleys, BW Plus Time Hotel

  Sundsvall: BW Hotel Baltic

  Trelleborg: Clarion Collection Hotel Magasinet

  Trollhättan: BW Hotel Trollhättan

  Uddevalla: BW Hotel Carlia

  Umeå: BW Hotel Botnia

  Vetlanda: BW Vetlanda Stadshotell

  Vimmerby: BW Vimmerby Stadshotell

  Visby: BW Strand Hotel ,BW Solhem Hotel

  Vrigstad: BW Hotel Vrigstad Värdshus

  Västervik: BW Plus Västerviks Stadshotell

  Östersund: BW Hotell Ett, BW Hotel Gamla Teatern

  Stäng
 • Klättring för två

  Prova på klättring

  Norrköping

  Vad gör de inbitna klättrarna när klättringssäsongen är slut? De klättrar inomhus såklart! På ett klättergym finner du artificiella bergväggar med ett myller av olika klätterleder. Här finns allt för både dig som provar på för första gången och för dig som känner dig mer rutinerad.

  De högsta väggarna är uppåt 15 meter höga och det kan bli riktigt tufft mot slutet när mjölksyran börjar rinna till.

  Under ledning av en erfaren instruktör går ni igenom utrustningen och får grundläggande instruktioner i hur man bär sig åt.

  Ni blir säkrade med topprep av en instruktör. Säkring med topprep innebär att man inte faller om det skulle vara så att man tappar taget, utan man blir helt enkelt bara hängande i sin sele.

  Ta med dig en vän och prova på inomhusklättring!

  Stäng
 • Möt Skogens Konung för två

  Öga mot öga med skogens konung


  Uppsala

  Här får ni chansen att se älgar på riktigt nära håll. Inte på 100 meters avstånd, eller 50 eller 10 meter. Nej, här kommer ni så nära att ni kan ta på dem.

  I Upplands täta barrskogar ligger den här gemytliga älgparken, här strövar älgarna fritt på hela 16 hektar. Det är med skräckblandad förtjusning man sitter i den öppna vagnen när hägnets stora älgtjur kommer galopperande i full fart för att sedan stanna ett stenkast bort och nyfiket betrakta de nya besökarna i hans skog.

  Älgturen görs i ett av Sveriges största älghägn. Med traktor och vagn åker ni med på en guidad visning. Lyssna till den hängivna guiden, som verkligen älskar sina älgar, och få en otrolig inblick i hur älgarna lever och rör sig, ni kommer så nära att ni nästan kan ta på dem. 

  Att möta älgar i deras naturliga miljö är en unik och mäktig känsla. Följ med och ut i hägnet och upplev vad det innebär att möta skogens konung ni också!

  Stäng
 • Pole Dance för två

  Prova på att dansa, klättra, snurra runt stången!

  Stockholm

  Prova på Pole dance som dans och träningsform. Du får med hjälp av stången prova på att klättra, snurra och allt annat som hör till samtidigt som kroppens alla muskler får sig en riktig genomkörare. Ni kommer även få prova på att dansa en lättare koreografi till pumpande musik, det blir inte bättre än så här!

  Passet börjar med uppvärmning utan stolpe där golvet nyttjas och du utmanas med en variation av övningar för att komma igång. Sedan blandas träningen med stången upp i övningar med styrka, teknik och koreografi. Du behöver inga förkunskaper utan alla klarar av det!

  Eftersom alla fokuserar på sina rörelser har ingen tid att titta om någon gör fel så släpp alla hämningar och bli ett med stången. Alla dina muskler får sig en riktig genomkörare. Det kommer göra ont, du kommer få blåmärken som heter duga men du kommer att ha rent ut sagt skit kul!

  Stäng
 • Rib-tur för två - Smögen

  Njut av en fartfylld rib-tur från Smögen

  Smögen

  Flyg fram på en fartfylld rib-tur från Smögen! Den här sightseeingen tar dig med ut på sjön bland kobbar och skär i hastigheter på upp till 40- 50 knop.

  Ribbåten utgår från bryggan framför Soten på Smögen. RIB båtarna är extremt sjösäkra och klarar öppet hav med en våghöjd på upp till fyra meter och de används därför av polisen, kustbevakningen, marinen, räddningstjänsten och sjöräddningen.

