Fartfyllda upplevelser

Den perfekta boxen för den som älskar fart, fläkt och motorer! Ge dig ut på vägarna i en fartfylld provkörning av en supersportbil eller följ med på en nervkittlande tur med en RIB-båt i skärgården. Det finns upplevelser som passar alla, men det är en fördel om du älskar när det går undan! Vilken upplevelse du än väljer så utlovas adrenalinkick.

Dessa upplevelser ingår

 • Downhill Cars för fem

  Nerför backen - på ett annorlunda sätt!

  Huddinge

  Letar du efter en ny utmaning!? Välkommen till länets högsta skidbacke för att prova på Downhill Cars!

  I specialbyggda bilar med störtbågar, utan motor är bilarna gjorda för att med tyngdlagen ta dig ner för den snirkliga banan. 

  Du bestämmer själv när det är dags att trycka ner bromsen, men se upp, det går lätt för fort i svängarna och för att vara snabbast ner gäller det att hitta en jämn fart och hålla en rätt linje i kurvorna. God körteknik premieras, kanske har du en ny framtid som racingtsjärna!?

  Inför varje åk tar ni er upp till toppen av backen genom att koppla på bilen på skidliften som drar dig upp, smidigt och bekvämt.

  Bilen är en stålkonstruktion som väger ungefär 150 kg, är 2,5 m lång, 1,5 m bred och du sitter skönt i vadderad förarstol.

  Alla bilar är utrustade med hydrauliska bromsar, elektroniskt säkerhetssystem och 4-punkters säkerhetsbälte.

  Stäng
 • Folkrace Borlänge

  Folkrace på grus, asfalt och under vintertid - Is med rallydubbdäck!

  Borlänge

  Med det här fullspäckade paketet får du prova på att ratta en fullfjädrad folkracebil runt en kurvig bana bestående av både grus och asfalt på Borlänge Motorstadion strax utanför centrala Borlänge.

  Så utmana dig själv och andra! Kör så det ryker och du kommer förstå varför folkrace har blivit så omåttligt populärt.

  Folkrace körs på en bana av både grus och asfalt. I våra tävlingsgodkända Volvo 240-bilar kör du så grus och lera stänker, du kommer att ha så kul att du knappt vill kliva ur bilen.
  Tävlingens upplägg är att du först kör träning och två heat på tid. Sedan avslutas tävlingen med spännande finaler där ni startar med upp till 4-bilar i bredd. Samtliga förare får köra final och tiderna från bägge kval-omgångar räknas så det gäller att hålla tungan rätt i mun för att ta sig till den så eftertraktade A-finalen.

  Omgång 1: I första omgången börjar du med att köra två träningsvarv för att känna på bilen och banan. Efter träningsvarven åker du direkt till start för ditt första tidskval på 3-varv. Nu gäller det...
  Omgång 2: Andra omgången startar efter en kort genomgång av samtliga varvtider. Nu är det först ett träningsvarv och sedan dags för start i det andra tidskvalet på ytterligare 3-varv. Det är nu det gäller att hålla nerverna i schack för att kanske förbättra dina tider och öka chanserna för en startplats i A-finalen. Somliga klarar trycket, andra gör det inte...
  Finaler: När vi kört två kvalomgångar summerar vi tiderna och du blir indelad i en final med dina närmaste konkurrenter. I finalerna startar vi upp till 4-bilar i bredd och först i mål vinner. Hos oss kör vi finalheaten enligt rådande tävlingsreglemente stiftat av Svenska bilsportförbundet. Plåtkontakt är mer en regel än undantag...
  Förvänta dig en tuff och superrolig motorkamp omringad av erfaren personal som vet vad dom snackar om!

  På vintern (december - mars) om vädret tillåter körs folkrace på isbana med rallydubbdäck. Tävlingsgenomgången hålls i en varm lokal i anslutning till bana och det finns även värme i tävlingsbilarna.

