Fartfyllda upplevelser

Den perfekta boxen för den som älskar fart, fläkt och motorer! Ge dig ut på vägarna i en fartfylld provkörning av en supersportbil eller följ med på en nervkittlande tur med en RIB-båt i skärgården. Det finns upplevelser som passar alla, men det är en fördel om du älskar när det går undan! Vilken upplevelse du än väljer så utlovas adrenalinkick.

Dessa upplevelser ingår

 • Folkrace Linköping

  Exklusivt folkrace-paket, endast hos Greatdays!

  Linköping

  Det här fullspäckade paketet hittar du bara hos Greatdays. Så utmana dig själv och andra! Kör så det ryker och du kommer förstå varför folkrace har blivit så omåttligt populärt.

  Folkrace i Linköping körs på en grusbana som är 1150 meter lång. Bilarna har skyddsbåge och är utrustade med fyrpunktsbälte.

  I ombyggda Volvo 940 E85-bilar kör du så grus och lera stänker, du kommer att ha så kul att du knappt vill kliva ur bilen. Du börjar med ett provvarv på ett varv där du får känna på bilen och banan. Direkt efter provvarvet körs det två kvalheat på två varv –  den här gången är det på tid.

  Förvänta dig en tuff och superrolig kamp!


  Se även: Folkrace Stockholm

  Stäng
 • Kör Ariel Atom Plus

  Upplev den äkta Engelska fartkänslan - Less is more!

  Kryp ut ur skalet och ner i Ariel Atom 3.5 Det är så nära du kan komma en formel 1 bil men ändå få köra den på allmän väg. Luftintaget sitter bara en decimeter från örat och ljudet ger ståpäls när en av världens bästa motorer, Honda® 2 liter iVTEC®, varvas ut.

  •    0-100km/h som en sportmotorcykel på ca 2,9 sek!
  •    Du får köra ca 30 km på allmän väg i nära anslutning till racingbanan tillsammans med en professionell förare.
  •    En av världens accelerations snabbaste gatbilar - någonsin
  •    Väghållning, prestanda och design är det närmsta man kan komma Formel 1, för gatbruk.

  Bilen är byggd som en formelbil där fokus har varit att göra bilen så lätt som möjligt. På så sätt får bilen en väghållning som ingen annan gatbil. Driftsäkerheten, väghållningen, bromsarna och prestandan är helt outstanding. 

  Ariel Atom liknar ingen annan bil du kört tidigare. Det som inte behövs har man, precis som på racerbilar, inte byggt in i bilen. Endast det som behövs för att få en optimal körupplevelse finns där. Inga ABS bromsar, antispinn, servostyrning, vindrutetorkare, dörrar, stoppade stolar. 

  Men å andra sidan är det inget av detta som behövs på en racerbil. För att förklara det enkelt kan man likna Ariel Atom 3.5 vid en roadracingmotorcykel, fast med fyra hjul som ger väggrepp, bromsförmåga och säkerhet som en tävlingsbil.

  Njut av en körtur där du kommer få en helt ny syn på raksträckor, kurvor och framförallt acceleration.

  Stäng
 • Kör Ferrari och Lamborghini

  Kör två av världens mest exklusiva sportbilar!

  Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Örebro, Linköping, Jönköping, Gävle, Karlstad

  Gillar du snabba bilar och vill ha en körupplevelse utöver det vanliga? Då är det här upplevelsen för dig.

  Upplev adrenalinkicken när du sätter dig bakom ratten på inte bara en utan två italienska supersportbilar! Här får du en unik chans att jämföra de två mästerverken Ferrari och Lamborghini.

  Att starta motorn på en Ferrari eller Lamborghini  - två av världens mest legendariska supersportbilar är som ljuv musik. En åktur med dessa supersportbilar lämnar dig garanterat inte oberörd. Ta chansen att bekanta dig med två av de mest exklusiva sportbilarna i världen. 