  RIB står för Rigid Inflatable Boat som på svenska betyder gummibåt med hårt skrov. En RIB är en blandning av en vanlig båt och gummibåt, en häftig hybrid som du här får chansen att känna på under en riktigt hisnande färd.

  Du sitter säkert i båten, men du kommer nog hålla i dig lite extra!

  Stäng
 • Spadag för två Färna Herrgård & Spa

  Njut av en skön spadag i hjärtat av Bergslagen

  Skinnskatteberg

  Färna Herrgård & Spa är en liten spa-pärla belägen i hjärtat av Bergslagen under en timmes bilväg från Västerås och Örebro. Omgiven av två sjöar och Färna ekopark erbjuder herrgården en skönt avbrott i vardagen.

  Dagspa på Färna Spa inkluderar entré till pool, bastu och relax, tillgång till ett fullt utrustat gym samt ett yoga, -vattengymnastik, eller cirkelträningspass. (Se träningsschemat för dagens aktivitet) Ni får låna badrock, handduk & tofflor. Färsk frukt & vatten finns alltid att tillgå.

  Varmt välkommen till Färna Herrgård & Spa!

  Spana in fler av våra härliga spapaket.

  Stäng
 • Stadsvandring för två

  Vandring i Stockholm  

  Stockholm

  Gå en vandring genom olika stadsdelar i Stockholm. Ni får höra en erfaren guide berätta om hur det fungerade förr och en och annan detalj som ni förmodligen inte visste om den vackra huvudstaden. Välj mellan teman som exempelvis "från lort till lyx", Puss &snusk" och "Stockholms hjärta". Lyssna och njut av en trivsam vandring med guide

  Från lort till lyx:
  Tillsammans med en grupp andra nyfikna går ni på en promenad genom de centrala delarna av Östermalm, en stadsdel med epitetet ”Sveriges mest fashionabla stadsdel”. Idag är priserna på de mondäna våningarna högst i hela landet. Här lever man i en lugn och respektabel del av Stockholm med eleganta modebutiker, välstädade parker och enkelriktade gator som ger ett tyst och vilsamt gaturum. Annat var det förr!

  Här dränker vi katter i viken, köper oss en sommarstuga och förvarar hovets hästar . Stockholms elit dricker kaffe medan skurkarna sänker varandra, inbakade i cement eller släckt kalk. Det är bilden som målas upp under promenaden som tar er från Nybroplans havsutsikt upp till den förre detta "Stor"gatan och ned till Nybroviken igen

  Puss & Snusk:
  Älskarinnor, sjukdomar och barnbördshus, driftiga kvinnor, flugmöten och bedragna män - det är bara några av inslagen i denna promenad! Följ med på en resa till svunna tider i den gamla staden, där människor uthärdade ett liv i motgång men tidvis också gladdes tillsammans med vänner; man åt, drack och dansade på stadens många krogar. Bedragna män ruvar på hämnd och knipsluga bondfångare ser sin chans att lura av folk en och annan krona, i en stad fylld av vinddrivna figurer blandat med allsköns sorglösa individer som tar livet med en klackspark. Turen avslutas på Riddarholmen, denna vackra men obebodda och sällan besökta ö, vars historia berättar om munkars liv i celibat, kungligheters skandaler och det ”vanliga” folkets hårda levnadsvillkor. Tänk att två ord och en vandring kan rymma så mycket av Stockholms historia!

  Stockholms Hjärta:
  De flesta historier du hörde som liten är sanna. Under denna stadsvandring i Gamla stan kan du nästan uppleva stämningen när blodet rinner över Stortorget, känna doften av aska när slottet Tre Kronor står i brand och äcklas av stanken från flugmöten. Är du ute efter en kort introduktion till en av Stockholms bäst bevarade stadsdelar är det här turen för dig. Stadsvandring i Gamla stan, Stockholms Hjärta, både förvånar och förundrar! 
  På denna promenad över Gamla stans kullerstenar får ni föreställa er ett Stockholm för länge sedan, där getter betar på taken och sopor kommer flygande ut från fönstren. Här skildras hur människor levde i nödtorft och att många stackare av ekonomiska skäl, tvingades flytta ut från staden. Barnen brukar älska berättelserna om de gyllene fåglarna som med sina magiska krafter skyddade området från bränder.

  Stockholms Hjärta är perfekt för tajta scheman och barn med lite tålamod.

