Avsmakningsmeny på Operakällaren
Ni får här möjlighet att spendera en hel kväll i grandios miljö med förstklassig mat och fantastisk service.
Operakällaren fick sitt namn redan 1787 när restaurangen låg i källaren under Gustav III:s operahus. Historiens vingslag präglar förstås stämningen i den kulturminnesmärkta byggnaden.
Ni serveras ett glas Champagne på verandan i vår lounge där vi startar kvällen.
Därefter förflyttas ni till Operakällarens Matsal, vars originalinteriör med väggmålningar, förgylld ek panel, kassettak och takkronor av många anses vara Sveriges vackraste. I matsalen avnjuter ni en avsmakningsmeny signerad Viktor Westerlind.
I augusti 2021 välkomnar Operakällarens Matsal Viktor Westerlind som ny kökschef. Efter många års arbete på stjärnkrogar så som F12, Frantzén och Aira tar Viktor nu över köket på en av landets mest prestigefyllda restauranger. Utöver sina många år som kökschef har Viktor tävlat för svenska kocklandslaget där han tagit silver i Culinary World Cup och guld i Culinary Olympics. År 2009 vann han även Årets Kock. Med Viktor i köket ska restaurangen bevara sitt hedersmärke, Tradition & Kvalitet, samtidigt som den utvecklas och förbättras.
Välkomna på en matupplevelse av högsta internationella klass i genuint historisk miljö!
We had a great experience at Operakällaren: very nice and cozy place (with an amazing view over Blasieholmen and the royal castle) + great food &wine and caring staff!
Highly recommended :-)
Mångsidig och intressant avsmakningsmeny. Service från personal på toppnivå.
Den var en kväll som jag inte kommer att glömma. Allt från mat, dryck & service var otrolig världsklass.
Det var fint dessutom av Great Days att förlänga tiden pga Covid restriktioner.
Jag kan högt rekommendera denna upplevelse.