  Efter en genomgång av bilarna, sjunker ni ner i det låga sätet bakom ratten. Tryck på startknappen och känn hur motorn frustar igång. Motorns vibrationer fortplantar sig i din ryggrad samtidigt som den otåligt väntar på att få visa vad den går för. En fantastisk känsla infinner sig!

  Provkör Ferrari och Lamborghini du också! 

  Stäng
 • Kör Ford Mustang Shelby Premium

  Upplev känslan när du trycker på gasen i en sportbil!

  Känn adrenalinet pumpa med kraftfulla Ford Mustang Shelby!

  Förverkliga den amerikanska drömmen under en körning med en av de mest ikoniska muskelbilarna genom tiderna. Upplev känslan av ett riktigt muskelpaket med över 700 hästkrafter! Under huven sitter det en mullrande V8 på 5,0 liter som vid en lätt beröring vid gasen får dina sinnen att vakna till liv.

  Ford Mustang Shelby är en kraftfull, högvarvig gatlegal racingbil som är byggd specifikt för att erövra varje racingbana men också gatorna. Ford har inkorporerat den senaste aerodynamiken, tekniken och racingdäcken i GT350 R från deras "Mustang road course racing programs."
   
  Upplevelsen börjar med en säkerhetsgenomgång, sedan visar de professionella racinginstruktörerna dig bilen och alla reglage. En aktiv coachning sker under körningen för att maximera just din upplevelse på ett säkert sätt. I paketet ingår 40 km körning på allmän väg.
   
  Fakta om bilen:

  Automatväxel 
   
  Över 700 hästkrafter 
   
  0-100/h =3.4 Sekunder. 
   
  Topphastighet 320 km/h 

  Stäng
 • Kör Nissan Godzilla GT-R 40km

  En minnesrik upplevelse! 

  Ta chansen att ratta en av världens snabbaste och kändaste superbilar.

  Att köra detta vidunder är en upplevelse i hästväg och är ett måste för dig som vill känna på en adrenalinkick utöver det vanliga. Beredd dig på en riktig adrenalinkick och känn dig som en racingförare för en dag!
  Så fort du känner dig bekväm i förarsätet är det dags att känna på den enorma kraften ifrån det fyrhjulsdrivna vidundret, som faktiskt sprutar eld vid gaspådrag. Accelerationen är något i hästväg och känslan framför ratten är svår att beskriva.

  Ladda för en riktigt exalterade fartupplevelse i en av världens mest omtalade sportbilar. Upplevelsen börjar med en genomgång av bilen tillsammans med en professionell racinginstruktör. Sedan sjunker du ned i recaro racing-stolarna och fattar tag i ratten. Under huven hittar du en 3.8 liters V6 med dubbelturbo, som producerar hela 650 hästkrafter som distribueras ut till alla fyra hjulen.

  • Nissan GT-R kör ifrån både Ferrari och Lamborghini Aventador
  • Gå från 0 till 100 km/h på enbart 2,7 sekunder och 340 km/h i maxhastighet
  • Utrustad med över 600 hästkrafter
  • Sprutar eld ur avgassystemet

  Stäng
 • Kör världens snabbaste muskelbil Premium

  40 kilometers körsträcka!

  En oförglömlig körupplevelse där du själv eller någon du tycker om får chansen att köra en av världens starkaste och snabbaste muskelbilar!

  Känn hur mungiporna dras upp mot öronen när  du trycker på gasen och får känna på krafterna i en Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye Widebody. Med över 800 hästkrafter kommer du känna något som inte går att beskriva med ord! 

  Under motorn hittar du en 6.2 liters V8 som producerar närmare 800 hästkrafter och nästan 1000 newtonmeter. Detta är alltså en av de allra mest kraftfulla serieproducerade bilarna i världen. Just detta exemplar har dessutom utrustats med ett widebody kit som gör bilen hela två meter bred. Dessutom har den en Demon-motor under huven.

