Fartfyllda upplevelser

Den perfekta boxen för den som älskar fart, fläkt och motorer! Ge dig ut på vägarna i en fartfylld provkörning av en supersportbil eller följ med på en nervkittlande tur med en RIB-båt i skärgården. Det finns upplevelser som passar alla, men det är en fördel om du älskar när det går undan! Vilken upplevelse du än väljer så utlovas adrenalinkick.

Dessa upplevelser ingår

 • Folkrace Linköping

  Exklusivt folkrace-paket, endast hos Greatdays!

  Linköping

  Det här fullspäckade paketet hittar du bara hos Greatdays. Så utmana dig själv och andra! Kör så det ryker och du kommer förstå varför folkrace har blivit så omåttligt populärt.

  Folkrace i Linköping körs på en grusbana som är 1150 meter lång. Bilarna har skyddsbåge och är utrustade med fyrpunktsbälte.

  I ombyggda Volvo 940 E85-bilar kör du så grus och lera stänker, du kommer att ha så kul att du knappt vill kliva ur bilen. Du börjar med ett provvarv på ett varv där du får känna på bilen och banan. Direkt efter provvarvet körs det två kvalheat på två varv –  den här gången är det på tid. Efter kvalheaten blir det final och ALLA förare går till final. Finalheatet är på tre varv, alla mot alla och även ett alternativspår av banan används.

  Förvänta dig en tuff och superrolig kamp!


  Se även: Folkrace Stockholm

  Stäng
 • Kör Ariel Atom Plus

  Upplev den äkta Engelska fartkänslan - Less is more!

  Linköping, Mantorp

  Kryp ut ur skalet och ner i Ariel Atom 3.5 Det är så nära du kan komma en formel 1 bil men ändå få köra den på allmän väg. Luftintaget sitter bara en decimeter från örat och ljudet ger ståpäls när en av världens bästa motorer, Honda® 2 liter iVTEC®, varvas ut.

  •    0-100km/h som en sportmotorcykel på ca 2,9 sek!
  •    Du får köra ca 30 km på allmän väg i nära anslutning till racingbanan tillsammans med en professionell förare.
  •    En av världens accelerations snabbaste gatbilar - någonsin
  •    Väghållning, prestanda och design är det närmsta man kan komma Formel 1, för gatbruk.

  Bilen är byggd som en formelbil där fokus har varit att göra bilen så lätt som möjligt. På så sätt får bilen en väghållning som ingen annan gatbil. Driftsäkerheten, väghållningen, bromsarna och prestandan är helt outstanding. 

  Ariel Atom liknar ingen annan bil du kört tidigare. Det som inte behövs har man, precis som på racerbilar, inte byggt in i bilen. Endast det som behövs för att få en optimal körupplevelse finns där. Inga ABS bromsar, antispinn, servostyrning, vindrutetorkare, dörrar, stoppade stolar. 

  Men å andra sidan är det inget av detta som behövs på en racerbil. För att förklara det enkelt kan man likna Ariel Atom 3.5 vid en roadracingmotorcykel, fast med fyra hjul som ger väggrepp, bromsförmåga och säkerhet som en tävlingsbil.

  Njut av en körtur där du kommer få en helt ny syn på raksträckor, kurvor och framförallt acceleration.

  Stäng
 • Kör Ferrari och Lamborghini

  Kör två av världens mest exklusiva sportbilar!

  Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Linköping

  Gillar du snabba bilar och vill ha en körupplevelse utöver det vanliga? Då är det här upplevelsen för dig.

  Upplev adrenalinkicken när du sätter dig bakom ratten på inte bara en utan två italienska supersportbilar! Här får du en unik chans att jämföra de två mästerverken Ferrari och Lamborghini.

  Att starta motorn på en Ferrari eller Lamborghini  - två av världens mest legendariska supersportbilar är som ljuv musik. En åktur med dessa supersportbilar lämnar dig garanterat inte oberörd. Ta chansen att bekanta dig med två av de mest exklusiva sportbilarna i världen. 

  Efter en genomgång av bilarna, sjunker ni ner i det låga sätet bakom ratten. Tryck på startknappen och känn hur motorn frustar igång. Motorns vibrationer fortplantar sig i din ryggrad samtidigt som den otåligt väntar på att få visa vad den går för. En fantastisk känsla infinner sig!