  Stäng
 • Stand-up för två

  En kväll i skrattets tecken

  Stockholm

  Unna er en helkväll med underhållning med några av Sveriges bästa stand-up komiker! Upplevelsen ger er inträde till Sveriges mest kända Stand Up-krog, Norra Brunn.

  Visste du att leenden och skratt gör dig gladare, friskare, mer kreativ och mindre stressad? Skratt stärker dig och gör både dig och din omgivning gladare. Om man kan se på vardagen med ett leende och släppa loss och skratta åt eländet även när det inte blir som man tänkt sig har man kommit långt. Skrattet ger faktiskt till och med kraft att ta itu med det som behöver göras. Så unna er en rolig kväll på Stockholms mest kända scen för stand-up comedy, Norra Brunn.

  Middag ingår ej, men det går utmärkt att komplettera i efterhand.

  Ett gott skratt förlänger livet!  Ur wikipedia:
  Ståuppkomik, av engelskans stand up comedy, är en form av komisk underhållning, där en ensam underhållare, ståuppkomiker, talar från en scen till en publik med en mikrofon. Ståuppkomikern brukar föra längre monologer. I dessa blandas att tala direkt med/till publiken utan en fjärde vägg som avskiljer dem, roliga historier och anekdoter och korta oneliners. Ståuppkomiken förefaller ofta vara improviserad och handlar ofta om dagsaktuella politiska ämnen eller vardagliga, allmänmänskliga ämnen.

  Restaurangen har en anrik historia. Den grundades redan 1903 och har sedan dess haft många olika namn.

  Stäng
 • Strandrelax för två

  Sola inomhus     

  Västerås

  Önskar du att det var sommar året om? Längtar du efter att borra ner fötterna i varm sand? I denna strandrelax är det sommar året om.

  I luften är det 28° varmt och skönt. Tänk dig att du sitter på en mjuk och härlig sandstrand i något tropiskt paradis. Du sitter i en skön relaxstol, med fötterna nerborrade i den varma sanden. Den varma sköna solen värmer ditt ansikte och kropp. En ljum vind fläktar i ditt hår och du hör vågorna slår in mot strandkanten. I handen sitter du med en uppfriskande drink (alkoholfri) och du känner hur din kropp bara slappnar av totalt. I en timme får du uppleva denna ljuvliga känsla.

   I baren serveras det tillbehör och du väljer två valfria som ingår i upplevelsen:

  - Alkoholfri drink
  - Kaffe/Te
  - Läsk
  - Kaka/godbit
  - Snacks 

  Att tänka på: 
  -Lätta sommarkläder (shorts,linne, solglasögon)
  -Ta gärna med badtofflor
  -En stor handduk att lägga i relaxstolen (finns att hyra för 20kr)
  -Av hänsyn till andra, ber vi er ha mobilen på ljudlös/avstängd 

  Stäng
 • Teaterkväll för två

  Teaterkväll för två på första parkett

  Stockholm

  Playhouse Teater är den trivsamma teatersalongen på Drottninggatan i Stockholm som presenterar ny dramatik från New York, framförd på svenska. 

  En föreställning på Playhouse Teater är alltid en ny pjäs, en berättelse som inte tidigare visats i Sverige: aktuell, engagerande och inspirerande. Väck känslor och upplev de bästa nyskrivna och prisbelönta pjäserna direkt från scenerna i New York.  


  Stäng
 • Agent X

  Ett kodknäckande spionmysterie för dig som vill spela själv eller tillsammans med dina kompisar/kollegor.

  Hela Sverige

  Agent X är ett spel online där det gäller att samarbeta, ha nerver av stål och använda logik för att lyckas.

  Kommer ni att lyckas förhindra det ondskefulla geniet från att spränga domedagsbomben?
  Ni måste lösa kluriga pussel, förhöra misstänkta personer, resa runt jorden, möta informatörer och klara av att hålla nerverna i styr när det verkar som det ondskefulla geniet hela tiden ligger ett steg före er…
  Kan och hinner ni stoppa honom innan tiden rinner ut?

  Informationen ni samlar på er under uppdragen hjälper er att nå det yttersta målet: att desarmera domedagsbomben.