  Stäng
 • Gokart för tre

  Fartfylld racing för alla

  Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Borlänge, Gävle, Kiruna, Lidköping, Luleå, Mora, Piteå, Uddevalla, Växjö

  Greppa ratten i en kvick gokart och ta ett race mot klockan eller dina vänner!

  I detta paket kan man välja mellan cirka 25 olika inne- och utomhusbanor runt om i landet. Upplevelsen inleds med en kort genomgång och utprovning av hjälm och skyddskläder. 

  Därefter är det dags att krypa ned bakom ratten i en bil som väger runt 150 kilo. Med slicks och en markfrigång på bara några få centimeter får man en fantastisk väghållning, men det gäller ändå att hålla tungan rätt i mun för att inte få släpp i de snäva kurvorna! 

  Topphastigheten på flera av banorna uppgår till nästan nästan 90 km/h! Man kör i ca 20 minuter och tävlar mot klockan eller mot andra förare i några fartfyllda heats.  

  Många av de stora racingstjärnorna påbörjade sin bana mot ära och berömmelse just i en gokart. Oavsett dina racingambitioner och oavsett om du är nybörjare eller racingstjärna, är detta en rolig och actionspäckad upplevelse. Gokart är en fantastiskt rolig present att ge bort till både barn och vuxna!

  Stäng
 • Helikoptertur

  Upplev Storstadsvyer från helikopterperspektiv!

  Flyg helikopter över land, stad och natur. Se kända landmärken från luften och upplev samtidigt helikopterns unika flygegenskaper.

  Göteborg
  Upplev Göteborgs alla kända landmärken från ovan. Se Lilla Bommen, Nya Ullevi, Avenyn och Götaplatsen från ett nytt perspektiv. Flygturen börjar från Säve flygplats och du flyger sedan över ängar och skogar för att nå citypulsen i hjärtat av Göteborg. Du hinner också blicka ut mot Göteborgs fantastiska skärgård och dess karakteristiska öar. Efter cirka 15 minuters flygning landar ni åter på Säve flygplats.

  Malmö 
  Upplev Malmös alla kända landmärken från ovan. Se Turning Torso, Öresundsbron och stadens planering i ett nytt perspektiv. Du flyger sedan över ängar och skogar för att nå citypulsen i hjärtat av Malmö. Du hinner också blicka ut mot havet, Öresundsbron, och Malmö som verkligen bjuder på storslagna vyer från ovan. Efter cirka 15 minuters flygning landar ni åter på fältet.

  Stockholm
  Upplev Stockholm från ovan. När du flyger över Sveriges vackra huvudstad kommer du till fullo förstå varför Stockholm kallas för staden på vattnet. Uppbyggt på 14 öar ligger den just där Saltsjön möter Mälaren. Flygturen börjar från Bromma flygplats och du flyger över förortens miljonprojekt, vackra sjöar och lummiga skogar för att sedan ta er ut mot skärgården och alla dess fantastiska öar. Efter 20 minuters flygning landar ni åter på Bromma flygplats. Se Stockholm från ett nytt perspektiv! 

  Stäng
 • Jeep på terrängbana

  Provkör jeep på terrängbana!      

  Strängnäs

  Vill du testa på vad offroad-körning verkligen innebär är detta en upplevelse för dig! Här får du testa vad Jeep verkligen går för i en kuperad terrängbana med en erfaren instruktör vid din sida.

  Att köra en riktig Jeep offroad är en unik upplevelse utöver det vanliga. Upplev styrkan, kapaciteten och komforten i en Jeep.
  Under ledning av instruktörer från Jeep Academy Sweden får ni prova på ett antal olika hinder på en av deras terrängbanor.

  Det finns många hinder att ta sig över på denna bana och vilka hinder just du får prova styrs av årstid, väder och vind men några exempel på hinder som kan dyka upp är branta backar både nerför och uppför, sidolut, dike, lera, sten, stubbar, vatten, träd och berg.