  Provkör Ferrari och Lamborghini du också! 

  Stäng
 • Kör världens snabbaste muskelbil Premium

  Upplev en långkörning med en av världens snabbaste bilar

  Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Jönköping, Sundsvall

  Här får du en oförglömlig körupplevelse där du själv eller någon du tycker om får provköra en av världens starkaste och snabbaste muskelbilar.

  Att få prova på en av världens starkaste och exklusivaste sportbilar är en perfekt present för alla som på något sätt älskar fart och adrenalin!

  Upplev känslan som inte går att beskriva med ord när du trycker på gasen i en sportbil med över 800 hästkrafter. 
  Innan ni sätter er i bilen och vrider om nyckeln så får ni en praktisk genomgång av sportbilen och sedan följer en instruktör med dig ut på din fartfyllda tur för att ge dig en maximal upplevelse.

  Stäng
 • Offroad

  Bilkörning med twist!

  Hammarstrand

  Det här är ett perfekt tillfälle att lära sig hur en bil uppträder i svår terräng. Ni kommer att köra en TGB11, Volvos "Stora Valpen". Det här är en extremt kompetent och robust bil som ursprungligen togs fram av svenska försvaret just för att kunna framföras i svår terräng.

  Under den här turen kommer ni att lära er hur man framför en bil i svår nästan oframkomlig terräng. Ni kommer bli förvånade över vad man faktiskt kan åstadkomma med en fyrhjulsdriven bil. På området finns ett stort antal banor med varierande svårighetsgrad.

  Du får en kort teorigenomgång där er instruktör går igenom spårval, växlar och rattfattning. Därefter får ni själva praktisera på knepiga banor, till synes omöjligt branta sluttningar, kladdiga lerhål och djupa vattenpassager. Kör ni fast kanske ni får tillfälle att lära er hur man vinschar upp en bil alternativt tillsammans lösa problemet på annat sätt. 

  Bered er på att hugga i ordentligt! Offroadkörning är vansinnigt kul!

  Stäng
 • Racetaxi med Ariel Atom - 5 varv

  Inga dörrar, inga fönster, ingen instrumentpanel, bara rå styrka och fantastiska hastigheter! 

  Linköping

  Utmana dig själv och låt dig skickas ut i en omloppsbana ombord på en Ariel Atom 3,5.

  Bredvid en professionell förare åker du 5 varv runt banan och får, till fullo, känna på den extrema prestandan. Banan är 2 300 meter lång och ni susar fram med en snitthastighet långt över 130km/h trots de antal 90-graders kurvor som banan har.

  Den brittiska biltillverkaren Ariel ligger bakom denna lilla sportbil med de stora krafterna. Krafter som till och med kan få de flesta andra fyrhjuliga supersportbilar på skam. Det magiska tricket är att Ariel Atom istället för att maximera kraften har minimerat vikten. Med en vikt på cirka 470 kg och en 2-liters Honda-motor med en effekt på 181 kW (245 hk) samt vridmoment på 210 Nm, går en Ariel Atom från 0–100 km/h på endast 2,9 sekunder! Så häng med på en av de snabbaste och häftigaste upplevelserna som går att få på fyra hjul. 

  Full fart spar tid! Vågar du?

  Stäng
 • Speedtest med Muskelbil - 3 heat

  Upplev känslan när du trycker på gasen i en sportbil med över 800 hästkrafter

  Stockholm, Göteborg

  Här får du en oförglömlig körupplevelse där du själv eller någon du tycker om får chansen att trycka plattan i mattan på en av världens starkaste och snabbaste muskelbil.

  Att få prova på en av världens starkaste och exklusivaste sportbilarna på flygfält är en perfekt present för alla som på något sätt älskar fart och adrenalin!

  Upplev känslan som inte går att beskriva med ord när du trycker på gasen i en sportbil med över 800 hästkrafter.
  Innan ni sätter er i bilen och vrider om nyckeln så får ni en praktisk genomgång av sportbilen och sedan följer en instruktör med dig ut på din fartfyllda tur för att ge dig en maximal upplevelse.

  Stäng
Visa fler