  Detta ska man tänka på:
  - Går att spela varsomhelst
  - Både tävling och underhållning
  - Passar såväl solospelare som grupper (det finns ingen begränsning i hur många lag som kan spela samtidigt, vi rekommenderar 3-5 deltagare/ lag)
  - Maxtid 60 minuter
  - Enkelt att komma igång
  - Ni behöver bara 1 smartphone eller surfplatta + papper och penna/lag
  - Ni får användning av kreativitet, kommunikation, logik, allmänbildning och onödigt vetande
  - Det är tillåtet att använda sig av Google under spelets gång

  Stäng
 • Familjedag på The Viking Museum

  Ta klivet rakt in i vikingatiden!

  Stockholm

  Vilka var egentligen vikingarna? Hur kommer det sig att de gjort sig både kända och ökända i hela världen? 

  Ett besök på The Viking Museum spräcker hål på myten om vikingar som ett krigsbenäget folk med hornprydda hjälmar. I den levande utställningen möter ni genom filmer, föremål och miljöer människorna bakom denna mytomspunna tidsepok. Ni får träffa Leifur och Estrid, två återskapade vikingatida människor med spännande historier att berätta. På museet finns möjlighet att testa en vikingahjälm och känna på tyngden av ett svärd. Det finns även en hörna där barnen kan leka fritt i vikingamiljö och med vikingatida föremål. 

  I paketet ingår även åkturen Rangfrids Saga, en dramatisk resa genom vikingatidens Europa. Äventyret börjar hemma på Frösala gård. Husbonden Harald har slarvat bort familjens förmögenhet och hans hustru Ragnfrid skickar ut honom för att rädda både gård och ära. Om han inte lyckas skaffa silver kan de tvingas gifta bort enda dottern Sigrid. Och det vill hon verkligen inte. En fängslande saga för både stora och små. 

  Välkomna in i vikingarnas värld! 

  Stäng
 • Fotojakten

  Fotojakten passar perfekt för dig som vill aktivera dig på egen hand, tillsammans med familjen eller kompisar.

  Hela Sverige

  Med vår app nedladdad i din surfplatta eller smartphone startar ni enkelt spelet genom att logga in med de uppgifter ni får via e-post eller sms när ni bokar.
  Ni väljer sedan själva när ni vill spela….ert spel och er tid startar när ni loggar in i spelet!


  • Samla ihop så många poäng som möjligt genom lösa olika fotoutmaningar. Utmaningarna aktiverar ni genom att röra er utomhus, ju längre ni går desto fler uppgifter läggs till er lista (total sträcka ca 2km)
  • Ni genomför spelet till fots.
  • Spelet avslutas automatiskt när ni tagit alla kontroller eller när speltiden gått ut (maxtid = 2 timmar).
  • Ett gyllene tillfälle att utmana grannar och kompisar utan att behöva träffas IRL (= social distansering).

  Samla ihop poäng genom att lösa fotouppgifterna, kreativa bilder ger såklart välförtjänta bonuspoäng!

  Stäng
 • Padeltennis

  Gör som padelfantasterna Zlatan, Zelmerlöv, Brolin och Björkman, spela Padel!

  Visby

  Träning och motion gör gott för både kropp och själ, att spela padeltennis är dessutom socialt och trevligt då man alltid spelar dubbel med 4 spelare på banan samtidigt.

  Padel (eller padeltennis) är en racketsport som kan ses som en blandning mellan tennis och squash. Det spelas på en plan med två planhalvor avskilda av ett nät, precis som tennis. Däremot så kan man även använda sig av väggarna i spelet - vilket mer liknar squash. Padel är en otroligt rolig sport som är enkel att utöva och som snabbt kan göra dig biten och snudd på skapa ett padelberoende, perfekt för dig som behöver komma igång med träningen ordentligt.

  På sommaren spelar ni under solen på Visbys vackert belägna utomhusbanor med utsikt över stadens ruiner och Östersjöns horisont. Under vintertid eller vid regn spelar ni inomhus i Visby Racketcenter.

  Stäng
 • Bowling på BallBreaker

  Utmana dina vänner i skön miljö

  Stockholm

  Utmana dina vänner på bowling i en av Stockholms snyggaste bowlinghallar!

  Bowling passar alla. Du kan vara nybörjare, försöka rulla klotet så rakt som möjligt och sikta på att komma över 100 poäng. Du kan vara en rutinerad spelare med siktet på 300, klä dig i nypressad bowlingskjorta och skruva klotet så det snuddar höger ränna för att sedan vräka ner samtliga käglor.