  Ni får inte bara lära er om säkerhet och grunder för terrängkörning utan får även tips och intressant Jeephistorik under körningen som leds av en erfaren instruktör, allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av din körning!

  Kör hårt!

  Stäng
 • Kör Ariel Atom

  Kör en Ariel Atom 3,5, en av världens snabbaste gatbilar!  Linköping, Mantorp

  Kryp ut ur skalet och ner i Ariel Atom 3.5 Det är så nära du kan komma en formel 1 bil men ändå få köra den på allmän väg. Luftintaget sitter bara en decimeter från örat och ljudet ger ståpäls när en av världens bästa motorer, Honda® 2 liter iVTEC®, varvas ut.

  •    0-100km/h som en sportmotorcykel på ca 2,9 sek!
  •    Du får köra ca 12 km på allmän väg i nära anslutning till racingbanan tillsammans med en professionell förare.
  •    En av världens accelerations snabbaste gatbilar - någonsin
  •    Väghållning, prestanda och design är det närmsta man kan komma Formel 1, för gatbruk.

  Bilen är byggd som en formelbil där fokus har varit att göra bilen så lätt som möjligt. På så sätt får bilen en väghållning som ingen annan gatbil. Driftsäkerheten, väghållningen, bromsarna och prestandan är helt outstanding. 

  Ariel Atom liknar ingen annan bil du kört tidigare. Det som inte behövs har man, precis som på racerbilar, inte byggt in i bilen. Endast det som behövs för att få en optimal körupplevelse finns där. Inga ABS bromsar, antispinn, servostyrning, vindrutetorkare, dörrar, stoppade stolar. 

  Men å andra sidan är det inget av detta som behövs på en racerbil. För att förklara det enkelt kan man likna Ariel Atom 3.5 vid en roadracingmotorcykel, fast med fyra hjul som ger väggrepp, bromsförmåga och säkerhet som en tävlingsbil.

  Njut av en körtur där du kommer få en helt ny syn på raksträckor, kurvor och framförallt acceleration.

  Stäng
 • Kör Aston Martin

  Få en känsla av det glamorösa och exklusiva spionlivet, kör en Aston Martin!

  Stockholm

  Gör som James Bond och sätt dig bakom ratten på en av de mest exklusiva och eleganta supersportbilarna i världen - Aston Martin.

  Aston Martin är lyxbilstillverkaren från England som James Bond i film efter film fått som tjänstebil. De två går verkligen hand i hand med dess stilrena design och linjeval och med en sportbilsprestanda i världsklass.

  Vid er körning får ni av er instruktör en genomgång av bilen innan ni får nycklarna i handen och sjunker ner i förarsätet. Sen är det bara att vrida om nyckeln, känna den frustande V8:an och ge er iväg på er tur.

  Få en känsla av det glamorösa och exklusiva spionlivet, kör en Aston Martin!

  Fakta om bilen:

  Modell: Aston Martin Vantage V8 N430 
  Motor: V8 på 430 hk
  Toppfart: ca 305 km/h
  Acceleration: 0-100km/h - 4,8 sekunder

  Stäng
 • Kör Ferrari eller Lamborghini

  Provkör Ferrari eller Lamborghini

  Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Linköping

  Att starta motorn på Ferrari eller Lamborghini  - två av världens mest legendariska supersportbilar är som ljuv musik.

  En åktur med någon av dessa supersportbilar lämnar dig garanterat inte oberörd. Ta chansen att bekanta dig med en av de mest exklusiva sportbilarna i världen. 

  Välj mellan att köra moderna Ferrari eller Lamborghinibilar.

  Efter en genomgång av bilen, sjunker du ner i det låga sätet bakom ratten. Tryck på startknappen och känn hur motorn frustar igång. Motorns vibrationer fortplantar sig i din ryggrad samtidigt som den otåligt väntar på att få visa vad den går för.
  Ljudet från den legendariska supersportbilen är som ljuv musik. En fantastisk känsla infinner sig!

  Provkör en Ferrari eller Lamborghini du också! 

