Italiensk ostkurs för två
Att tillverka egen ost hemma låter komplicerat, men här kommer goda nyheter till alla ostälskare: Alla kan tillverka ost hemma i sitt eget kök, och nu har ni möjligheten att lära er knepen för att lyckas!
Denna kurs passar alla och kräver inga som helst förkunskaper, här får ni lära er att tillverka olika sorters hemgjord ost från grunden. Kursen hålls i en matstudio i centrala Stockholm, inredd som ett äkta italienskt kök.
Kursen startar med en kaffe och något litet att äta medan kursledaren går igenom enkel teori och en kort presentation om vad ni ska tillaga och hur ni ska göra det. Sedan fördelas recepten mellan deltagarna och det är dags att sätta igång!
Ni tillverkar bland annat primo sale (färskost), krämig mascarpone, klassisk ricotta och eget smör. Vissa av ostarna tar ni med er hem, de passar utmärkt att ha på pizzan eller att servera med färska tomater, basilika och olivolja. Vissa ostar ni tillagat serveras på plats som en enklare lunch tillsammans med passande tillbehör som exempelvis färskt bröd, en härlig tomatsallad och salami.
Välkommen in i osttillverkningens värld!