  Bowla upp till fem personer, kanske ta med en dejt eller ett kompisgäng där ni kan utse vem av er som är Mr Roy Munson, Kingpin.

  Banorna håller internationell tävlingsklass och är inrymda i skön restaurang- och klubbmiljö. Detta är den perfekta aktiviteten för att nå det sociala spelet, kunna luta sig tillbaka i soffan, lära känna varandra och ta en drink. Nästa sekund är nästa rond, full fokus på hur du ska göra detta ännu bättre, samma klot eller ett annat? Du går för striken och det finns så mycket att vinna!

  Stäng
 • Familjedag på Sydpoolen

  En plaskande dag för hela familjen!

  Södertälje

  Kluckande, porlande, skvalpande och förtjusta utrop från barn i alla åldrar.

  Att få leka i vatten måste väl räknas till en av de saker som håller oss unga. Vem kan motstå att bli som barn på nytt och flyta med dit vattnet bär oss. Och var kan väl passa bättre att helt släppa lös leklustarna än ett äventyrsbad. 

  Simma i bassäng med hisnande vågor, åk vattenrutschbanan på hela 65 meter, flyt med i strömkanalen och lek med bubbelbädden, vattenkanonerna och en hel massa andra vattenleksaker. 

  Slappna sen av och varva ned i bubbelpoolen. Eller varför inte utmana er själva genom att försöka slå rekordet att åka snabbare än 7,13 sekunder på den långa banan? 

  För de allra minsta finns miniäventyrsbadet Pigges Lagun. Ta med hela familjen och unna er en härlig dag med lek, skratt och bad. 

  Stäng
 • Golfsimulator på BallBreaker

  Golf mitt i huvudstaden!

  Stockholm

  Handen på hjärtat, hur många månader om året tycker du egentligen det är trevligt att åka ut till golfbanan? Säsongen i Stockholm är bara, säg, sex månader. Golfsimulatorn på Ballbreaker gör det möjligt för dig att hålla spelet igång året runt!

  Att spela golf i en golfsimulator är så nära verkligheten du kan komma samtidigt som det är en mycket mer social variant av golfspelandet då alla befinner sig på samma plats hela tiden och på så vis får mer tid till umgänge.

  Därtill har du möjlighet att ta en öl eller en drink i baren samtidigt som du ser kompisen slå ut på första tee på St. Andrews i Skottland.

  Simulatorn erbjuder spel på 50 olika mästerskapsbanor runt om i världen. Har ni svårt att få en tid på exempelvis Pebble Beach, eller inte har tid att åka dit, så testa denna upplevelse. Simulatorn erbjuder ett stort antal spelformer såsom matchspel, poängbogey, skins, scramble samt en rad olika träningsprogram som analyserar dina slag och bollbanor. Du kan också spela en rad olika tävlingar som ”närmst pin” och ”längsta drive”. 

  Och du, du slipper gå också.

  Stäng
 • Jakt på BallBreaker

  Gå på jakt i storstadsdjungeln!

  Stockholm

  Gillar du tävling och jakt eller vill du bara prova-på?

  På Ballbreaker i Stockholm finns en jakt- och skjutsimulator som passar såväl nybörjare som sportskyttar på elitnivå. Inställningsmöjligheterna är många och simulatorn erbjuder både hagel- och kulskytte samt möjligheten att följa hela skjutförloppet vilket är väldigt användbart för den som vill bli en bättre skytt.

  För dig som aldrig provat på jakt eller skytte tidigare är detta ett utmärkt tillfälle att i trevlig miljö prova på!

  Man kan vara upp till 5 personer så dra ihop ett gäng och gå på jakt!

  Stäng
 • Skänk en gåva

  Skänk värdet av ditt värdebevis till Barncancerfonden.

  Vi känner oss glada och stolta över att få samarbeta med Barncancerfonden i deras viktiga kamp för drabbade barn, ungdomar och deras familjer. Varje år drabbas cirka 300 familjer i Sverige av det ofattbara; ett barn får en cancerdiagnos. Barncancerfonden arbetar för att underlätta livet för de här familjerna.

  Stort tack för att du bidrar i den här viktiga kampen!

  Läs mer om Barncancerfonden

  Stäng
Visa fler