  Stäng
 • Kör Nissan GTR

  Provkör en av världens snabbaste bilar!  Stockholm

  Sätt dig bakom ratten i en av världens kvickaste bilar, Nissan GTR gör nämligen 0-100 kmh/h på otroliga 3,5 sec.

  Upplevelsen börjar med en genomgång och presentation av bilen. Därefter får du sjunka ner i det låga sätet bakom ratten. När du Justerat in sportstolen och känner dig bekant med förarmiljön är det dags att trycka in startknappen. En fantastisk känsla infinner sig!

  När ni rullar iväg kommer du direkt att märka att det här inte är någon vanlig bil. Den bokstavligen skriker efter att få sticka iväg och visa dig accelerationen och dess fomidabla köregenskaper som gör detta till en av de roligaste bilarna i världen att köra.

  Ta chansen att ratta en av världens snabbaste gatbil: NIssan GT-R, 0-100km/h på 3.5 sek och över 600 hästkrafter.

  Prova en av världens fräckaste adrenalinkickar du också!

  Fakta om bilen:
  Nissan GT-R 2010
  V6 på 485 hk 
  Toppfart: ca 310 km/h 
  Acceleration: 0-100km/h - 3,5 sekunder

  Stäng
 • Mountain Cart för två

  Sladda dig nerför berget med en Mountain Cart!

  Åre

  Prova på Mountain Cart, en ny, rolig, spännande och säker aktivitet för dig som vill uppleva ett annorlunda äventyr på berget.

  Upplevelsen genomförs som en guidad tur där ni startar med en bekväm färd i skidliften innan ni efter en kort genomgång av er instruktör ger er av nedför backen. Upplev spänningen, de fantastiska vyerna och kanske testa att sladda i kurvorna på väg ner mot byn igen. 

  Farten bestämmer du enkelt själv och anpassar den till din förmåga med hjälp av de båda handbromsarna som sitter på styret (precis som en vanlig cykelbroms). 

  Mountain Cart är en rolig och unik upplevelse på berget där alla kan vara med. Har ni små barn kan dessa sitta i föräldrarnas knä under färden.

  Stäng
 • RIB Göteborg med sälsafari

  Åk på en fartfylld RIB-tur!


  Göteborg

  Flyg fram mellan kobbar och skär i Göteborgs vackra arkipelag med supersnabba RIB-båtar!

  En klassiker som alla hört talas om men få haft möjlighet att uppleva! Nu ändrar vi på det! På den här turen tas du ut till Vinga, där du kan gå en promenad på ön med fyren och Taubemuseet. På turen stannar vi till vid en sälkoloni ute i havsbandet. Utan stress är du tillbaka i centrala Göteborg igen på bara tre timmar.

  RIB står för Rigid Inflatable Boat. Båtarna utvecklades ursprungligen för att amerikanska insatsstyrkor snabbt och säkert skulle kunna transportera människor i alla väder. Det innebär att RIB-båtarna är extremt sjösäkra, klarar öppet hav med upp till fyra meters våghöjd och kan komma upp i hastigheter på 40-50 knop.  

  Sådana extrema förhållanden slipper du lyckligtvis. Den här turen inriktar sig på snabbheten, friheten och Göteborgs vackra kustband.

  Välkommen ombord denna fartfyllda RIB-tur, perfekt för dig som älskar fart och fläkt! 


  Stäng
 • RIB Stockholm med Sälsafari

  Med supersnabb RIB till ytterskärgården.


  Stockholm

  Flyg fram mellan kobbar och skär i Stockholms unika skärgård med supersnabba RIB-båtar. Hela vägen ut till ytterskärgården.

  Turen, inklusive strandhugg, tar cirka fyra timmar. När man, efter att ha färdats genom lummiga öar, kobbar med röda små stugor och bryggor, sedan kommer till den karga vildhet som kännetecknar ytterskärgården infinner sig en känsla av total frihet. 