  Upplevelsen inleds med en noggrann genomgång av säkerheten och allt praktiskt man behöver veta för att köra världens snabbaste muskelbil. Sedan är det bara att sätta sig bakom ratten, spänna fast säkerhetsbältet, få klartecken från instruktören i passagerarsätet, och sedan vrida om nyckeln. Du kör på utvalda slingor på allmänna vägar för maximal körupplevelse.
   
  Adrenalinkick utlovas!

  Stäng
 • Offroad

  Bilkörning med twist!

  Hammarstrand

  Det här är ett perfekt tillfälle att lära sig hur en bil uppträder i svår terräng. Ni kommer att köra en TGB11, Volvo militärterrängbil. Det här är en extremt kompetent och robust bil som ursprungligen togs fram av svenska försvaret just för att kunna framföras i svår terräng!
   
  Under den här turen kommer ni att lära er hur man framför en bil i svår nästan oframkomlig terräng. Ni kommer bli förvånade över vad man faktiskt kan åstadkomma med en fyrhjulsdriven bil. På området finns ett stort antal banor med varierande svårighetsgrad.
   
  Aktiviteten börjar med en kortare teorigenomgång där er instruktör kortfattat går igenom saker som är bra att tänka på när man kör offroad.
  Därefter börjar körningen på enklare banor för att sedan gradvis öka svårighetsgraden till mer avancerad körning, instruktören följer med och ger tips under hela körningen.   
   
  Bered er på att hugga i ordentligt! Offroadkörning är vansinnigt kul!

  Stäng
 • Racetaxi med Ariel Atom - 5 varv

  Inga dörrar, inga fönster, ingen instrumentpanel, bara rå styrka och fantastiska hastigheter! 

  Linköping, Mantorp

  Utmana dig själv och låt dig skickas ut i en omloppsbana ombord på en Ariel Atom 3,5.

  Bredvid en professionell förare åker du 5 varv runt banan och får, till fullo, känna på den extrema prestandan. Banan är 2 300 meter lång och ni susar fram med en snitthastighet långt över 130km/h trots de antal 90-graders kurvor som banan har.

  Den brittiska biltillverkaren Ariel ligger bakom denna lilla sportbil med de stora krafterna. Krafter som till och med kan få de flesta andra fyrhjuliga supersportbilar på skam. Det magiska tricket är att Ariel Atom istället för att maximera kraften har minimerat vikten. Med en vikt på cirka 470 kg och en 2-liters Honda-motor med en effekt på 181 kW (245 hk) samt vridmoment på 210 Nm, går en Ariel Atom från 0–100 km/h på endast 2,9 sekunder! Så häng med på en av de snabbaste och häftigaste upplevelserna som går att få på fyra hjul. 

  Full fart spar tid! Vågar du?

  Stäng
 • Speedtest med Muskelbil - 3 heat

  Upplev känslan av en muskelbil med över 800 hästkrafter

  Här får du en unik möjlighet att pressa fartgränserna i en an världens starkaste och snabbaste bilar. Garanterat en upplevelse utöver det vanliga!

  Det är få förunnat att få sitta bakom ratten på en Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye Widebody, ett fartmonster som endast byggs i begränsad upplaga. Bilen är utrustad med en 6.2 liters V8 som producerar 800 hästkrafter och närmare 1000 newtonmeter. Kraftfullare bil är svår att hitta! 
   
  I detta paket kör du på 3 heat på flygfält vilket innebär att du får möjlighet att trycka gasen i botten och känna på bilens krafter på riktigt. Bilen kommer med en svart nyckel som ger 500 hästkrafter och en röd nyckel som släpper loss hela 800 hästkrafter. Det är den röda nyckeln du får vrida om här.  

  Upplevelsen inleds med en grundlig genomgång av säkerheten och allt man kan tänkas behöva veta innan man sätter sig bakom ratten på världens snabbaste muskelbil. Under hela körningen sitter en erfaren instruktör med dig i passagerarsätet och finns tillhands för att instruera dig och hjälpa dig maxa körupplevelsen. 

  Är du redo? 

  Stäng
Visa fler