  Det är här ute, där man känner sig riktigt nära naturen som sälarna väntar på dig. 

  Kom med och träffa dem du också!


  Stäng
 • Segwaytur för två

  Häng med på en segwaytur!

  Stockholm, Göteborg, Halmstad, Höllviken

  Att köra Segway ger glädje, balans och frihet. Det är annorlunda. Ett litet äventyr. Något nytt, kul och spännande. Och ett enkelt, smidigt och miljövänligt sätt att ta sig runt på!

  Segway är ett eldrivet fordon som känner av var du har din tyngdpunkt. Lutar man sig framåt så åker den framåt, lutar man sig bakåt så åker den bakåt. Det är väldigt lätt att lära sig och jättekul att köra. Inga avgaser. Inget buller. Inget körkort. Segway är gjord för att vara så enkel att köra att man skall slippa tänka på att den finns där. 

  Din upplevelse börjar med en kort instruktion för att du skall kunna framföra din Segway på ett säkert sätt och få ett hum om hur en Segway manövreras.

  Stäng
 • Small Ice Track

  Prova på att sladda med både Crosscart och Quad på is

  Vilhelmina

  Sladda med både Crosscart och Quad på en uppgjord isbana i Vilhelmina.

  På lilla racerbanan kör ni våra specialdubbade Crosscart, ordentligt dubbade fram för bra styrning och lite kortare dubb bak för att lättare kunna köra med kontrollerade sladdar, efter några heat byter ni fordon mot de roliga quadarna som är bakhjulsdrivna och inbjuder till långa breda sladdar. Detta kommer garanterat få er att le länge!

  Kom ut i vintervackra Norrland för ett riktigt motoräventyr. Hela evenemanget överses av en professionell MC-stuntförare som kan tekniken bakom sladdarna för dessa Crosscarts och Quads!

  Stäng
 • Snow Quad - Kvällstur

  Det ultimata vinteräventyret!

  Åre

  På en kvällstur med en Snow Quad garanteras ett äventyr!
   
  Ni åker ut på kvällen och får uppleva en helt ny dimension av natur och vildmark. Att köra en Snow Quad är en nervkittlande upplevelse som passar alla, men det är en fördel om du gillar fart och fläkt! Att köra Snow Quad är väldigt enkelt och säkert och guiderna går igenom alla nödvändiga instruktioner innan ni åker. 

  Efter körturen slår ni er ner vid en sprakande brasa och njuter av en traditionell svensk fika. Har ni tur får ni se norrskenet! Tidigt på säsongen (till slutet av januari) går kvällsturerna i mörkret, men allt efter säsongen går blir det ljusare och ljusare på kvällarna. 
   
  Följ med på ett nervkittlande vildmarksäventyr! 

  Stäng
 • Zorb och quad för två

  En upplevelse med rull!

  Hammarstrand

  Här får du prova både Zorb och Quad i en och samma upplevelse!

  Vilt, galet roligt och härligt är några av de orden som våra tidigare zorbåkare har använt när de, med ett belåtet leende, krupit ut ur zorben. Nu har du också chansen att uppleva Zorbing! 

  Om tanken på att rulla nedför en backe, omsluten av en gigantisk boll av PVC, låter lockande så är det här upplevelsen för dig.

  Din tur i en Zorb är garanterat inte likt något du varit med om tidigare. Zorben är en stor 3-meters PVC-boll, rund och studsig. Zorben består egentligen av två bollar - ett tåligt ytterhölje som fungerar som stötupptagare och ett innanmäte som är inspänt i ytterhöljet med hjälp av trådar (se bilden ovan)

  Väl inne i Zorben spänns ni fast i en vadderad sele för att därefter puttas utför en sluttning. Zorben rullar, och det kommer ni också att göra!

  Efter ert rull i zorben får ni i 20 minuter roa er på varsin 125-kubiks fyrhjuling på en häftig sandbana med velodromkurvor!

  Zorb och fyrhjuling, en perfekt kombination!

  Stäng
Visa fler